Kaunis Protea

Tänä vuonna olin jokseenkin hidas poistamaan joulun kotoa.

Loppiaisena lähti toki kuusi ulos ja kaikki räikeimmät joulua huutavat koristeet, mutta vasta eilen sain jouluvaloiksi luokiteltavat valot pois ikkunoista ja muutenkin lähinnä olkkarin pirteämmän näköiseksi. Joulun yltäkylläisyys saa aina haluamaan riisutumman ilmeen kotiin. Yksinkertaisemman. Jostain syystä mieleni tekee tuolloin aina myös jotain väriä.

IMG_4838.jpg

Tapanani on ollut usein ostaa perjantai-puska, eli jotain tuoreita kukkia kotiin viikonloppua vasten. Tällä kertaa mukaan valikoitui tämä eksoottinen kaunotar, Protea. Tämä kukka on kotoisin Etelä-Afrikasta ja sen jämäkkä puuvarsi takaa kukalle hyvän kestävyyden. Jouduin lyhentämään vartta aika tavalla, että sain sen nätisti maljakkoon. Lisäksi kukka painaa paljon, maljakon piti myös olla tukeva.

Kun puuvartista kukkaa lyhentää, on huolehdittava uudesta, hyvästä imupinnasta. Huonolla kukka kuolee ja ainakin itse olen yhden hortensian onnistunut listimään tuon takia. Niinpä veistelinkin vartta huolellisesti.

IMG_4837.jpg

Kukka aukeaa tuosta pikkuhiljaa, nyt se on vielä nupussa. Odotan innolla miltä se näyttää täysin auenneena! Protean myötä aloin miettimään tämän vuoden trendiväriksi noussutta tumman vihreää. Kukan syvän vihreät, kauniit lehdet saivat ajattelemaan sopisiko se tehostevärinä myös meille? Ehkäpä. 🙂

Tänään meillä on vuorossa rahanvaihtoa ja matkalaukun pakkausta. Vuoden eka reissu kolkuttelee ihan oven takana! Matkustaminen on tämän perheen intohimo, varmistinkin eilen, että seuraavakin reissu on bookattu ja ostin lentoliput kesäkuulle. Palailen tähän tarkemmin jossain välissä.

Nyt toivottelen kivaa sunnuntaita kaikille! 🙂

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *