Kylmäsavupororieskarullia
Burgundinpata
Piparkakkujäädyke ja puolukkasoosi


lautanen.jpg

Vietimme lauantaina pikkujouluhenkisiä illanistujaisia meillä. Yllä tarjolla ollut menu, josta jokaisesta ruoasta tulossa reseptiä paikkoin!

Vieraina oli hyvä ystäväpariskunta, josta varsinkin naispuolinen pitää kovasti perinteisestä joulusta ja perinteisistä jouluväreistä. Siksipä loihdinkin kattauksesta siihen mielikuvaan sopivan. 

Punaiset katelautaset olen ostanut todella monta vuotta sitten Indiskasta. Niille ei tätä nykyä ole kovin paljon käyttöä, sillä omat mieltymykseni ovat tätä nykyä vähän enemmän valkoiseen vivahtavat. Täytyy silti sanoa, että oli ihana kattaa reippaan punaista pöytään ja tehdä vähän perinteisempää settiä.

kynttil%25C3%25A4t.jpg


Kaitaliinat olen itse ommellut harmaista pellavakankaista ja tuosta lumihiutalein kuvioidusta puuvillakankaasta sopiviksi tämän pöydän mittoihin. Kristallilasit kaivan yleensä esiin erikoistapauksissa, lähinnä jouluaattoisin tai jos esim. vanhemmat tulevat syömään tms. Muutoin viini- ja vesilaseina käytän ihan normilaseja.

pari.jpg


Katan yleensä pöydän jo edellisenä iltana. Tässä tapauksessa paria päivää ennen, sillä olin itse perjantaina viettämässä työpaikan juhlia, niin laitoin tämän pöydän kuntoon jo torstaina. Valokuvia räpsin eri päivinä, joten valaistuskin on sen mukaista. Haaveilen uudesta kamerasta! Pukinkonttiin en silti sitä toivo, vaan tarkoitus on lähteä katselemaan joulun jälkeisiä aleja.

Tässä vielä iltahämärässä otettu räpsy pöydästä. Oli ihanan tunnelmallista syödä kynttilöiden ja jouluvalojen valossa.  

ilta+uus.jpg


Iskeekö teihin punainen kattaus?

Blondi