Kohti kevyempää

Tammikuu toi tullessaan ryhtiliikkeen ja huiman kasan energiaa sen toteuttamiseen! Laitoin vuoden ekasta päivästä lähtien taas sokerin ja herkut pannaan ja lähdin kohti kevyempää eloa ja oloa.

On niin totta, kun sanotaan, että olet mitä syöt. Jos syö huonosti ja epäterveellisesti rasvaista tai liian hiilarihöttöistä ruokaa makeasta napostelusta puhumattakaan, on olokin ihan kamala. Väsyttää, päätä särkee, turvottaa ja laiskottaa. Energiatasot on matalalla ja sohva houkuttaa salia enemmän. Nautiskeltiin joulun pyhinä vikat namut ja herkut, käärittiin konvehdit rasioistaan ja syötiin kaapinperukoilta houkutukset pois. Sitten täytettiin jääkaappi vihanneksilla, hedelmillä ja hyvillä raaka-aineilla ja alettiin taas kaivelemaan pakastimesta marjoja jokapäiväiseen käyttöön. Sokerikoukku katkesi välittömästi, makeaa ei tee edes mieli, kun syöty ruoka täyttää tarvittavat ja oikeat mitat ja määrät joka tavalla.

IMG_4740.jpg

Vaikka liikunta on pysynyt matkassa koko ajan ja varsinkin joogassa olen käynyt säännöllisesti joka viikko, on varsinainen salitreenaus ollut kesän ja syksyn rankkojen aikojen takia pois kuvioista. Ryhmäliikuntatunnit tuntuivat mielekkäimmiltä, mutta nyt vaihtuu nekin vähän tiukempaan vääntöön.

Olen käynyt salilla tekemässä viime kesän korvilla palkkkaamani personal trainerin minulle laatimia ohjelmia ja totutellut taas tauon jälkeen rankempaan lihastyöhön. Tietää tehneensä, kun ei meinaa päästä edes pöntölle istumaan…! 😀 Parin viikon päästä koittavan lomamatkan jälkeen tartun puhelimeen ja sovin personal trainerini kanssa loput 7 treenikertaa, jotka viime vuodelta jäi käyttämättä. Pääsee siis oikein kunnolla kiinni tähän ryhtiliikkeeseen heti!

IMG_4741.jpg

Salitreenin rinnalle jää jooga. Se on niin tärkeä omalle henkiselle mielenrauhalle ja koko kehon hyvinvoinnille. Kroppa ei tästä ainakaan nuorru, joten lihaksista, nivelten ja jänteiden liikkuvuudesta on pidettävä tosi hyvää huolta. Olen myös ottanut kehonhuoltomielessä taas piikkimaton käyttöön. Joululahjaksi saamani vehnätyyny on jo muutamat lihaskivut tainnuttanut ja ostoslistalla kiikkuu foam rolleri.

IMG_4743.jpg

Ruokavalio sai sokerin ja herkkujen karsimisen lisäksi vähän täsmennystä; viilasin aamiaista parempaan malliin, otin iltapäivän välipalan takaisin ruokalistalle ja lisään taas kasvisten syöntiä sekä lounaalla että päivällisellä. Myös vettä yritän lipittää vähän enemmän kuin ennen.

Ei tässä mitään poppakonsteja tarvita, vähän vaan tarkempaa silmää ostoskärryn sisällön suhteen ja ruokailurytmiin, niin keveämpi elämä on taas täällä! Näin ei pääse niitä himotuksiakaan syntymään, kun verensokeri pysyy koko ajan tasaisena. Samalla saa treenaamiseen virtaa, eikä iltapäivällä tule sitä itselleni tuttua kuukahdusta. Tammikuiset pakkaset, lumi ja sitä myötä lisääntynyt valoisuus on omiaan lisäämään myös ulkoilua. Aivot saa happea ja lihakset matalatehoista ja palauttavaa liikuntaa.

Että näillä eväin ihan kirjaimellisesti startattiin vuoteen 2016!

Mites siellä?? Ihanaa, kun huomenna on taas vapaa! 🙂

6 kommenttia “Kohti kevyempää

 1. Oikein hyvää uutta vuotta sinne ♥ Täälläkin kohti kevyempää, vaikka hirveästi viime aikoina en olekaan herkutellut! Joulukin meni suhteellisen hyvin 🙂

  1. Kiitos, oikein hyvää alkanutta vuotta sinne myös! ♡ Ei tullut jouluna onneksi täälläkään ylensyötyä, vaikka hyvää ruokaa, juomaa ja herkkuja tulikin nautittua. Pakko kuitenkin saada lisää energiaa ja ruoalla ja liikunnalla sitä saa. 😊

 2. Kun itsekin pystyisi tuollaiseen :D. Olen niin toivoton herkkuhiiri, että makeaa on saatava, tai muuten olo on ärtynyt :). Parhaimmillaan olen pystynyt olemaan kuukauden ilman herkkuja, ei siis mikään kovin hyvä saavutus.. Ehkä voisin yrittää ottaa omalla kohdallani tavoitteeksi, että herkut olisi sallittu vain viikonloppuisin, olisi sekin varmasti parempi kuin se joka iltainen pala (tai pari riviä) suklaata ;).

  1. Kyllä sä pystyt! 😊 Jos syödyn ruoan määrä makrotasolla (paljonko protskua, rasvaa ja hiilareita) on oikeissa mittasuhteissa, pysyy tuo sokerihimokin kurissa. Syötköhän tarpeeksi protskua? Liian hiilaripitoinen ruoka saa haluamaan sokeria vain enemmän. Sokeri tunnetusti aiheuttaa vakavaa riippuvuutta, sitä on verrattu jopa huumeriippuvuuden vahvuuteen! Kyllä tuossa sokerikoukussa on itsekin tullut oltua ja kuvailetkin "oireita" aika hyvin. 😊 Kokeile rajoittaa napostelu yhteen kertaan viikossa ja yhteen kertaan ko. päivässä. 😊

 3. Voi, sama tavoite minullakin.. Kasvisruokaa taas enemmän, ja muutenkin terveellisempää ja maukkaampaa. Pitäisi jaksaa vähän enemmän panostaa, sillä tunnen sen olossani niin voimakkaasti.. Harmi, kun joogasalini lopetti, pitäisi löytää uusi paikka, ja läheltä tietty! Hyvää alkanutta vuotta!

  1. Joo, kyllä tuo syöty ruoka ja liikunnan määrä tuntuu koko kehossa, niin hyvässä kuin pahassa 🙂 No voi kun harmi, toivottavasti löydät pian uuden salin!<br />
   <br />
   Oikein hyvää alkanutta vuotta sinne myös! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *