Ajatukset ovat jo kääntyneet talveen ja jouluun, marraskuuta kun tässä eletään jo kovaa vauhtia. Enää puuttuu pakkanen ja lumi! Joulun suunnitteleminen auttaa ainakin minua itseäni selviytymään tästä pimeydestä ja kosteudesta paremmin. On jotain kivaa odotettavaa ja mietittävää joululahjoista aaton kattauksiin, kuusenkoristeista resepteihin. 

Kotiin tekee mieli lisätä tunnelmaa tekstiilien ja tavaroiden muodossa ja yhä lisääntyvän valon tarpeen myötä, myös kynttilöitä. Taulut sai lähteä olkkarin tauluhyllyltä ja tilalle tein talvisen asetelman. Siitä lisää myöhemmin :)

Tänä jouluna taion joulun kotiin samoilla keinoin, kuin viimekin vuonna. Tekstiilipuolella sohvatyynyt muuttuvat valkoisiksi ja pörröisiksi, harmaiksi ja samettisiksi. Jotain ihania sarvipäiden kuvia olisi kiva ihastella sohvatyynyissä myös. Tason päälle ilmestyy lähempänä joulua valkoiset amaryllikset. Kellarista haetaan puhdas, mäntysuovalta tuoksuva valkoinen nukkamatto olkkarin lattialle heti, kun asteet painuvat nollan alapuolelle pysyvästi, eikä kuratassut enää sotke mattoa. (Tämän hetkistä lattialla olevaa samanlaista valkoista mattoa ei  pysty kutsumaan enää valkoiseksi hyvällä tahdollakaan!) Yleisilme kotona valkoistuu ja rauhoittuu entisestään, mitä lähemmäksi joulua mennään.

Minua puhuttelee eniten siis valkoinen, hopeansävyinen ja huurteinen joulun tunnelma. Näistä kuvista haen inspiraatiota kotiini tänä vuonna:

1.jpg
Kuvat täältä: A ja B

Siis nämä huurteiset käpy/kynttiläasetelmat ovat juuri sitä huurteista lookkia, mistä minä pidän todella paljon!

2.jpg
Kuvat täältä: C, D, E ja F

C-kuvan kattaus on yksinkertaisesti upea tunnelmaltaan ja yleisilmeeltään!
F-kuvan valkoisuutta meille ei valitettavasti ihan saa punaruskean lattian ja beigen sohvan takia, mutta ah, miellyttää minua valtavasti!

3.jpg
Kuvat täältä: G, H ja I


Melkoisen ihania kuvia! Tulee niin lämmin ja hyvä olo näitä katsellessa.

Olen miettinyt miltä valkoinen kuusi tuntuisi. Ajattelin ääneen ja mies ja tytär tyrmäsivät ehdotuksen heti. Aito sen pitää olla. Muovi siinä kyllä itsellänikin eniten tökkii, joten se jäänee ajatuksen tasolle. Meillä on aina ollut aito kuusi ja sitä tuoksua ei kyllä voita mikään. Suosin itse jalokuusia, ne kun eivät varista juurikaan verrattuna suomalaisiin kuusiin. Ehkä kokeilen tänä vuonna suihkuttaa kuusen oksille tekolunta, niin saa siihen sitä huurteista ja talvista lookkia enemmän? Uusia koristeita jo kerkesin vähän hankkimaankin, mutta sitä tytölle lupaamaani luumunväristä tehostekoristetta vielä ei ole tullut ostettua.

Joko muutkin tunnelmoi jo tulevasta talvesta ja joulusta?
Blondi