Eteisen make over

Eteinen on vihdoin valmis!

Se valmistui itseasiassa kreivin aikaan, juuri ennen tyttären 18-vuotisjuhlia. Tilasimme eteiseemme peililiukuovet ihanan lukijani vinkistä Suomen Keittiövalinnasta. En olisi ikinä löytänyt tätä firmaa ilman lukijani vinkkausta, joten suuri kiitos Taigalle siitä! 🙂 Uskaltauduimme tilaamaan ovet vähän kuin sikana säkissä, sillä tilaus tehdään netissä perustuen omiin mittauksiin ja nettikuviin ja ovet saapuvat kotiin toimitettuina ilman, että niitä on livenä nähnyt. Mittausten on siis paree mennä kerrasta kohdalleen!

Tässä postauksessa on nyt kuvasatoa ”Ennen – Jälkeen” -hengessä. Voi että, olen niin onnellinen, että olemme päässeet eroon tuosta sekavasta näkymästä! 🙂

EJ%201.jpg

Itse tilauksen teko oli helppoa ja valinnat peililiukuovien tekemiseen yksinkertaiset; ilmoita mitat, valitse peilin väri, valitse kehysten väri ja kerro haluatko koko oven olevan peiliä vai osan paneelilevyä. Kun tilaus oli pantu sisään, sain seuraavana päivänä soiton tehtaalta, jossa vielä käytiin puhelimessa tilaus läpi. Onneksi niin, sillä meiltä oli jäänyt eräs olennainen asia vallan huomioimatta – liukukiskot tarvitsevat syvyyssuunnassa 9 cm lisätilaa ja kiskot olisivat näin ollen tulleet liian ulos komeron rungosta, jolloin ovi olisi liukunut pois paikaltaan, kun ei sitä mikään seinä olisi ollut pysäyttämässä. Tilasin puhelimitse vielä uuden päätyseinän komeeroomme ja lisähintaa sille tuli 30 euroa.

Toimitus tuli luvattuna päivänä ja saimme neuvoteltua toimitusajankin mahdollisimman myöhään iltapäivään. Ovet kannettiin sisään sellaisenaan ilman mitään pakettijätteitä ja illalla alkoi pohdinta niiden asentamisesta. Pienen miinuksen annan tässä kohtaa – ovet ja liukukiskot mekanismeineen saapuivat vailla minkäälaisia asennusohjeita. Emme ole aiemmin asentaneet moisia ja hetken verran mietittiin mikä tulee mihinkin. Tajusimme myös, että pyörät ovat jotenkin mekanismin sisässä, eli ne pitäisi jotenkin vapauttaa pyörimään kiskon sisälle, mutta koska emme tunteneet mekanismin toimivuutta, oli aika riski lähteä repimään niitä toivoen, ettei samalla hajota mitään. Onneksi google oli apuna ja joltain toiselta toimittajan sivulta löysimmekin ohjeita.

EJ%202.jpg

Tässä jälkeen -kuvassa onkin aika perussettiä: bloggaaja polvillaan! 🙂

Parin tunnin ähellyksen seurauksena saimme kuin saimmekin peiliovet paikalleen ja kieroista sisäseinistä huolimatta vieläpä ihan onnistuneesti kerrasta suoraankin! Kiitos tästä ihanalle ja näppärälle miehelleni, joka sai kaiken toimimaan niin kuin pitää. On se niin kätevä käsistään tuo minun mies!  <3 Siinä ei yhden asennusohjeiden puuttumiset tai kierot seinät olleet esteenä.

Eteisen ilme muuttui radikaalisti! 2,5 metrin korkuiset peiliovet avarsivat tilaa roimasti ja yhtenäinen pinta tuntui nostavan koko huonekorkeutta! Pienenä sivutuotteena tuli pieni kaikuminen, joten joudun mahdollisesti ostamaan pienen maton ovien eteen. Ehkäpä toinen lampaantalja…? Lainasin kuvausrekvisiitaksi koiraherran taljaa ja hyvinhän siihen lattiallekin sellainen sopisi. Oli pakko palauttaa talja pian takaisin oikealle paikalleen takan eteen, koiruli tuli nimittäin jo haistelemaan taljaa ja katseli minua suurilla silmillään, että miksi ihmeessä hänen taljansa on täällä?!

EJ%203.jpg

Tästä peilin kautta otetusta näkymästä keittiöön pidän tosi paljon!

Vanhaksi tuunaamani penkki sai kunniapaikan eteisestä ovien vierestä ja lyhty taljoineen tuo siihen niin lämmintä tunnelmaa. Tämä on kyllä yksi parhaimmista muutostöistä kotonamme! Yritimme kerran aiemmin tilata mittatilaustyönä ovia eteiseemme, mutta yli 500 euron hintalappu laittoi vähän nieleskelemään. Sen sijaan tämän tehtaan kautta ovet toimitettiin kaikkine osineen sekä vielä lisäpäätyseinineen suoraan olkkariimme kannettuna 270 euron hintaan! Voi mahtavaa! Olen nyt kyllä niin onnellinen tuosta eteisestämme! Seuraavaksi sitten tuulikaapin kimppuun. Luojan kiitos, se oli miehen oma idea! 🙂

IMG_3491.jpg

Eteisen seinällä on muuten yksi Desenion upeista julisteista. Tuo Montagne on super kaunis ja tunnelmaltaan täydellinen eteiseemme!

Mitäs te tuumaatte tästä eteisemme make overista?

PS: Tämä ei ole maksettu mainos, vaan aito, omakohtainen suositus Suomen Keittiövalinnalle. Peiliovet ovat kokonaisuudessaan maksettu itse omasta pussista.

6 kommenttia “Eteisen make over

 1. Kertakaikkiaan upea muutos! Enkä voi olla ihailematta tuota penkkiä, olen vain rakastunut! &hearts;

  1. Kiitos, ollaan itsekin tosi tyytyväisiä! <br />
   Ja penkki on omakin suosikki! 🙂

 2. Onpas avaran ja selkeän näköistä. Penkkikin löysi sopivan paikan. Olen vilkuillut samaa Montage taulua deseniosta. Jospa uskaltautuisin itsekkin tilaamaan vinkkaamastani paikasta 🙂 Mittaamisen jätän kyllä suosiolla miehelleni.

  1. Kiitos, eteinen ihan kuin isontui kerrasta! 🙂 <br />
   <br />
   Tuo Montagne on todella kaunis ja eleetön. Sopii hyvin oikeastaan minkälaiseen sisustukseen tahansa! Ja kiitos vaan vielä vinkkaamisesta, olemme todella tyytyväisiä peilikaappeihin! Suosittelen lämpimästi!

 3. Wau mikä muutos! Tuo peilikaappi toi ihan mielettömästi lisätilan tuntua 🙂 Ja tuo penkki ♥ Upea juurikin tuossa!

  1. Kiitos! Näin jälkeenpäin katsottuna on aivan älytöntä, ettei tuota tehty aiemmin! Tosin kuten tuossa mainitsin, aiemmin saamamme tarjoukset olivat meistä tosi kalliita, että ehkä se siksi jäi. Tuo penkki on kyllä omakin suosikki! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *