Tutustumassa LOISTE Livingiin

Sympaattinen ja ajatuksella rakennettu pieni sisustusputiikki LOISTE Living avasi ovensa muutamalle CASAn bloggaajalle viime lauantaina. Pääsimme tutustumaan rauhassa myymälään sen aukioloaikojen ulkopuolella ja jutella mukavia omistajan, Terhin kanssa. Törmäsimme alun perin LOISTE Livingiin Habitare-messuilla, jossa ihastuttava pieni osasto ja sen tuotteet teki vaikutuksen. Tähän piti tutustua tarkemmin!

LOISTE Livingin putiikki sijaitsee Alppilassa, heti Linnanmäen vieressä, joten putiikkiin pääsee kätevästi vaikka raitiovaunulla.

_MG_9814.jpg

_MG_9791.jpg

Putiikki on esteettisesti miellyttävä, jonka seinillä roikkuu rakkaudella itse valmistettuja hyllyjä säilytykseen ja jonka ikkuna kutsuu sisään.

Putiikki on pieni, mutta tilaan nähden sinne on osattu valikoida juuri sopiva määrä tuotteita ja ennen kaikkea juuri oikeita tuotteita. Ne ovat valittu myymälään ja verkkokauppaan ekologisten ja eettisten valmistustapojensa vuoksi. Vai miltä kuulostaa esim. kasviväreillä painetut kortit, jotka painetaan tuulivoiman avulla – ihan vain yksi esimerkki tähän alkuun mainitakseni.

_MG_9794.jpg

_MG_9796.jpg

Ihastuin itse muutamaan kivaan tuotteeseen, joille näin käyttöä heti itsellänikin. Tai no, palmunlehtilautaset saavat odottaa ensi kesään, mutta nämä kertakäyttöiset ihanuudet (raaskiiko noita edes roskiin käytön jälkeen heittää??) näin heti mökillä katetussa pöydässä niiden kammottavien valkoisten ja pyöreiden kertsilautasten sijaan! Onhan näitä näkynyt joillain festareilla tms. mutta en ole kuluttajamyynnissä vielä palmunlehtilautasiin törmännyt. Eikä hintakaan ollut mikään päätähuimaava, yllätti positiivisesti. Lautaset valmistetaan luonnostaan pudonneista palmunlehdistä – miellyttävä ajatus, ettei näitäkään varten revitä puista lehtiä väkisin.

Lautaset sopii niin kylmälle kuin lämpimällekin ruoalle ja ne kestävät myös mikroa. Vaikka kertakäyttöisiä ovatkin, nämä kyllä sietävät vähän vettä pienen huuhtomisen muodossa, jotta samaa lautasta voi käyttää useammin. Nämä lautaset löytyivät LOISTE Livingiltä saadusta goodiebagista ja olen kyllä niistä tosi iloinen.

_MG_9805.jpg

Lautaset tulee säilyttää ilmatiiviisti, siksi ne on muovipakkauksissa myymälässäkin. Jos ei itse tarvitse koko pakettia kerralla, kannattaa loput säilyttää uudelleen teipatussa pussissa, niin lautaset eivät pääse kuivumaan, eikä käpristymään.

Toinen kiva idea, jota heti jäin pyörittelemään mielessäni, oli julistelistat. Enää ei tarvitse laittaa julisteita raameihin, vaan ripustusmuotona voi käyttää tanskalaisen eco-merkin, Message Earthin puisia listoja, joihin juliste sujautetaan väliin. Miten rento ja erilainen tapa laittaa julisteet seinälle – ehdottomasti korvan taakse tämä idea!

_MG_9808.jpg

_MG_9809.jpg

Kolmantena ehkä henkilökohtainen suosikkini, tanskalainen merkki OOhh. Se valmistaa kierrätysmateriaaleista erilaisia tuotteita ja esim. Tokyo-maljakot/ruukut ovat valmistettu kierrätetystä paperista, jonka sisäpuoli on pinnoitettu luonnon lateksilla. Tämä kumipuusta peräisin oleva aine tekee maljakosta vedenkestävän. Ulkopinta näyttää aivan kiveltä ja betonilta ja rakastuin tähän jo messuilla. Niinpä kiikutin yhden matalan ruukun kassan kautta kotiin.

Nämä maljakot on valmistanut joku Sri Lankalainen nainen käsityönä kotonaan, josta Oohh maksaa reilun hinnan, jotta äidit voivat olla kotona samalla työskennellen, samalla huolehtien perheestään ja kodistaan. Kyllähän tällaisen tuotteen ostamisesta tulee vain pelkästään hyvä mieli.

_MG_9812.jpg

Tykkäsin myös kovasti saman merkin huoparuukuista, jotka nekin valmistettu eco-huovasta sisältäen saman lateksi-sisäpinnan, joten tuokin ruukku/kori kestää vettä.

_MG_9803.jpg

Viimeisenä pehmoisena lempparina alpakan villasta valmistetut tekstiilit. Voi pojat, mikä pehmeys!

Tanskalainen Elvang valmistuttaa tuotteet Perussa haluten edistää paikallisen maaseudun taloutta ja hyödyntää perulaista traditiota alpakkavillan kudonnassa. Niinpä näistäkin tyynyistä ja huovista on jokainen tulosta korkeasta paikallisesta ammattitaidosta. Tuo ylähyllyllä vilahtava kauniin harmaa tyyny huopineen oli niin lähellä lähteä kotiin nekin! Huovan rinnalla muuten jo aiemmin mainitsemani Tokio-ruukku.

_MG_9799.jpg

_MG_9819.jpg

Suosittelen lämpimästi tutustumaan LOISTE Livingin tarjontaan niin kivijalkamyymälässä Viipurinkatu 8:ssa tai verkkokaupassa.

*postaus toteutettu yhteistyössä LOISTE Livingin kanssa.

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *