Mökkisaunan tuunaus

Joskus 50-luvulla on ilmiselvästi pidetty ylisyvistä lauteista. Siis sellaisista, joissa ei voi oikeastaan istua normaalisti nojatakseen seinään. Lauteet olivat hieman epäkäytännölliset ja se piti muuttaa. Lisäksi lauteiden alla oli ikivanha vesisäiliö, jota ei oltu käytetty enää vuosikymmeniin. Se vei turhaa tilaa ja se tuntui inhottavalta pitää puhtaana, varsinkin kun se oli täysin turha.

_MG_1251.jpg

_MG_1252.jpg

Perheen miehet panivat tuulemaan ja irroittivat säiliön paikaltaan ja löivät ylimääräiset laudelaudat irti. Oman mieheni päänsäryksi jäi sitten lopullinen tuunaus, alalauteen kavennus sekä kaiteiden siirtäminen lähemmäs takaseinää. Helpommin sanottu kuin tehty, kuten yleensä. Puolen päivän verran mies tuumaili tilannetta ja sai homman ratkaistua.

Ilme oli saunassa jo hieman kulahtanut lauteiden lisäksi ja lattiamaalikin monin paikoin lohkeillut.

1.jpg

Aloitimme tuunailun vahaamalla mustaksi sävytetyllä saunavahalla lauteet, portaat, kaiteet ja takaseinässä olevat selkänojalaudat. Sen jälkeen raavimme vanhan lattiamaalin irti, paikkasimme kolot ja suurimmat kuopat joita jäi lattiaan kaiteiden siirrosta ja sitten sudin pari kerrosta vaaleanharmaaksi sävytettyä Betoluxia pintaan.

_MG_1274.jpg

Vanha muovimatonräyskäle sai lähteä ja tilalle ostettiin uudet puurallit. Ne sävytettiin vaaleasta koivuväristä myöskin saunavahalla mustiksi, jotta saunaan tuli hakemamme tummanpuhuva ja tunnelmallinen ilme. Muurinseinä sai jo aiemmin keväällä uuden valkoisen maalikerroksen ylleen ja nyt tuo tumman ja vaalean pinnan kontrasti on kyllä aika makea! Uusimme sinisävyiset saavit, vadit ja ämpärit harmailla vastaavilla ja nyt on ihanaa, kun kaikki on uutta ja puhdasta!

Tuo punainen paholainen – seinällä roikkuva suihku – on ehkä parhaiten ikinä sijoitettu 30 euroa! Se on siis USB-piuhalla ladattava suihku; toinen pää/moottori upotetaan vesisankoon, johon on tehty sopivanlämpöinen pesuvesi ja sitten painetaan vekotin nappulasta päälle ja suihkutellaan normaalisti! Säästää vettä yli 70% ja tulee täysin sopivalla paineella, jotta pystyy helposti huuhtomaan shampoot ja hoitoaineet paksummistakin hiuksista pois! Suorastaan luksus-tuote saunaan, jossa vesi tulee letkulla sisään, mutta itse joutuu sekoittamaan sopivan pesuveden. Tällä suihkulla jää kuuppien kanssa lotrailu täysin tarpeettomaksi.

_MG_1278.jpg

_MG_1280.jpg

_MG_1270_.jpg

Saunasta tuli niin ihana! Rahallisesti se ei vaatinut suurta panostusta, vain öljyn ja maalin verran, joka sekin hankittiin samalla muihinkin maalattaviin kohteisiin, mutta tietty työpanos on sitten toista luokkaa. Kyllä tuota saunaa kolmisen päivää kuivumisaikoineen sun muineen tehtiin, mutta onpahan mahtavaa nyt siellä kylpeä!

_MG_1283.jpg

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *