Biohakkerin käsikirja

Olen aina lukenut paljon kirjoja, jo pienestä pitäen. En voi kuvitella etelänmatkaa ja uima-allasta ilman, että kädessä olisi kirja. Tai takapihaa aurinkoisena päivänä, jolloin voi lekotella aurinkotuolissa hyvä kirja seurana. Aika harvoin kuvittelen edes nukkumaanmenoa ilman lukuhetkeä. Tosin nyt viime kuukausina olen ollut aika poikki sänkyyn mennessä ja joskus ei ole jaksanut edes kirjankantta kohottaa.

_MG_2043.jpg

Tykkään tätä nykyä lukea eniten kevyttä hömppää tai historiallisia tarinoita. Tuntuu jotenkin, että maailma itsessään pitää sisällään jo tarpeeksi synkkiä ja murheellisia tapahtumia, etten jaksa lukea sellaista enää yötä vasten.

Tällä hetkellä eniten kiehtoo perus chick lit tai 1900-luvun Englanti ja aateliset – lienee Downton Abbeyn syytä tämä:) Jossain välissä kulutin elämänkertoja vinon pinon, kuten Fidel Castro, Madame Mao tai Frida Kahlo. Suomalaisten kirjailijoiden tuotantoa olen lukenut aina kaikista vähiten. Tätä pitäisi ehkä korjata jossain välissä.

_MG_2044.jpg

Tällä hetkellä on menossa tietokirjallisuuskausi. Yöpöydältä löytyy joogakirjaa ja valokuvauskirjaa sekä viimeisimpinä Biohakkerin Käsikirja. Tästä oli pakko vinkata teillekin.

Tästä kirjasta löytyy ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tutkimustulokset. Kirja on mielenkiintoinen opus ja sopii niille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisestä tieteellisesti – mitä tekee haima ja miten se vaikuttaa jokapäiväiseen elämään. Entä uni – montako vaihetta unessa on ja mitkä asiat vaikuttaa uneen ja sen laatuun ja mitä uni itse asiassa tekee ihmisen aivoille. Millä ruoka-aineilla on mikäkin merkitys tai mitä tapahtuu suolistossa syötyäsi.

_MG_2046.jpg

_MG_2048.jpg

Kirjassa on viisi osiota; Uni, ravinto, liikunta, työ ja mieli. Itse olen päässyt osiin uni ja ravinto ja mielenkiinnolla luen kirjaa eteenpäin.

Tällaista visuaalista ihmistä ja työkseen taittohommiakin tekevänä ilahduin suuresti kirjan taitosta ja sen graafisesta ilmeestä. Sivuille olisi mahtunut enemmänkin tavaraa, mutta arvostan väljää ja ilmavaa ilmettä sekä upeita kuvituksia. Teos on massiivinen, yli 500-sivuinen tietopläjäys!

_MG_2052.jpg

Minua kiinnostaa suuresti se, miten omilla jokapäiväisillä valinnoilla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Ravintopuoleen olen jo vuosia kiinnittänyt huomiota, vaikka ihan hirmuiseen hifistelyyn en olekaan lähtenyt mukaan. Liikunta on taas ollut osa elämääni aina ja ilman sitä en oikeastaan osaa edes elää. Kymmenen vuotta aikuiselämästä kului tanssin parissa ja siinä kilpaillen, kun taas viime vuosina se on keskittyny eniten salitreenaukseen ja kehon ja mielen tasapainoiseen harjoittelemiseen joogan muodossa. Työ on käynyt yhä mielenkiintoisemmaksi viiden vuoden opiskeluputken yhteydessä ja untakin on tässä viime vuosina oppinut arvostamaan ihan uudella tavalla.

Jokaisessa tavallisessa päivässä on siis mukana nuo kirjan 5 elementtiä – minua ainakin kiinnostaa miten noita asioita voi ”biohakkeroida” ja ottaa niistä irti työkaluja yhä enemmän yhä vaativampaan elämänrytmiin.

_MG_2051.jpg

Suosittelen kirjaa lämpimästi!

PS: Kirja ostettu itse, tämä ei ole yhteistyöpostaus.

4 kommenttia “Biohakkerin käsikirja

 1. Olisi kiva lukea kirjavinkkejä enemmänkin. Suosittelisitko jotain noista mainitsemisistasi englantilaisista ja aatelisista kertovia kirjoja?

  1. Pannaan kirjavinkit korvan taakse! :)<br />
   <br />
   Cavendon Hall -kirjat olivat vahvasti Downton Abbey-henkisiä aatelistarinoita, joskin kovana DA-fanina pikkuisen jopa häiriinnyin samankaltaisuudesta. Luin myös vielä vähän aiemmalle aikakaudelle (1800-luku) sijoittuvan Unelmia ja Yllätyksiä -kirjan (Simone jotain). Tämä ei ihan kyllä yltänyt samalle tasolle klassikkonakin tunnetun Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaanin kanssa, jonka luin perään, sillä kyllähän eron huomaa, kun toinen on kirjoitettu 2000-luvulla ja toinen 200 vuotta aiemmin sinä oikeana aikakautena, josta kirjat kertovat. Kotiopettajattaren romaani on aikamoinen tarina! Tuohon aikaan käytettiin aika erilaista kieltä, joten vei hetken tottua siihen.

 2. Kotiopettajattaren romaani on tullut luettua. Pitää etsiä noita muita vinkkaamiasi. <br />
  Tykkään itse tosi paljon Milja Kauniston historiallisista romaaneista.

  1. Pitäisi ehdottomasti lukea enemmän kotimaista… viimeksi olen lukenut Eve Hietamiestä, Anna-Liisa Härköstä ja Tuija Lehtistä. Pistän korvan taakse vinkkaamasi kirjailijan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *