Lauantainen yllättävä laattojen putoaminen työtasojen vaihdon yhteydessä poiki ehkä yhden nerokkaimmista ideoistamme pitkään aikaan! Päätimme rapata välitilan. Ihan uniikki ideahan tuo ei ole, onhan noita näkynyt ennenkin, mutta meistä se tuntui välittömästi oikealta juuri meidän keittiöön. Päätös rapatusta pinnasta syntyi minuuteissa.

Halusimme tosi rouhean pinnan ja sitä saimme!

IMG_4367.jpg

Rautakaupasta löytyi pian tarvitsemamme tuote - Presto kevyttasoite. Se on siis ihan valmista kamaa seinään lätkittäväksi. Ei tarvitse lotrata jauheen ja veden kanssa poraan asennettavien vispilöiden kera, sen kun vaan lasta käteen ja purkista laastia suoraan seinään. Mitään erityisempiä pohjatöitä meidän ei tarvinnut tehdä, pinta kun oli pelkkää betonia jo ennestään.

IMG_4295.jpg

IMG_4297.jpg

Laasti oli helppo ja nopea laittaa seinään. Lastalla jälki jäi aivan liian tasaiseksi, joten kun toinen lätki laastia, toinen tuli pesusienen kanssa perässä kuvioita tehden.

IMG_4298.jpg

Tuputus sinne, sutaisu tänne. Ihan sattumanvaraisia kuvioita sinne tänne ja kovin väärinhän tuossa ei voinut mitään tehdä:) Mitä persoonallisempaa jälkeä, sen parempi! Laasti saatiin nopeasti ja helposti seinään, ei vienyt kuin puolisen tuntia. Sen kuivumista odottelimme n. viitisen tuntia (kuivumisaika 2-24 tuntia, eli melko suuri haarukka!) Kuivumiseen vaikuttaa kosteus, lämpötila jne.

Kuivumisen jälkeen aloimmekin heti sutimaan päälle Luja-maalia. Se valikoitui sen takia, koska se antaa pinnalle kosteudensuojan ja homesuojan ja kestää kulutusta ja pesemistä. Emme siis pelkää, jos tomaattinen pastakastike tai punajuuriliemi lentää seinään, sen voi pestä pois tai pahimmassa tapauksessa sutia uusi kerros maalia niskaan :) Luja-maali soveltuu myös epäsuoraan elintarvikekosketukseen ja sitä käytetäänkin mm. suurtalouskeittiöissä. Lujan voi myös sävyttää, mutta me päätimme mennä sillä värillä mikä purkista tulisi! Kaksi kerrosta Lujaa meni seinään ja n. 3,5 tunnin kuivatusaika tietty välissä.

IMG_4359.jpg

IMG_4360.jpg

Tasojen, työvalojen ja muiden asentaminen siirtyi tälle päivälle, sillä maalikerroksen piti antaa kunnolla kuivua yön yli. Välitila näytti jo eilen illalla niin huikean hyvältä, saati nyt kun uusi tasokin on siihen saatu! Ai että, olen todella tyytyväinen! Ilme keittiössä on täysin erilainen kuin entinen race flag meininki!

Joskus on tosiaan onni onnettomuudessa! :) Kalliiksi ei tämä välitilan muutos tullut, vain noin viitisenkymppiä. Työaikaa kului n. 9 tuntia, joista karhunosa kuivumisvaiheisiin. (Työajassa ei ole mukana laattojen irroitusvaihetta, ainoastaan rappaustyö maalauksineen.)

Tasot on nyt paikallaan ja mies vetää silikoneja parhaillaan tasojen ja seinien väliin. Keittiö (vesi/astianpesukone) oli ollut pois käytöstä jo kolmatta päivää, wc:n käsienpesualtaassa astioiden tiskaus ja salaatinpesu alkoi jo vähän tökkimään, joten oli kiva saada keittiö taas toimintakuntoon. Tämä viikko meneekin sitten keittiötä järjestellessä ja somistaessa.

Seinä on todella raffin näköinen, pientä mustaa on jo seinäänkin ilmestynyt...:)

IMG_4368.jpg

Kuvia uudesta ilmeestä laitan heti, kun keittiö on valmis, mutta loppuviikkoon se varmaan menee.