Nyt tulee remonttipaatosta! Juuri kun kerkesin eilen hehkuttamaan, että remppa-asioissa on edistytty, sain pettyä karvaasti :(

Keittiön tasot, jotka ostimme eilen, eivät sitten tulleetkaan jäädäkseen. Vaalea puutaso, josta olen haaveillut, ei onnistu ihan toivotulla tavalla. Massiivipuu tulee öljytä 24 tunnin sisällä paketista oton jälkeen kuivumisen ja halkeamisen takia ja siksi, että puuhun muodostuu vettä ja likaa hylkivä pinta. Meille suositeltiin tasoon sopiva puuöljy ja minä sitten tarkasti ohjeita noudattaen ryhdyin öljyämispuuhiin innosta piukena! Lopputulemana tämä:

IMG_4135.jpg

Kaunis vaalea puu tummui ihan eri väriseksi tuoden korostaen esiin puun kaikki kuvioinnit. Jälki, kuten kuvasta näkyy on kirjavan kukertava ja sai minussa vilunväristyksiä aikaan tuon punertavuutensa takia. Siis ihan kamala omaan makuuni! Voi mikä pettymys! En ole ennen tehnyt hommia tällaisten puutasojen kanssa ja en tosiaan tiennyt, että tuo öljy tummentaa puuta noin paljon! Toki alkuperäinen puulaji vaikuttaa siihen, miten öljy käyttäytyy, kuulemma pyökistä tulee aina takuuvarmasti punertava. Tuo meidän tasoksi valittu kumipuu Hevea oli kaunis sellaisenaan, mutta voi pojat, tummui tosi kirjavaksi:(

Olen myös pettynyt, ettei meille öljyn oston yhteydessä mainittu, että puu voi noinkin radikaalisti muuttua, sillä tein liikkeessä selväksi, että haluan v a a l e a t tasot. No tuo ei ole vaaleaa nähnytkään.

Parasta tässä episodissa oli kuitenkin se, että kyseinen tuote ei ollut sen kokoinen kuin mitä piti. Kun tasoa lähdettiin mallaamaan tulevalle paikalleen, se oli liian syvä. Mittasimme tasot, vanhan ja uuden uudelleen ja uusi taso on sentin syvempi kuin entinen. Se ei toimi meille, sillä tiskiallas ja hella, jotka sijoittuvat tasojen väliin näyttävät todella hassuilta kapeampina. En todellakaan ole tyytyväinen, ettei taso ollut sen mittainen mitä mainostettiin ja minkä kokoisena se meille myytiin. Eli tasot lähti vaihtoon kahdesta syystä.

Tässä nyt on vaihtoehtoja tasan kaksi; joko pitää kiinni materiaalista (puu) tai pitää kiinni väristä (vaalea). Kysyin neuvoa jo Tikkurilan maalilinjaltakin ja ilmeisesti massiivipuu ja vaalea väri eivät mahdu samaan lauseeseen. Kun taso tulee elintarvikkeiden kanssa käytettäväksi, ei petsausta, lakkausta tai maalausta voi edes ajatella. Hetken asiaa manattuamme tulimme miehen kanssa siihen tulokseen, että väristä emme tingi. Kumpikaan ei halua punertavaa tai tummaa puuta keittiöön. Olen todella pettynyt, että joudun sittenkin tyytymään laminaattitasoon. Enpä ollut tiennyt, että jos olen nähnyt kauniin vaalean puutason, se on melko varmasti ollut laminaatti, eikä puu. Ja tämä nyt ei ole mikään haukku laminaattitasolle, minulla on ollut sellainen viimeiset 13 vuotta keittiössäni. Pointti on siinä, että haaveeni kariutui. Olin haaveillut puusta ja päädyn taas laminaattiin.

Keittiön facelift jäi nyt junnaamaan paikalleen, kunnes tasoasia on ratkaistu. Mies on iltatöissä koko viikon ja yksin en tasoja voi lähteä ostamaan, eli taas menee ensi viikonloppuun tämä. Nyt ihan pikkuisen jurppii. Mrrr.


Blondi