Viikonloppu meni tyttären Sweet Sixteen -synttäreitä juhliessa. Tarjolle olin tehnyt suolaisista ruoista pizzaa ja feta-kinkkupiirakkaa ja makealle puolelle muutamia eri kakkuja.


porkkanakakku.jpg




Suosikkikakkuni on porkkanakakku ja sen tein luonnollisesti gluteenittomana. Kakun voi tehdä viljapohjaisena käyttämällä normaalisti vehnäjauhoja gluteenittomien ja perunajauhojen tilalla. Jotta tekin saisitte testata tätä suussasulavaa mausteista ihanuutta, tässäpä ohje siihen:

GLUTEENITON PORKKANAKAKKU

Kakkupohja

175 g gluteenittomia jauhoja
50 g perunajauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
225 g sokeria
2  ja 1/4 dl rypsiöljyä
2 kananmuaa
1 tl vanilliinisokeria
225 g porkkanaraastetta

Täyte / Kuorrutus

200 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 tl vanilliinisokeria

Sekoita ensin jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet keskenään.
Vatkaa öljy ja sokeri sekaisin kunnolla ja lisää munat yksitellen. Lisää vanilliinisokeri.
Sekoita jauhot öljy-sokeri-munaseokseen.
Lisää lopuksi porkkanaraaste. (Mukaan voi laittaa myös esim. rusinoita tai pähkinöitä)
Kaada taikina voideltuun vuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
Paista uunissa 170 asteessa n. 20 min. 
Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.

Kuorrutetta / täytettä tehdessä sekoita voi, tuorejuusto ja tomusokeri vatkaimella tasaiseksi. Lisää sitruunanmehu ja vanilliinisokeri ja sekoita vielä hetki. Anna täytteen seistä jääkaapissa n. puoli tuntia maustumassa. 
Halkaise jäähtynyt kakku kahtia, levitä väliin puolet täytteestä.
Toinen puoli käytä kakun kuorruttamiseen. Minä kuorrutan aina vain "kannen", en reunoja.

Enjoy!


Kotiin tuli muutamia kukkapuskia synttäreiden kunniaksi ja kyllä leikkokukat vaan ihanasti piristää kotia! En tiennyt, että tulppaaneja taas saa! Ihanaa! 


tulppaanit.jpg


ruusut.jpg

Ihana kynttilä-arvonta on vielä torstaihin käynnissä, muistakaahan osallistua! :)

Rentouttavaa sunnuntain jatkoa!
Blondi