Perjantain kunniaksi lempireseptiäni jakoon!

Yksi suosikki-kakuistani on juustokakku. Ja nimenomaan uunissa paistettu versio, eli perinteisemmin New York Cheese Cake. Tein kyseistä kakkua vappupöytään jälkkäriksi ja kyllä se aina menee kuin kuumille kiville. Herkusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä pohjassa gluteenittomia keksejä.

Tarjoilen aina kaikki leivonnaiseni tai ruokani gluteenittomana, jotta voin itse syödä samaa ja koskaan vielä ei ole kukaan mausta valittanut. Joskus esim. tavallisen sokerikakkupohjan yhteydessä joku on huomannut rakenteessa eroa, gluteeniton leivonnainen kun murenee helpommin, mutta maun puolesta on uponnut aina jokaiseen.

IMG_3729.jpg

NEW YORK CHEESE CAKE


pohja:

                   150g digestivekeksejä

1-2 tl piparkakkumaustetta tai kanelia

50g sulatettua voita


täyte:

500g tuorejuustoa (minä laitoin maustamatonta sekä sitruunajuustoa)

2 dl sokeria

4 kananmunaa

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu


Murenna keksit koneessa tai käsin (minä laitoin blenderiin) ja lisää piparkakkumauste tai kaneli ja sulatettu voi ja sekoita. Painele keksimurut leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle tasaiseksi ja paista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sekoita kananmunat, sokeri ja juusto tasaiseksi ja mausta pestyn sitruunan raastetulla kuorella ja mehulla. Kaada seos vuokaan jäähtyneen pohjan päälle varovaisesti. (Keksinmurut nousevat helposti pintaan, jos kaataa täytteen liian reippaasti, eikä pinnasta tule silloin nätti)

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 1 tunti. Pienennä tarvittaessa loppuvaiheessa n. 10 minuuttia ennen uuni 160 asteeseen, niin kakku saa kauniin värin ja juusto ehtii hyytyä 


Huomasin kotona, että minulla oli juustoa 100g liian vähän. Olin ostanut kaksi 200 gramman pakettia, joten hieman vajaaksi jäi tuo juustotäytteen osa. Onneksi se ei kuitenkaan makuun vaikuttanut! Kuvan pala ei myöskään ole mikään kaunotar, sillä tuo on kaikki mitä jäi jäljelle jälkkäripöydästä! ;)

Maukasta perjantaita!

B :)