Ihan kohta on se aika, kun veronpalautukset kilahtaa tilille ja viimeistään silloin ihmiset lähtevät suorittamaan jokavuotisia joululahjaostoksia. Painajaismaisinta ikinä, kun ihmiset ovat kaupassa hiki niskassa, pahantuulisena työntyen ryysiksessä eteenpäin ja kahmoen vuoden suurimman kulutusjuhlan edestä kamaa kärryihin, visat vinkuen ja stressikäppyrät nousten. Ei kiitos!


lahjat.jpg
kuva täältäJouluostosten suorittaminen voi myös olla mukavaa, stressitöntä ja kiireetöntä. Listaan joka vuosi näihin aikoihin (ellen jo aikaisemmin) paperille ylös, keitä tänä vuonna muistetaan. Listalle päätyy joka vuosi kuitenkin ne samat, tärkeät ihmiset; vanhemmat, iso-vanhemmat, veljeni lapset ja kummilapset. Ja tietysti myös oma tyttäremme. Suuren osan lahjoista valmistan itse. Ne ovat useimmiten joko leivonnaisia suklaaherkuista kakkuihin tai kekseihin tai jotain muuta herkkua. Olenpa valmistanut myös likööriä, saippuaa tai askarrellut kransseja ja joulukoristeita. Tänä vuonna listalla on taas jotain ruokapitoista. suku.jpg
kuva täältä

Kaupasta pukinkonttiin päätyy yleensä kirjoja, kosmetiikkaa tai vaatetta, eli ihan käyttötavaraa. Mitään ylimääräistä krääsää emme osta kenellekään ja myös lahjoihin käyttämämme summa on aina hyvin kohtuullinen. Siltikin tuntuu jouluaattona, että kuusenalus täyttyy kymmenistä paketeista! :) Me etenemme kaupassa osastolta osastolle keräten samalla syliin listan mukaiset tuotteet ja sitten kassan kautta kotiin lahjoja paketoimaan. Ei tuskan hikeä otsalla, ei ryysiksessä tunkemista, eikä tosiaan stressikäppyröitä kasvatellessa! Hyvät kaakaot vielä päälle jossain kahvilassa ja olen tyytyväinen :)

Joulu on itselleni niin paljon muutakin kuin ne lahjat, vaikka suuressa roolissa ne ovatkin, kun yleensä askartelen niiden parissa jo viikkoja ennen itse aattoa. Parasta joulussa on se tunnelma. Minulla on aattoaamuisin vieläkin se lapsenomainen jännitys vatsanpohjassa, kun aamulla silmät avaan! Hihkun yleensä riemusta; tänään se on - jouluaatto! Saunassa käydään aamulla ja syödään riisipuuroa runsaan sokerin, kanelin ja voisilmän kera! Telkkarista vilkuilen sivusilmällä Lumiukkoa, kun viimeistelen aaton kattausta tai laittelen ruokapuolta kuntoon. Joululaulut soivat heti aamusta. Rakastan kuusen tuoksua ja sen koristeita valoineen, kynttilöitä ja lyhdyissä lepattavia liekkejä, kiireetöntä fiilistä,  hyvää ruokaa ja ovesta sisään astuvia läheisiä ihmisiä. Sydän ihan pakahtuu onnesta.<3
 

syd%25C3%25A4n.jpg
kuva täältä


Me suoritamme siis jouluostokset ihan rauhassa ja aina yhden ja saman katon alta. Ei tarvitse silloin ryysätä kaupasta toiseen tai juosta kieli vyön alla, että kerkeekö kaikki käydä läpi.

Jouluostokset - ihanaa vai inhaa? Kumpaan teillä kallistutaan?

Blondi