Moni on varmaan alkanut elämään taas uutta elämää uudenvuoden jälkeen. Liikuntakeskukset ja kuntosalit täyttyvät joka vuosi tammikuussa kinkkukilojen sulattelijoista ja lenkkipolut uusien juoksukenkien ulkoiluttajista. Myös ruokailutavat kevenee monilla uudenvuoden jälkeen ja kaupan salaattiosasto vetää enemmän porukkaa, kuin sipsi- ja karkkihyllyt. Vanhan sanonnan mukaisesti sillä ei ole väliä mitä syö joulun ja uuden vuoden välissä, vaan mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä. Tästä postauksesta tulee nyt vähän tällainen tsemppaus-postaus! :)s.jpg
Kuva täältä


Itse uskon säännöllisiin elämäntapoihin, niin urheilun kuin ruoankin suhteen. Siksi en koe minään kriisinä välillä kermaisten pastojen tai silloin tällöin suklaakakkujen popsimista. En usko missään asiassa ehdottomuuteen, vaikka joskus pienet tsemppaukset, jonkun viikon tiukennukset ruokavaliossa tekee hyvää. Tällä hetkellä on tosin se fiilis, että nyt olisi oikein hyvä aika pitää vaikka kuukauden ajan tiukempaa linjaa ja karsia ylimääräinen pois ruokavaliosta. Minähän en tuota viljaa voi syödä, joten jo sen kautta iso osa höttö-hiilareista jää pois. Itse olen myös mennyt vähän keveämmällä linjalla uudesta vuodesta lähtien, vaikka on tähänkin pariin viikkoon mahtunut herkkuhetki. 


Olo oli ollut oikeastaan koko pimenevän syksyn ajan huono, sillä vapaa-aikaa tuntui olevan syksyllä todella vähän töiden ja opiskeluiden takia ja liikunta jäi enenevissä määrin koko ajan vähemmälle. Tosi huono asia tinkiä omasta hyvinvoinnistaan, mutta näin pääsi käymään. Tuntuu, että ei ole ollut hyvä olla omassa nahassa ja lempifarkut kiristää. Vaakaa en niinkään tuijottele, oma fiilis ja vaatteet kertoo ihan riittävästi. v.jpg
Kuva täältäKuten jo olenkin maininnut, pidempään vaivannut pikkuvaiva oikeassa jalassa äityi pahemmaksi ja nyt jalassa on hermotulehdus. Tuota lupaa liikunnalle on nyt maltillisesti odoteltava ja annettava aikaa parantumiselle. Onneksi en kerennyt uusimaan salikorttia, vaikka saisihan senkin lääkärintodistuksella jäähylle. Näitä vaivoja parannetaan myös leikkauksella, jossa hermolle annetaan lisää tilaa ja voitte uskoa, että tuollainen operaatio ei missään nimessä kuulosta hyvältä vaihtoehdosta!
 
Toimettomaksi ei tässä silti tarvitse jäädä, sillä osa joka tarvitsee lepoa, on oikean jalan nilkasta alaspäin. Muu kroppa toimii normaalisti, joten jalka ei ole mikään tekosyy jättää koko kroppa lepoon. Kuitenkin salille meneminen ontuen ei ajatuksena tunnu kivalta, joten treenaan kotona toistaiseksi. Meiltä löytyy kotoa kuitenkin hyvät käsipainosetit, leuanvetotanko, jumppakumppari sun muuta oheishärpäkettä. Ja vaikka ei löytyisikään, omaa kroppaa voi helposti käyttää vastuksena. 
20minutes.jpeg
Kuva täältä


Vaikka pelkästään jo ajatus treenaamisesta väsyttäisi, se kannattaa silti tehdä. Olotila sen jälkeen palkitsee aivan varmasti! Itseäni harmittaa jalan takia väliin jäävät kävelylenkit, sillä tykkään painella reippaasti menemään 6-10 kilsan lenkkejä. Nämä tulevat takaisin ohjelmistoon heti, kun jalka vaan on kunnossa.exercise1.jpg
Kuva täältä


Tässä kerkeäisi oikein mainiosti rutistamaan sellaisen neljän-viiden viikon tiukemman setin ruoan kanssa. Sitten voisi hyvällä omalla tunnolla herkutella reissussa! :)

Onko teillä ruudun toisella puolella menossa mahdollinen ruokavalion kevennys tai urheilun lisäämis-proggis?
Itse en harrasta uudenvuoden lupauksia, mutta sen verran lupaan, että pidän itsestäni parempaa huolta, kuin miten syksy meni.
Blondi