Totaalinen tekstiilipäivitys olkkariin

Tein olohuoneessa likipitäen totaalisen tekstiilipäivityksen ja sen myötä meille on vihdoin ja viimein löytyneet myös uudet matot, wuhuu!

Aloitetaan kuitenkin pienemmistä tekstiileistä… tajusin nimittäin etten ollut uusinut pitkään aikaan sisätyynyjä ja sen kyllä huomasikin! Kaikki tyynyt olivat lässähtäneitä, joita ei pöyhinnästä huolimatta saanut enää muhkeiksi ja onhan se nyt ihan hygieniasyistäkin koristetyynyjä välillä kannattavaa uusittava.

En ole ostanut todella pitkään aikaan uusia päällisia. Olen pyöritellyt niitä samoja makkarista olkkariin ja olkkarista tytön huoneeseen ja nyt tuskastuin kaikkiin jäljellä olleisiin, sillä myin todella ison osan pois viimeksi kirpparilla. Oli aika harkita sekä uusia tyynyjä että niiden päällisiä. Sattuikin kilahtamaan sähköpostiin sopivaan rakoon Hemtexin Ota 3, maksa 2 -tarjous, jonka turvin hankin pari uutta tyynyä päällisineen (valmis setti siis) sekä pehmeän huovan.

Uudet päälliset ovat todella kauniit! Niissä on rouhean leveä vetoketju ja iso ruskea nahkakoriste. Tyynyjen monikäyttöisyyttä lisää erilaiset kääntöpuolet ja käytänkin toista tyynyä kauniilla vaaleanharmaalla puolella ja toista tuolla syvän tummansinisellä. Nämä olivat ihan nappiostos! Kolmantena tarjoustuotteena valikoin mukaani valkoisen huovan, joka on ihanan lämmin ja unelmanpehmeä.

Olen pitkään ollut kyllästynyt normaaleihin 50×50 ja pienempiin 40×40 kokoisiin neliönmallisiin tyynyihin. Nuo Hemtexistä mukaan lähteneet pitkulaiset 40×60 kokoa olevat ovatkin kivaa vaihtelua, joita täydensin vielä toisilla suorakaiteen mallisilla tyynyillä ja päällisillä; HM Home -myymälästä ostin edulliset sisätyynyt ja Zicos’in verkkokaupasta nakuttelin tilaukseen House Doctorin valkoiset päälliset mustilla katkoviivoilla muutaman päivän harkinta-ajan jälkeen.

Sohvalle lisäsin myös Ikean tilaisuudesta mukaan saamani pehmeään beigeen taittavan tyynynpäällisen ja myymälästä itse ostamani vihreänsävyisen päällisen, jotka ovat samettisen pintansa vuoksi myös nyt myös todella trendikkäitä! Yhdessä kaikki värit sohvista kutsuvat ja syksyyn sopivasti vähän tummanpuhuvat. Pidän todella paljon tästä ilmeestä!

Vihdoin ja viimein olen myös löytänyt uudet matot olkkariimme. Hain joko erittäin lyhytnukkaista ryijymattoa tai paksua ja tiiviillä kudonnalla tehtyä puuvillamattoa, jota pystyisi pesemään myös itse. En tajua miten en aiemmin hiffannut lähteä ihan mattojen erikoisliikkeeseen hankintaa tekemään postimyyntiliikkeiden sijaan, sillä luoja yksin tietää kuinka monta mattoa olen kesän aikana ja jälkeen tilannut ja samantien palauttanut. Kyllä matto pitää nähdä livenä ennen ostopäätöstä! Ainakin, jos on yhtä vaativa valkoinen lattia kuin meillä, jossa vähäänkään lämmin sävy näyttää pissankeltaiselta ja tunkkaiselta.

Löysin melkein samantien Mattokymppi -kaupasta toiveeni täyttäneen maton! Mattoon on kudottu graagisia neliökuvioita ja bonuksena matossa on vielä musta loimilanka, joka antaa pienen ryhdikkyyden mattoon ja viimeistellen ilmeen mustilla hapsuilla. En yleensä välitä hapsuista, mutta jotenkin ne antavat niin täydellisen kontrastin vaalealle matolle, että lämpenin niille.

Olkkarimme on telkkariseinältä pidempi, joten huone on enemmänkin pitkulainen. Huonekalujen asettelun kannalta koen normaalit mattokoot vähän haastavina; 160×200 on auttamatta liian pieni ja siitä suuremmat koot vääränmallisia. En halua korostaa suorakaidemaisuutta, vaan luoda sohvaryhmän yhteyteen enemmänkin neliön. Suosinkin siksi mielelläni yleensä kahta pientä mattoa, jotka sijoitan rinta rinnan. Manhattan-matto valikoitui kotiimme 120×180 kokoisena ja kahdella matolla pääsen aika täydellisiin 180x240cm mittoihin.

Totaalinen tekstiilipäivitys toi kotiin tummemman, hyvin syksyyn sopivan, pehmeän kotoisan ilmeen. Olohuone on nyt ihanan kutsuva ja pehmeän pesämäinen, juuri niin kuin syksyllä kuuluukin. Ihastuin Ikeasta saamaani samettipäälliseen niin paljon, että ostin tuon ”vedenvihreän” päällisen lisäksi vielä tummanvihreän- ja sinisenkin, voin sitten vaihdella jos siltä tuntuu. Matot ovat taas niin täydellisesti makuuni etten voisi olla tyytyväisempi!

Syksy on alkanut sisustusrintamalla vauhdikkaasti! Koti on ollut muutoksien kourissa jo keittiössä tapahtuneen ruokailukalustonvaihdon vuoksi ja sinne kaavailtu pieni lisäprojektikin on nyt valmis, josta jo aiemmin mainitsin. Siitä muuten tulossa juttua heti huomenna!

Olkkari sai uuden ilmeen pelkillä tekstiileillä, mutta vielä tuo sohvan taustaseinä mielessä kummittelee… uutta ideaa seinän uusimiseksi on jo viritelty, uskoisin siihen littyvän maalia sekä tauluhyllyn katoamista. Oikeastaan viimeksi mainittu ohjaa ensiksi mainittua, katsotaan mitä sen kanssa tehdään.

Toivottavasti teillä on ollut mukava lokakuun 1. päivä!