Pöytäkattaus Pyhäinpäivään

Kaikkihan jo varmaan tietävät, että rakastan kattauksia. Niitä on niin ihana tehdä! Ruokakin maistuu niin paljon paremmalta kauniisti katetun pöydän ääressä. Se ei maksa yleensä kuin vaivan ja kattauksissa on vain mielikuvitus rajana. Tähän kattaukseen halusin vähän jo joulundototuksen tunnelmaa vihreiden havunoksien myötä.

Tämä kattaus syntyi valmiiksi jo eilisiltana, sillä inspis syntyi silloin.

_MG_0118.jpg

_MG_0117.jpg

Pöydällä on uusi harmaa liina. Tilasin sen HM:ltä joulua silmällä pitäen, mutta haettuani sen eilen postista, silitinkin sen heti käyttöön. Tämän kattauksen kruununa on kuitenkin tuo kaunis vihreä kimppu. Kampin keskuksessa on aivan ihana kukkakauppa, sieltä löytyy paljon yksittäisiä erikoisempia oksia ja lehtiä sun muita. Halusin ehdottomasti vihreän kimpun ja siihen valikoitui aivan upeita havuoksia, eukalyptuksen oksa sekä vihreä isompi lehti. Hintaa kimpulle tuli vaivaiset 5 euroa. Minusta se on talvinen ripauksella joulua ja juhlaa, mutta ei vielä huuda aattoa ja tonttuja.

_MG_0099.jpg

Servieteissä on pieniä valkoisia lumihiutaleita, sopii kuin nenä päähän tähän ihanan valoisaan talvimaisemaan. Kevyitä lumihiutaleita leijailee nytkin parhaillaan ikkunan takana. Onpa kertakaikkisen ihana fiilis!

_MG_0136.jpg

Me lähdemme kohta haudoille, kuten Pyhäinpäivään kuuluu. Viemme sinnekin talvisempaa tunnelmaa havunoksilla.

Käyn sytyttämässä kynttilän isälleni ja vaarilleni, molemmat kun olivat tärkeitä miehiä elämässäni. He lepäävät lähellä toisiaan ja se on jotenkin lohdullinen ajatus jollain tapaa.  Samalla sytytän kynttilän ajatuksissani kaikille muillekin täältä jo poistuneille.

_MG_0106.jpg

_MG_0108.jpg

Illan vietämme ystäväpariskunnan kanssa hyvää ruokaa ja toistemme seurasta nauttien.

Tunnelmallista Pyhäinpäivää.

4 kommenttia “Pöytäkattaus Pyhäinpäivään

  1. Kyllä on taas ihana kattaus ja kaunis liina!!Hyvää pyhäinpäivää,minulla se kuluukin töissä.

    1. Kiitos paljon, varsinkin tätä nykyä Pyhäinpäivä taitaa (valitettavasti) kulua aika monella töissä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *