Grillipizzaa ja marenkikakkua

Kesäisten päivien, vähän harvassa kun ne ovat tuntuneet olevan, kunniaksi on ollut kiva testailla uutta Muurikka-grilliämme mahdollisimman monipuolisesti. Niinpä heitimme parillapannulle pizzat ja voi että mikä rapeus tuli pohjaan! Siis niin hyvää ja ihana savunmaku tuli pizzaan myös! Kypsennysaika oli lyhyt, vain n. 5-6 minuuttia. Juustoraaste ei sulanut ihan samalla tavalla kuin tavis uunissa, eikä täytteetkään saaneet väriä, mutta pizza tuli todella tulikuumaksi ja mainitsinko jo sen pohjan rapeuden…? 😉 Tätä teemme uudelleenkin!

IMG_2127.jpg

Jälkkäriksi kesään sopien tietenkin mansikkakermakakku. Minä korvaan vilja-allergikkona mielelläni perus kakkupohjat, vaikkakin gluteenittomia olisikin, marengilla ja koska olin myös laiskalla tuulella, ostin marenkipohjat valmiina, vatkasin kerma väliin ja päälle ja heitin tuoreita marjoja täytteeksi. Ah, nam!

IMG_2128.jpg

Pari aurinkoista päivää on takana ja terassilla istuessa on tullut ihan hiki! Ihana aurinko!! Kunpa huominenkin olisi vielä kaunis päivä, niin loma saisi kivan lopetuksen.

Kohta suuntaamme pitkästä aikaa leffateatteriin uusinta Mission Impossiblea katsomaan. Tänä kesänä onkin katsottu ennätysmäärä leffoja mm. Netflixistä, kiitos sateisten päivien ja iltojen. Hämärät illat ovat jo saaneet ainakin meikäläisen sytyttelemään kynttilöitä…

Kivaa elokuun ensimmäistä iltaa iltaa kaikille!

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “Grillipizzaa ja marenkikakkua

 1. Nam, miten herkun näköisiä! Siis missä noita marenkipohjia myydään? Olen järjestämässä ystävälleni vauvajuhlat ja yksi vieraista on keliaakikko, joten olen hieman hukassa gluteenittomien tarjottavien kanssa…. Hän kyllä lupasi itse tuoda gluteenittoman juustokakun, mutta kaikki muu tarjottava aiheuttaa päänvaivaa… Gluteenittomasta pastasta ajattelin pasta-broilerisalaattia ja muut salaattiainekset sitten tarjoiluastioihin esille, niin jokainen saa rakentaa omanlaisensa. Mutta erityisesti makea tarjottava tuntuu hankalalta….

  1. Marenkipohjia olen löytänyt ainakin Prismasta ja isoista K-marketeista. Ihan keksihyllyistä ne löytää. Niitä on 2 pohjaa yhdessä paketissa, mutta ne ovat tosi pieniä. Tuo kakku riittää neljälle hengelle, ehkä viidelle, jos ottaa pienet palat. 🙂 Pohjat ovat myös mielestäni aika hintavia, melkein 4 euroa pkt. Suosittelen kokeilemaan marenkikakun tekoa, eli pavlovaa. Tässä on resepti:<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2013/10/pavlovaa-ja-paansarkya&quot; target="_blank">http://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2013/10/pavlovaa-ja-paansarkya</a><br />
   <br />
   Marenki on helppo tehdä, joten rohkeasti vain hommiin! 🙂 Muutenkin kaikki reseptini ovat gluteenittomia, jos haluat muita tarjoiluvinkkejä katsoa! <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://checklistbyblond.casablogit.fi/search/query/tags/?tag=reseptit&page=1&quot; target="_blank">http://checklistbyblond.casablogit.fi/search/query/tags/?tag=reseptit&page=1</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *