Mökin vehreä puutarha

Meillä on edelleen menossa mökkien ulkomaalaukset. Aikaavievää puuhaa, täytyy todeta. Varsinkin kun lyhyestä mökkimatkasta huolimatta työt painottuvat vain viikonloppuihin. Koska valmista sillä saralla ei vielä ole, esittelen teille mielelläni tonttiamme muutoin – tervetuloa puutarhakierrokselle!

_MG_0777.jpg

Mökkitonttimme on todella vehreä! Siellä on paljon puita vaahteroista tammeen ja koivuista kuusiin ja mäntyihin. Pidän itse todella paljon lehtipuista, vaikka ne aiheuttavatkin harmaita hiuksia haravanvarressa.

Ehkä kauneita tontilla juuri nyt on upea, isoon kukkaan puhjennut rodorendo, eli tutummin alppiruusu. Sen lilahtavan pinkit upeat kukat ovat kyllä koko pihan kruunu.

_MG_0812.jpg

Meillä on myös todella paljon saniaisia tontilla. Ne kasvavat ihan valtaviksi puskiksi ja ovat mielestäni todella kauniita ja luonnonmukaisia. Saniaisia tontilta löytyy varmaan kymmenestä eri kohtaa!

_MG_0785.jpg

Myös vuorenkilpeä on paljon. Ehkä vähän liikaakin tätä nykyä, sillä se on vallannut jo pari isoa kukkapenkkiäkin. Kallioisella tontilla tuo vuorenkilpi on kyllä omiaan – se ei vaadi juurikaan maata, varsinkaan ravintorikasta sellaista rehottaakseen. Myös vuorenkilven vaaleanpunaiset kukat ovat kauniita ja ne kukkivat mukavasti kesäkuun alkupuolella. Nyt ne ovat siis jo menneen talven lumia ja täytyykin napsia kuolleet kukat irti puskista.

_MG_0804.jpg

Kesäkukkia saimme myös vihdoin istutettua sinne tänne isoihin laatikoihin ja muihin. Tänä vuonna värimaailmaksi valikoitui lila eri sävyissään ja täytyykin todeta, että tuo tummanlila petunia on kyllä todella upea! Muiksi kukisi otimme tähtisilmää.

_MG_0802.jpg

_MG_0784.jpg

Kuistin eteen kivetykselle halusin heinäkasvia. Näin, että se olisi täydellinen pari kuvan yläreunassa vilahtavalle sisal-matolle. Viininpunaiselle heinälle löytyi täydellinen pari kukontöyhtöstä, joissa myös aivan mielettömän upeanväriset kukinnot! Tuo kiveys on muuten aika eri näköinen tätä nykyä, odotankin innolla, että pääsen kuvien myötä esittelemään sen heti, kunhan talo on maalattu kokonaan!

_MG_0778.jpg

Ulkohuussin edustalle valikoitui vähän perinteisempää mökkikukkaa, markettaa.

_MG_0810.jpg

_MG_0819.jpg

_MG_0818.jpg

_MG_0821.jpg

Odotan malttamattomana jo torstaita. Silloin nostetaan kytkin taas kohti mökkiä. Tulee niin tarpeeseen ekstra vapaapäivä. Torstaina vielä painetaan hommia illalla maalausten muodossa ja tarkoitus oli vähän levähtää loppujuhannuksen aikana, mutta tokkopa sitä malttaa laakereillaan levätä, kun hommia kuitenkin piisaa aika paljon.

Huomenna onkin muuten luvassa aitan make overin esittely – kannattaa pysyä linjoilla! 🙂

 

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *