Keittiön uudet tuolit

Lomamatkan aikana kypsyttelin ideaa uusista ruokapöydän tuoleista ja niin alkuperäinen ajatus vahvistui päätökseksi asti. Viime torstaina posti toi isot paketit kotiimme ja käärimme niistä esiin Hayn Neu -tuolit.

Alunperin olin jo hyvin vahvasti Neu -tuolien kannalla, niiden istumamukavuus oli parhain ja jalkojen väri kaunein kolmesta vaihtoehdosta, joita mielessäni olin pyöritellyt. Eniten jännitti miten Neu -tuolien istuinosan väri, Soft Cream, sulautuisi vitivalkoisen lattian ja pöydän pariksi, mutta turha oli pelko likaisen näköisistä tuoleista – Soft Cream on melkein kirkkaanvalkoinen ja näyttää ihan yhtä puhtaalta muiden valkoisten sävyjen rinnalla. Saarnijalka on taas liki täydellisesti samansävyinen keittiön tasojen kanssa, joten sain kauan kaipaamani lämpimän väriparin myös tasoille.

Istuimme miehen ja tyttären kanssa tuoleissa pitkin iltaa ja makustelimme ovatko ne kaikkien mielestä mukavat, kauniit ja meidän kotiimme sopivat. Pohdinnan jälkeen päätimme koko perheen voimin, että tässä on meidän uudet ruokatuolit. Ja onhan ne nyt ihan superkauniit! Pidän valtavasti tuolien istuinosien pyöristetystä reunasta, se antaa viimeistellyn ilmeen tuoleille. Keittiön ilme yhtenäistyi nyt kun tuolit ovat taas kaikki samanlaisia keskenään. Myös koko huoneen ilme pehmeni vaalean ja lämpimän puunsävyn myötä. Vaikka pidin eriparituoleistani, eniten niissä häiritsi selkänojien korkuuserot. Uusien tuolien myötä koko ruokailuryhmästä tuli paljon siromman näköinen ja nyt se on mittasuhteiltaankin sopivampi kaikin puolin. Olen kyllä todella iloinen tästä onnistuneesta hankinnasta! Viimeisen silauksen keittiömme uudelle ilmeelle antaa nurkkaan sijoitettu oliivipuu. Se lisää kotoisuutta ja viihtyisyyttä, mutta siihen on kyllä suunnitteilla eräs toinenkin lisäys. Tuo nurkka oli ennen koiraherramme valtakuntaa ja hänen petinsä ja vakiopaikkansa oli siellä. Nurkka onkin tuntunut sydäntäriipaisevan tyhjältä… <3 Pientä karvaisen ystävän halipulaa helpottamaan saamme tuttavan koiran hoitoomme viikonlopuksi, kivaa!

Keittiömme on kompakti, se on aina vähän vaivannut, mutta ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että kalusteet on vihdoin oikeissa mittasuhteissa ja sisustus spot on! Keittiössä on nyt tosi paljon sitä hakemaani raikasta ja yksinkertaista skandinaavista ilmettä ja kotoisuutta. Mustaa on pienin ripauksin siellä täällä taulunkehyksissä, kattovalaisimessa ja lyhdyssä ja ne rytmittää yhdessä eteisen kenkäkaapin kanssa koko tilaa. Ilman mustan antamaan ryhtiä tila saattaisi jäädä kokonaisuutena pliisuksi.

Materialistinen minä on niin onnellinen uudesta ruokailuryhmästä ja keittiön ilmeestä, että ihan sydämessä aina läikähtää katseen osuessa sinne! Todella onnistunut hankinta ja aivan varmasti myös pitkäikäinen!