Kyllä täällä tarkenee!

Yleensä vahvat mielikuvat jostain vaatteesta tai tuotteesta jota olet vailla, kääntyy itseään vastaan, sillä kaupoille päästyäsi toteat, ettei niissä ole lähimainkaan sellaista jota etsit. En voinutkaan uskoa silmiäni löytäessäni talvitakin ekalla yrittämällä!

_MG_1704.jpg

Takki on Luhdan ja siinä oli likimain kaikki mitä halusin; musta väri, tarpeeksi pitkä malli yli pepun, mutta alle polven, sopivan kokoinen ja tiukka huppu, joka pysyy päässä tuulessakin ja jossa runsas tekoturkisreunus. Istuva malli ilman vyötä ja pienillä tikkauksilla. Takkia voi helposti käyttää kaupungilla nahkasaappaiden kanssa, toisaalta se on myös sopivan rento, jotta sen kanssa voi yhdistää myös UGG-bootsit ulkoiluun. Siis täydellinen juuri minulle!

_MG_1705.jpg

Joudun yleensä ottamaan takeista koon 38, sillä olen aika pitkä ja omaan myös apina-kädet, eli turkasen pitkät kädet ja hihat jäävät aina liian lyhyiksi. Joskus ongelmaksi tuleekin se, että hihat ja hartiat sopii, mutta vyötäröltä tai helmasta takki on kuin teltta. Katsoinkin epätoivoisesti, kun rekissä roikkui vain koon 36 takkeja. Onneksi kuitenkin sovitin, sillä Luhdan mallista 36 oli täydellinen! Sopivan istuva vyötäröstä, eikä kuitenkaan ahdas hartioista sekä tarpeeksi pitkät hihat, eikä helmakaan lerpata liian leveänä! Jihuu! Mieltä lämmitti myös -50% hintalappu, joten kannoin takin kassan kautta kotiin aika nopeasti!

_MG_1701.jpg

Takki on ohuennäköinen ja tuntuinen, mutta valmistettu materiaalista, joka on vettähylkivä, eikä päästä tuulta läpi. Takki on testattu jo viime viikkoisessa -26 asteen pakkasessa, eikä tullut vilu, vaikka alla oli vain ohut paita ja neuletakki.

_MG_1707.jpg

Vetskari tulee tarpeeksi ylös tehden kauluksesta sopivan tiukan, josta tuuli ei pääse puhaltamaan ja huppu on aivan ihana tullen tarpeeksi yli pään ja kasvojen – tämän takin kanssa ei tarvitse käyttää kaulaliinaa eikä pipoa. Kätevää! Joskus nimittäin ärsyttää viritellä ensin takki päälle ja sitten kaulaliina ja parhaimmillaan vielä pipo. Tuossa kohtaa onkin jo tullut kuuma. Nyt ei tarvitse vetää kuin vetskari kiinni ja menoks!

Harmikseni, niin takin käytön osalta, kuin ihan vain yleisen mielialan ja maiseman takia sää on taas muuttunut ikäväksi tihkuksi parilla plussa-asteella. Saisi tulla takaisin kunnon pakkaset ja lumisateet! Nythän on kuitenkin talvi! 🙂

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *