Tänään oli kyllä ihan kammottava keli! Kunnon blizardi ja taputin kyllä itseäni selkään, että nappasin aamulla ennen kouluun lähtöä pipon kassiin - sille oli käyttöä!

Palaan reseptin muodossa vielä viikon takaisiin pikkujoulu-illallisiimme, jossa tarjoilimme alkuun pororieskarullia ja pääruoaksi Burgundinpataa. Olin hieman epäileväinen tätä jäädykettä kohtaan, vielä enemmän tuota kastiketta kohtaan. Mietin myös, että miten mahtaa maut istua toisiinsa, siis pipari ja puolukka - mutta nehän toimi yhdessä tosi hyvin. Helppo ja nopea valmistaa tämäkin jälkkäri, suosittelen kokeilemaan! Sopii makujensa puolesta joulunaikaan kuin nenä päähän!

11.jpg


12.jpg


13.jpg

 PIPARKAKKUJÄÄDYKE

 1 prk piparkakunmakuista rahkaa
100g murskattuja piparkakkuja
3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 dl kermaa

Murskaa piparkakut
Vatkaa kerma vaahdoksi

Sekoita kaikki aineet keskenään 

Kaada taikina vuokaan (minä käytin kakkuvuokaa) ja laita pakkaseen
Tarjoile seuraavana päivänä


Murskaan muuten keksit sun muut aina pienessä pussissa ajelemalla kaulimella päältä. Ei tarvitse kaivaa mitään koneita esille kaapeista:) Vähän kun vielä nuijii perään, niin johan on pientä murusta!

Tämän jäädykkeen kaveriksi sopi siis yllättävän hyvin puolukkasoosi, joka sekin valmistui nopeasti.

14.jpg


15.jpg

Puolukkasoosi

2 dl survottuja, sokeroimattomia puolukoita
2 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 tl perunajauhoja

 Keitä puolukkasurvosta ja vettä muutaman minuutin ajan
Siivilöi ja mausta sokerilla
Liota perunajauhot pieneen määrän vettä ja sekoita kastikkeen joukkoon hyvin
Kun kastike kiehahtaa, nosta pois liedeltä

16.jpg

Valmis tekele ei välttämättä silmiä hivele, mutta makuaistia kyllä!  Jäädykettä kannattaa sulatella ennen tarjoilua n. puolesta tunnista tuntiin, mutta jos käy niinkuin allekirjoittaneella, (kröhöm!) että kahvit on jo kaadettu kuppiin ja jäädyke on vielä pakkasessa, vuoka kannattaa laittaa kuumaan veteen hetkeksi, niin jäädyke irtoaa vuoasta nopeammin. Jäädykkeissä parasta on se, että ne ovat reunoilta sulat, mutta sisältä vielä kuin jäätelöä :)

Tällä viikolla onkin koulupäivät taas ja tänään oli pitkä päivä, vaivaiset 9 tuntia, matkoineen 11. Puuh. No, kyllä sen jaksaa, kun aihe kiinnostaa! :) Meillä oli myös aivan mahtava opiskelijavierailu Ylen puvustamoon ja tarpeistoon, voin siitä kertoa myöhemmin lisää.

Nyt syömään! Mahtavaa tiistai-iltaa!

Blondi