Vaikka kevät on tosi mieluista aikaa luonnon heräillessä talviunilta ja auringon säteiden lämmittäessä niin mieltä kuin ihoa, on oma olo välillä todella tukala. Elämää rajoittavien ruoka-aineallergioiden lisäksi kärsin myös mittavasta siitepölyallergiasta ja joka ikinen kukkiva puska tai puu saa minut aivastelemaan, niiskuttelemaan, kaivelemaan kutisevia silmiä ja vetelemään astmapiippua keuhkoihini. Myöhemmin tulee se hetki, kun sitruunankeltainen neulapuiden höttö valtaa terassinlaudat, pihakalusteiden pinnat ja pehmusteet.

Keväisin myös kaupat täyttyvät hentoisista pastellisävyistä ja kotiinkin tekisi mieli tuoda vaikka mitä väripilkkuja, kunhan niihin ei kyllästyisi niin pian kuin yleensä tuppaa tapahtumaan. 

IMG_3681.jpg

Kukilla sen sijaan on ihana iloitella! Toisten mielestä tylsä neilikka on lempikukkani. Se vain miellyttää silmää runsaan kukan, kerroksellisuuden ja useiden värivaihtoehtojen takia. Neilikka myös kestää maljakossa parikin viikkoa hyvänä ja varsinkin terttuneilikat vielä sitäkin kauemmin koko ajan uusien nuppujen auetessa. Nippu sitruunankeltaisia neilikoita lähti perjantaina ruokakaupasta mukaan ja nuo on kyllä niin herkullisen värisiä, että!

IMG_3676.jpg

Tämän aamun salitreenin jälkeen tein itselleni perunamunakkaan aamiaiseksi ja nautin sen takapihalla auringossa. Heitin tuubitopin ja lyhyet shortsit niskaan ja jäin pihalle paistattelemaan päivää ja lukemaan kirjaa. Näin hirveän allergikon pitäisi melkein kuitenkin pysytellä sisätiloissa, nyt kun koivun kukinta on runsaimmillaan Etelä-Suomessa. Otin jo heti aamusta allergialääkkeen, nenäsumutteen ja silmätipat ja muutaman tunnin ulkonaolon jälkeen olo on jälleen karmea! :( Räkä valuu, silmät kutisee ja olo on kuin kovassa flunssassa; päässä vaan humisee ja olo on tosi tukala.

Muistan erään vapun muutaman vuoden takaa, kun siitepölyä oli ennätysmäärä ilmassa - menin lääkäriin täysin tukossa ja silmät turvonneina hakemaan jotain oireita taltuttavia lääkkeitä ja sen jälkeen olinkin seuraavat viisi päivää lääkärin määräyksestä kotona sisätiloissa sairaslomalla. Pelkät lääkkeet eivät aina auta, oireiden aiheuttajaa tulee pahimmassa vaiheessa välttää - ei ulkoilua, ei auki pidettäviä ovia tai ikkunoita.

IMG_3685.jpg

Onneksi leikkokukista suurin osa sopii minullekin, jotkut kovin voimakastuoksuiset, kuten freesiat ja värilliset liljat jätän suosiolla kukkakauppaan. Näitä neilikoita saa sen sijaan ihastella vielä pitkään! Huomatkaa aavistus pinkkiä terälehdissä, tosi kaunis yksityiskohta!

 

Onko ruudun takana muita kohtalotovereita, jotka kärsii kovista allergiaoireista?

Rentoa sunnuntain jatkoa,

Blondi