Vihdoin pihamaallakin edistyy joku asia. Kesäkukat. Nurmikon paikkaus. Olimme nakuutettuna klo 12 Bauhausin oven rivassa kiinni tänään. Tarkoitus oli saada jotain remppa tai piha-asiaa eteenpäin. Molempi asia edistyi hurjasti, remppapuoleen palaan ihan pikaisesti, sillä en itsekään malta odottaa! Sen sijaan tässä tulee pihakuulumisia ja kesäisiä kukkakuvia.

 IMG_4101.jpg

  IMG_4092.jpg

 kukkakollaasi.jpg

En tiedä mihin on kadonneet kaikki erikokoiset ja erilaiset ruukkuni, mutta sen pidemmittä ihmettelyittä ostin Bauhausista puisen iso korin ja istutin sen täyteen ihania kukkia - roikkuvaa murattia, kaksiväristä vaaleanpuna-valkoista markettaa, vaaleanliloja petunioita ja valkoisia annansilmiä. Laitoin sen terassin nurkkaan ja se näkyy myös pihaoven auki ollessa kotiin sisään.

Keksin vihdoin miksi nurmikkomme ei ikinä kestä talvea. Syynä ei tosiaan ole se, että olisimme lapioineet nurtsia pakkaselta suojaavan lumikerroksen pois tai että pakkanen sitä ylipäätään olisi polttanut. Polton uhriksi se nyt kuitenkin on joutunut, mutta ei pakkasen, vaan urean. Jep. Nyt tajusin sen vihdoin. Takapihamme on pieni rivitalopiha, jota koirat merkkaavat juuri niistä kohdin, kuin missä nurmikko ei kasva - portinpielet, kukkapenkin ja terassin reunat. Eihän poikakoira keskelle pihaa pissaa, vaan se haluaa jonkun kulman/reunan. Tyttökoiramme menee uroksen perässä ja "merkkaa" samat kohdat. Pakkasen ja lumen piiskaama, jäätynyt nurmikko saa ylleen kuumaa pissaa - ei ihme, jos kasvu vähän kärsii tuollaisen "polttomerkkauksen" jälkeen! :)

  piha%201.jpg

Heitimme uuden multakerroksen niihin kohtiin, missä ongelma on isoin. Tasoitin mullan, kylvin uudet nurmikon siemenet ja sekoitin ne haravalla pintamultaan. Tasoitin pinnan uudelleen, jotta siemen kiinnittyy kasvupintaan ja kastelin runsaasti. Nyt sormet ristiin, että 2-4 viikon kuluttua itää kaunis, vihreä nurmikko. Pihaa ei ole koolla pilattu, joten jos nurmikko on ruma, on koko pieni piha ruma.

  IMG_4100.jpg

Hommaa piisaa vielä pikkupihalla lisää. Kuollut havukasvi pitää poistaa. Tilalle ajattelin laittaa erilaisia mesikasveja, ne sopisi hyvin valkoisten koristekivien sekaan. Niin, ja niitä koristekiviä pitää ostaa pari säkkiä lisää.

  IMG_4103.jpg 

  IMG_4099.jpg

Nyt nätisti kukkivat vuorenkilvet on muutoin aika surulliset, luulen, että käyn heittämässä ne mummini pihalle ja istutan tilalle jotain muuta. Näiden kasvi-asioiden lisäksi kalusteet kaipaa uutta maalikerrosta ja terassi suorastaan huutaa öljyä niskaan.

Tässä jo melkein helteeksi kuvailtavassa ilmastossa pitää pitää huolta nesteytyksestä. Pihahommat sujuu paljon paremmin esim. kylmän viinilasin kera;)

                   IMG_4091.jpg

Nyt taidan palata pihalle hommiin takaisin, vaikka allergia pahentui taas pihalla potenssiin kymmenen! :(  Silmät kirvelee, nenä vuotaa ihan jatkuvasti ja olen aivan tukossa antihistamiineista huolimatta. Kesän iso miinus, mutta yritän keskittyä silti niihin ihaniin puoliin - kuten ihaniin aurinkoisiin ilmoihin ja hellelukemiin!

Sunnuntaita,

Blondi