Parasta elämässä just nyt

Sunnuntai on valjennut mietiskelyllä ja hiljaisuudella. Tärkeintä on osata nauttia elämästä tässä ja nyt ja parhainta siitä tekee ne pienet asiat. Ne arkisetkin asiat.

METSÄLENKIT

Parasta sielunruokaa on hiljaiset, sumuiset syksyn aamut, kun lähden aamulla aikaisin koiran kanssa metsään. En näe, enkä kuule ristinsielua, läsnä on vain oma ja koiran höyryävä hengitys, kenkien alla kahisevat lehdet. Kuuraan mennyt maa. Jos aamu alkaa happirikkaan ilman hengittämisellä ja hiljaisuudella, on se lähes täydellistä. Parasta on karvaisen ystävän maata nuohoava nenä, joka nuuskuttaa puskasta toiseen. Sekin nauttii juuri näistä aamuista eniten.

20151017_084330_2.jpg

KIIREETTÖMÄT AAMUT JA KUUMA KAAKAO

Muu perhe yleensä nukkuu viikonloppuisin myöhempään. Istun hiljaa alakerrassa pöydän äärellä, jalkojeni juuressa makoileva koiran kuorsaa unisesti ja minä nautin kupin kuumaa kaakaota. Aidosta, sokerittomasta kaakaosta tulee juomaan ihan lapsuuden maku. Makeutan kaakaoni hermesetaksella ja nautin kuuman juomani näillä raaka-aineilla tehtynä vähän terveellisemmin. Ripautan joukkoon myös vähän kanelia tai kardemummaa… <3

IMG_0621.jpg

KIRJAT

Mikään ei voi hyvää kirjaa. Olen aina lukenut jo lapsesta saakka todella paljon. Pidän siitä, kuinka tarina tempaa mukaansa ja siirryt ihan toiseen maailmaan. Luen melko kevyitä kirjoja, sillä luen niitä aina ennen nukkumaanmenoa. Jokin raaka murhakirja olisi hieman liikaa, vaikka pidänkin, että pieni jännitys saa tarinoissa aina olla. Dan Brown on tästä hyvä esimerkki. Luen melkein joka toisen kirjan englanniksi ja pidän näin yllä kielitaitoani. Rakastan myös keittokirjoja ja selaisen niitä usein, vaikken olisi aikeissakaan tehdä mitään.

IMG_0352.jpg

MATKUSTUS

Matkailu on aina ollut miehelleni ja minulle hyvin tärkeää. Viime vuosina se on lisääntynyt entisestään ja vaikka juuri palasimme Roomasta, on tammikuulle jo ostettu seuraavat lentoliput. Matkailu ei toki ole ilmaista, vaikka minä aina onnistunkin löytämään edulliset lennot ja majoitukset, mutta olen aina toitottanut sitä, että se henkinen pääoma, jonka matkailemisesta saa, ei ole euroilla mitattavissa. Pidän myös ajatuksesta, että olemme tarjonneet tyttärellemme monia matkoja elämänsä aikana, joita hän voi vanhempana muistella – toivottavasti lämmöllä. 🙂 Samalla hän on nähnyt maailmaa; eri kulttuureita, maistellut eri ruokia, nähnyt ja tutustunut erilaisiin ihmisiin ja erilaisiin elämäntapoihin ja osaa toivottavasti arvostaa sitä mitä meillä on kotona ja unelmoida siitä, mitä ei. Sillä unelmat ovat niitä, jotka vievät meitä eteenpäin.

IMG_8276.jpg

VUODENAJAT JA JOULU

Olen aikamoinen fiilistelijä, löydän jokaisesta vuoden ajasta varmasti ne parhaimmat puolet. Tämä lähestyvä vuodenaika on parhainta, mitä tiedän. Joulu (joulu mainittu!!), on parasta mitä tiedän. Se on aina ollut hyvin tärkeä juhla itselleni ja olenkin ihan fanaattinen jouluhullu suorastaan! Pinnistelen yleensä lokakuun ohitse, sillä tyttäremme synttärit ovat lokakuun lopussa ja olen aina vasta niiden jälkeen antanut luvan itselleni hurahtaa joulujuttuihin. Marraskuussa fiilistelen vielä vähän salaa, joulukuun koittaessa en enää estele itseäni! 1. adventtisunnuntaina keittelen glögit ja korkkaan kauden alkavaksi Michael Bublén joululevyllä. Ah, tule joulu kultainen! <3

Tänä vuonna joulu on erilainen. Ensimmäinen joulu ilman isää. Tänä vuonna joulut ovat muuttuneet ikuisiksi ajoiksi. Niistä täytyy tehdä uudenlaiset. Kerätä lähelle perhe, ystävät ja sukulaiset ja nauttia heistä, keitä mukana on.

IMG_8419.jpg

Elämän parhaimmat asiat koostuu aika pienistä jutuista.

Mikä on parasta sinun elämässä just nyt?

Heidi / Checklist - -

3 kommenttia “Parasta elämässä just nyt

  1. &hearts; <br />
    <br />
    Parasta elämässä juuri nyt on se tunne, että ehkä sittenkään aivan kaikki ei ole mahdotonta! Pitkään on tuntunut siltä ja osittain edelleen, mutta pitkästä aikaa tuntuu, että ehkä ei sittenkään aivan niin dramaattisesti… kiitos tästä kuuluu New Yorkin matkalle. &hearts;

    1. Voi, miten ihana kuulla! &hearts; Sä olet ansainnut palan onnea ja uskon tulevaisuuteen. Joskus jokin kokemus muuttaa kaiken. &hearts;

  2. Ihana kirjoitus ja ihanat kuvat! ♥<br />
    Parasta juuri nyt on kiireetön aurinkoinen sunnuntaiaamu. ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *