Arkipäivä kanssani

Tänään kuljette matkassani yhden arkipäivän verran aamusta alkaen. Tervetuloa arkeeni mukaan!

06.30 Herätys
En voi sietää kelloon heräämistä. Harmikseni minut on luotu illan virkuksi ja aamun torkuksi ja se ei mitenkään helpota näitä aamuheräämisiä. Pyrin arkena nukkumaan 7-8 tuntia, se on vähimmäismäärä, millä pärjään. Kelloa kohtaan tuntemastani närästä huolimatta herään aina hyväntuulisena. Valmiina uuteen päivään. Tänään se alkoi suihkulla ja hiustenpesulla. Suihkun jälkeen kiedon märät hiukset pyyhkeeseen, kampaajaystäväni kielloista huolimatta. Tallustelen alakertaan, suuntaan kohti vessaa, jossa suoritan päivittäiset aamu/kauneusrutiinini; meikin ja hiustenlaiton. Tähän menee puolisen tuntia. Nopeamminkin selviän, jos tarvis, mutta en pidä kiireestä ja haluan laittautua rauhassa. Jos aamu alkaa kiireellä, ei loppupäivästäkään tule hyvä.

IMG_3092.jpg

Klo 7.30 – 8:00 Työmatka
Työmatkaan minulla menee puolisen tuntia aika tarkkaan. Työpaikkani ovat aina sijainneet Helsingin keskustassa, olen kulkenut jotakuinkin saman matkan jo 15 vuoden ajan. Työmatkan taitan julkisilla ja samalla saan rauhassa lukea Metro-lehden, eikä tarvitse ruuhkista välittää. Niin kätevää.

20151008_075437_2.jpg

Klo 8.00-16.00 Työpäivä
Aamutorkkuisuudestani huolimatta minulle ainoa oikea työrytmi on kasista neljään. Olen joskus nuorempana kokeillut puolen vuoden ajan vuorotyötä ja se ei sovi minulle. Tarvitsen säännöllisen rytmin elämääni, en kellon ympäri tai viikonloppuisinkin tehtäviä vaihtelevia vuoroja.

Yksityiskohtaisesti en työtehtäviini mene, mutta työskentely pienessä, yksityisomisteisessa firmassa tuo jokaiselle toimitusjohtajaa myöten erilaisia tehtäviä, joista osaa hoidetaan oman työn ohella tai omien osaamisten mukaan. Vuosikausia suuressa, kansainvälisessä organisaatiossa työskenneltyäni tiedän nyt, että tällaisessa kotimaisessa pienessä firmassa työskentely on minusta mukavampaa, vapaampaa, itseohjautuvampaa ja vastuullisempaakin. Turha byrokratia on poissa. Omat työpäiväni koostuvat osin rutiineista, osin projektiluontoisista töistä, osin hommista, jotka on tehtävä samantien. Meidän alalla nopeus on valttia ja asiakkaat eivät odota. Joskus tekeillä on kymmenen eri asiaa yhtä aikaa ja sitten on vain priorisoitava missä järjestyksessä ne hoitaa pois.

Klo 8.00.
Aamiainen töissä. Syön aina aamiaisen töissä, sillä en pysty sitä aiemmin syömään. Ei vaan tee mieli. Mikrossa valmistuu puuro ja kyytipoikana menee iso lasi mustikkakeittoa.

20151009_085018_2.jpg

Klo 8:00 – 12.00
Työpäivät kuluu tietokoneen ja kahden ruudun edessä. Ruudulla on päivän aikana auki taitto-ohjelmaa, CRM-ohjelmaa, taloushallinnon ohjelmia, sähköposteja, erilaisia exceleitä ja word-tiedostoja. Päivän aikana hoidan useita eri lokeroon jaoteltavia hommia, kuten taloushallintoa, henkilöstöhallintoa ja hallintoa, markkinointia ja viestintää, myyntiäkin. Pöydällä käy sopimuksia, laskuja, oikovedoksia, tiedotteita ja tarjouksia muun muassa.

Klo 11.00-12.00
Lounas. Ihan tuntia siihen ei mennyt, mutta pyöristelen tähän noin-aikoja selkeyden vuoksi. Hoidan usein ulkona omia juoksevia asioita. Tämä on keskustassa työskentelemisen parhaita puolia – kaikki on lähellä ja kesken päivää voi hyvin hoitaa jonkun pienen asian tai esim. jotain virastojuttuja tai puheluita. Itse lounaan sen sijaan syön usein työpisteeni ääressä samalla hommia tehden.

20151009_090411_2.jpg

Klo 12.00 – 16.00
Hommat jatkuvat samanmoisena lounaan jälkeen. Työn alla on parin eri tilaisuuden suunnittelua sekä uuden palvelun käyttöönottoon liittyviä selvityksiä. Päivittäinen työtilanteeni on pitkälti kiinni myös myynnin henkilöstöstä, sillä hoidan paljon hallinnollisia juttuja kyseisen ryhmän tekemisistä. Jos heillä on kiire, on minullakin kiire. Kuten aiemmin todettua, asiakkaat palvellaan aina ensin, koska he maksavat meidän liksan. Kaikki muu on toisarvoista.

Klo 16.00 Työpäivä päättyy
Matka jatkuu kotia kohti. Tapaan miehen lähellä kotia, josta hän nappaa minut kyytiin ja käymme kaupassa hoitamassa ruokaostokset. Yritämme käydä kaupassa vain pari kertaa viikossa. Laadin usean päivän ruokalistan, johon sitten ostamme tarpeet. En kestäisi joka päivä kaupassa ravaamista, se olisi ihan ajantuhlausta.

