Habitaren antia 2016

Habitare avasi jälleen ovensa sisustuksen maailmaan ja sen kuumimpiin trendeihin tänään aamulla klo 9:00. Minä olin ensimmäisten joukossa tsekkailemassa tämän vuoden osastot ammattilaisille varatussa aamupäivässä. Paikalla oli paljon omistajia ja suunnittelijoita, joiden kanssa käytiin antoisia ja hyvinkin pitkiä keskusteluita! Tuo onkin ihan parasta mitä tiedän!

IMG_8454.jpg

IMG_8455.jpg

Oma suosikkini oli tänä vuonna Garage -alue, jolle oli kerätty paljon eri yrityksiä samalle alueelle. Teemana oli Rewilding – Paluu maan äärelle. ”Raaka luonto on läsnä – tässä ja nyt. Kotiin on tullut karhean tuntu, käden jälki.” Miten osuvasti nämä lauseet kuvasivatkin Garagen yrityksiä ja suunnittelijoita. Vai mitä olet mieltä näistä:

IMG_8452.jpg

IMG_8445.jpg

IMG_8446.jpg

IMG_8443.jpg

IMG_8448.jpg

IMG_8439.jpg

IMG_8438.jpg

Hakolan osasto oli myös yksi kauneimmista puun ja pastellin sävyissään.

IMG_8473.jpg

IMG_8468.jpg

Vepsäläisellä mentiin taas selvästi syksyisempään ja tunnelmallisempaan suuntaan trendikkäillä väreillä.

IMG_8474.jpg

IMG_8475.jpg

Käytännöllistä suunnittelua, joka on 6-lapsisen perheen omista arjen kokemuksista lähtöisin, tarjosi taas Ava Room.

En tajua mitä tapahtui, mutta tempaannuin omistaja-suunnittelijan kanssa mielenkiintoiseen keskusteluun tuotteiden suunnittelun lähtökohdista ja huomasin vasta kotona napanneeni osastosta vain pari hassua kuvaa! Kaunis osasto jäi nyt tällä kertaa kuvaamatta kokonaisuudessaan, mutta tuotteista jäi ehdottomasti mieleen alla oleva uutuussänky, joka vetää sisäänsä jopa 16 säilytyslaatikkoa! Miettikääpä mikä pelastus tällainen sänky on mm. pieneen yksiöön tai mihin tahansa, jossa tila on rajallinen ja erillisiä vaatekaappeja ei joko a) haluta, b) saada mahtumaan.

IMG_8434.jpg

Uutta oli myös kerrossänkyyn suunniteltu pieni pöytäosuus. Vuodevaatelaatikot ovat käteviä vaikka pienen yövieraan sänkynä. Minäkin muistan nukkuneeni sellaisessa mökillä – patja pohjalle ja petivaatteet perään ja haluttu petipaikka oli valmis!

IMG_8435.jpg

Suuren vaikutuksen teki myös ehdottomasti Tapio Anttilan osasto.

IMG_8477.jpg

IMG_8478.jpg

IMG_8480.jpg

IMG_8482.jpg

Tapio Anttila Collection teki sen taas tänäkin vuonna – suunnitteli upean, ajattoman, käytännöllisen ja muunneltavan tuotteen, joka palkittiin toimittajien kunniakirjalla: JAT-KO -pöydän.

Neljän hengen ruokapöytä saadaan kätevällä mekanismilla jatkettua kuuden hengen pöydäksi. Eihän siinä mitään uutta, mutta kuinka monta kertaa olet törmännyt pöytään, jonka kansilevyn väriä voit muuttaa mielen mukaan mustasta valkoiseen. Kun käsitellylle pinnalle voi vieläpä laskea suoraan kuumat kattilat liedeltä pöytään tarjottavaksi, aletaan olemaan arkisten helpotusten äärellä.

IMG_8483.jpg

Ja jos vaikka sattuisi niin, että yhdelle levylle tapahtuisi jotain, voit hankkia uuden palan uuden pöydän sijaan. Ai että! Minä rakastuin tähän pöytään ja sen upeaan ideaan!

IMG_8513.jpg

Uusia ihania tuttavuuksia löysin messuilla kaksin kappalein piensisustuksen puolelta.

LOISTE Living -putiikki myy aivan ihastuttavia tuotteita mm. paperista, jotka on käsitelty kestämään vettä! Tätäkin osastoa ja tuotteita ihasteltiin hyvin pitkään!

IMG_8489.jpg

Keksin vaikka tuhat ja yksi käyttötarkoitusta näillekin purkeille! Mitä herkkuja!

IMG_8487.jpg

Hämäännyin valtavasti mm. maljakoista, jotka näyttävät ihan betonilta tai rapatulta pinnalta. Nämäkin siis vettäkestävästä paperista valmistettuja.

IMG_8491.jpg

Ehdottomasti tarkemman tutustumisen arvoinen!

Toinen mukava tuttavuus oli LittleBit Design. Voimasanoja tai mantroiksikin kelpaavia lausahduksia, jotka löytyvät mm. heijastimista, korvakorutelineestä, käsikoruista ja vaikka mistä! Tällaiset pienet kotimaiset käsityöläisten yritykset ovat messujen parhainta antia!

IMG_8495.jpg

IMG_8497.jpg

IMG_8500.jpg

Tässä vielä loppuun muita fiilistelykuvia messuilta.

IMG_8461.jpg

IMG_8417.jpg

IMG_8425.jpg

IMG_8429.jpg

IMG_8433.jpg

Messut olivat tänä vuonna aavistuksen pienemmät kuin viime vuonna. Tänä vuonna löysin kuitenkin paljon enemmän mielenkiintoisia uusia juttuja ja inspiraation lähteitä. Suosittelen lämpimästi messuja! Itselläni oli ainakin mitä antoisin päivä!

 

Yhteistyössä Habitare

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *