Vanhan kaapin tuunaus

Päämökin nurkassa on aina nököttänyt suuri kulmakaappi. Se vetää sisäänsä suuren määrän astioita ja oli yksi niistä asioista, joka haluttiin ehdottomasti mökissä säästää. Se tosin kaipasi lohkeilevaan pintaansa uutta maalikerrosta ja myöskin uutta ilmettä värien puolesta. Nuo kukkakuviot saivat luvan häipyä…

Ensin oli irroitettava kaikki irtilähtenyt. Ja sitähän lähti…! Aivan järkyttävä homma! Meille tuli miehen kanssa molemmille todella huono oli kaappia maalikaapimella raapiessa. Varsinkin tuota punaista maalia (mitä lie myrkkyä ollutkaan!) poistatessa tuntui, että keuhkot ja jokainen limakalvo sai kerroksen pölyä. Eihän tuota tietenkään ilman hengityssuojainta voinutkaan tehdä!

Kun pinta oli vihdoin raavittu paljaaksi niin paljon kun saatiin, oli hiomisen vuoro. Se jälkeen maalasin pintaan kolme kerrosta valkoista maalia. Jätin koristelistat vielä siinä kohtaa mietintämyssyyn, mutta kallistuin lopulta kauniiseen vaaleanharmaaseen sävyyn. Pientä pulmaa aiheutti kaapin ovet, ne kaipasivat jotain kuviota, vaikka alun perin ajattelin niiden jäävän ihan vain valkoisiksi. Sipaisin niihin kuitenkin vapaalla kädellä vaaleanharmaat salmiakkikuviot ja nehän olivat ihan täydelliset kaapin tyyliin sopien.

Jos olisin tiennyt mikä duuni tuossa mööpelissä on, en olisi todennäköisesti lähtenyt leikkiin ollenkaan. Se oli kuitenkin se viimeinen päämökin palapeli joka oli vielä alkuperäisessä asussaan ja sellaisenaan täysin sopimaton uuteen ilmeeseen. Kaksi päivää sitä raavin ja kolmannen maalasin. Ja kyllähän se toki kannatti – kaappi on todella kaunis!

Nämä kuvat ovat nopeasti rempan lomassa puhelimella napattu, harvoin tuli siinä vaiheessa järkkäriä pölyn keskelle raahattua, mutta kunhan saan teille loput sisustuskuvat tästä mökistä käsiteltyä, näkyy kaappikin niissä paremmin ja minkälaiseen kokonaisuuteen se kuuluu.