Pitkäperjantaina – kattaus ja ruoka

Nyt on kupu täynnä! Alkuilta meni herkutellessa pääsiäiskattauksella koristellun ruokapöydän ympärillä.

_MG_9969.jpg

_MG_9983.jpg

Alkuruoaksi olin valmistanut paholaisen munia – pienellä twistillä tosin, sillä kala-allergikkona jäi meikäläisen munista anjovikset pois.

Kylläpä maistuivatkin hyviltä salaattipedillä maustekurkkujen kanssa! Pääsiäiseen kuuluu ehdottomasti kananmunat ja nämä ovat oiva vaihtoehto alkuruoaksi.

_MG_9952.jpg

Pääruoaksi nautimme kanaa ja pastaa valkoviinikastikkeessa. Ihanan sitruunainen kastike, vaikka kermaakin siihen lorautin oikein kunnolla! Kun lasissa oli vielä samaista valkoviiniä kuin ruoassakin, oli makupari aika hyvä.

Tuollaista isoa annosta ruokaa, joka tarjoillaan samasta astiasta, on tosi vaikeaa saada kauniisti esille. Yhden ihmisen annoksen saa aseteltua nätisti lautaselle, mutta koska halusin tällä kertaa rennomman otteen ruokailuun, on minusta kiva tällöin kantaa ruokapadat suoraan pöytään, josta jokainen vuorollaan ottaa. Siitä jos mistä tulee sellainen ”yhdessä tässä perheen kanssa syödessä” -fiilis.

_MG_9990.jpg

Jälkkäriksi kannoin pöytään Chocolate Poke Caken. Tuon leivoin eilen ja herramunjee, kun oli tuhtia kakkua! Ihan pienen pieni pala tätä kakkua riittää tukahduttamaan isommankin makean nälän. Pohjana on suklaakakkua, välissä kondensoidusta maidosta ja sulatetusta suklaasta tehty soosi ja päällä tummasuklaakuorrute – sepelvaltimot meni justiinsa tukkoon pelkästä ajatuksesta! Vähän lohduttaa ajatus, että kävin sentään tekemässä kunnon treenin tänään aamulla salilla. 🙂 Hyvällä omallatunnolla menen juuri santsaamaan vielä palan…

Oikeasti tämä kakku ansaitsee ihan oman postauksensa! Reseptin käänsin jenkkiläiseltä sivustolta ja jaan sen teillekin myöhemmin jahka näistä pyhistä ollaan selvitty.

_MG_9916.jpg

Loppuilta menee vähän kuin jouluaaton iltana. Raukeana, masu täynnä sohvalla köllien. Sytytin kynttilät, katsomme boksista menneiden viikkojen ohjelmia joita ei ole kerennyt vielä katselemaan ja vain olemme. Taidanpa käydä kaatamassa lasiin vielä kylmää valkkaria ja nostamassa juustot huoneenlämpöön. Eiköhän tuonne kupuun vielä sellaisia saa ängettyä…?

_MG_9940.jpg

_MG_9935.jpg

Rentouttavia pääsiäisenpyhiä…

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *