Vaikka uudesta vuodesta lähtien olen enemmän keskittynyt entistä terveellisempään ja sokerittomampaan elämään, voi joskus viikonloppuna silti löysätä ja nauttia herkuista. 

Viikolla syön melko kurinalaisesti 5 ateriaa päivässä. Aamiainen on useimmiten rahkaa marjoilla ja lounas koostuu kasviksista tai salaatista, proteiininlähteestä (useimmiten kana), hyvästä rasvasta ja joskus hiilarista, kuten pasta tai peruna tai eilispäivän iltaruoasta tehdyistä eväistä. Kotona illalla syömme ihan normaalia kotiruokaa, jonka huuhtelen alas maitolasillisella. Iltaisin menee vielä joku kevyt iltapala tyyliin viili tai marjasmoothie.


Leivoin kaikesta ohjelmasta vapaan viikonlopun kunniaksi jauhottoman mutakakun. Oikeasti tein sen ystävälleni, joka tuli kylään ja aikuisten oikeasti minä pistelin sitä pokkana monta pientä palaa kurkusta alas. Taisinkin kyllä mainita siinä uusi elämä -postauksessa, että en usko ehdottomuuteen... :)

Tässäpä tämä maan mainio herkkuohje ja huomatkaa, ei jauhoja! Käy siis meille viljavammaisille ja muillekin viljaa karttaville oikein hyvin. Hyvä mutakakku halkeilee pinnalta ja on sisältä kostea. Kuten kuvasta näkyy, tällä reseptillä täyttyy kumpikin vaade.
IMG_0771.JPGJAUHOTON MUTAKAKKU 

300g tummaa suklaata
175g voita
2 vaniljatankoa
5 munaa
1 dl kermaa
2 2/3 dl sokeria


Sulata voi ja suklaa kattilassa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Halkaise vaniljatangot ja rapsuta siemenet veitsellä, lisää ne kermaan
Vatkaa kerma vaniljatangon siementen kera vaahdoksi
Yhdistä vaahdot keskenään
Kääntele jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes pinta alkaa halkeilla


Syö sellaisenaan tai tarjoa vaniljajätskin kanssa
Voilá! 

IMG_0778.JPG
Maukasta maanantaita :)
Blondi