Klo 17.00 Kotona
Kauppakassien purkausta ja työvaatteiden poisvaihtoa. Jos tänään olisi ollut harrastuspäivä, olisin mennyt sinne joko suoraan töistä tai tälla lailla kaupan ja ruokapöydän kautta vähän myöhemmin. Tänään jäi kuitenkin jumpat ja salit väliin, sillä lähdin äitini kanssa hoitamaan vähän sisustusostoksia. Sitä ennen nopeasti ruokaa napaan. Kana ja salaatti ovat kaikkien meidän suosikkia, niistä saa helposti varioimalla erilaisia sapuskoita nopeasti.

IMG_0901.jpg

Klo 18.00 – 20.00 Ikeassa
Vielä puuttuu tärkeitä hankintoja äitini uudesta asunnosta ja osa niistä saatiin hommattua Ikean reissulla. Osa vaatii vielä vähän suunnittelua ja näitä sisustusprojekti -postauksiakin on tulossa taas piakkoin!

Klo 20.00 – 22.00
Telkkarin edessä läppäri sylissä. Pidän Maria Veitolasta. Olen katsonut hänen uutta tv-ohjelmaansa, Yökylässä, mielenkiinnolla. Perään tulee yhden lempparinäyttelijäni tv-sarja; Rouva Ministeri. Tea Leoni on niin karismaattinen! Pidän hänen tyylistään puhua. Hänen äänensävystään. Ihan suosikkejani ollut aina! Telkkaria tuijotan harvoin vain pelkästään. Usein sylissä on läppäri ja niin myös tänään. Kamerasta siirtyy Rooman kuvat läppärille sekä samantien ulkoiselle kovalevylle. Jos läppäri kosahtaa, en ainakaan menetä kuviani! Samalla luonnostelen useampia postauksia blogia varten. En halua hukuttaa teitä tsiljooniin matkapostauksiin, yritän miettiä miten parhaiten nivoa Rooman matkan sadat kuvat, kertomukset ja vinkit parhaiten kasaan.

Tänään oli illalla läppäri sylissä myös toisen erittäin tärkeän asian takia; tilasimme vihdoin peililiukuovet eteiseemme! Eteinen on odottanut uudistusta ihan liian kauan, mutta nyt saadaan sekin päivitettyä. Uskotte varmaan, että eteiseen littyviä postauksia onkin tulossa lähitulevaisuudessa! Työn alla on myös isojen juhlien järjestelyt. Mistä juhlista on oikein kyse – se selviää teille piakkoin!

IMG_3091.jpg

Klo 22.00 Valmistautuminen yöpuulle.
Huomisten työvaatteiden tsekkaus, meikinpesu, hampaiden harjaus. Sänkyyn. Herätyksen päällelaitto, kirja nenän eteen. Luen yleensä n. 5 sivua, sitten jo kutsuu Nukku-Matti. Nukahdan nopeasti ja nukun sikeästi aamuun asti.

IMG_3095_2.jpg

Viikonlopuksi ei ole mitään ohjelmaa, thank God. Aion relata, nukkua viikon aikana kertyneitä univelkoja pois ja tehdä jotain tosi hyvää ruokaa. Ehkä leipoakin ja ainakin ulkoilla ja käydä joogassa. Vähän ompeluhommiakin on tiedossa pitkästä aikaa.

Kiva, kun olit mukanani arjessa. Olisko seuraavaksi vuorossa vapaapäivä? 🙂
Mahtavaa viikonloppua kaikille!

 

Heidi / Checklist - -

6 kommenttia “Arkipäivä kanssani

 1. Hei, näitä &quot;päivä kanssani&quot;-postauksia on kiva lueskella! Itsekin olen monesti miettinyt, että olisi kiva tehdä arkipäivästäni juttu, mutta vielä en ole ennättänyt. Ja ehdottomasti juttua myös vapaapäivästäsi! :)<br />
  <br />
  Minäkin olen illan virkku ja aamun torkku, vihaan herätyskellon pirinää, syön monesti aamupalan vasta toimistolla ja tykkään kovasti Maria Veitolasta. :)<br />
  <br />
  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua.

  1. Itse asiassa tätä oli kiva tehdäkin! 🙂 <br />
   <br />
   Maria on kyllä tosi hyvä, meitä näköjään yhdistää moni muukin asia! 🙂 Kivaa vkonloppua sinne myös!

 2. Tää oli kiva postaus! 🙂 Mun tarttis kans jostain saada ulkoinen kovalevy, sitä on tullut mietittyä iät ja ajat.

  1. Kiva kuulla! :)<br />
   <br />
   Ulkoisia kovalevyjä saa onneksi mistä vain, se ovat yksi niistä asioista, joita pitää ihan varta vasten lähteä hankkimaan, ei tuollaista muuten ikinä muista. Hinta laitteen kapasiteetista, meillä tuo on aika iso ja muistaisin, että me maksettiin tosta jotain 65-70 euroa. Siinä on tähän mennessä n. 12 vuoden kuvat ja meidän molempien lopputyöt jne. Eli paljon matskua ja tuskin puolta muistista edes käytetty! Mun edellinen läppäri vaan hajosi yhtäkkiä, kovalevy kosahti. Ei onneksi &quot;haitannut&quot;, sillä kaikki oli ulkoiselle siirretty. Suosittelen siis! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *