Toteemipaalu?

Me olemme tänään pystyttäneet pihallemme toteemipaalua.

IMG_1478.jpg

No ei sentäs! 🙂

Mietitty niin pirusti kesäkeittiön rakennustapaa ja materiaaleja, että pää jo hajoaa! Tiiliskivet ja laudanpätkät ovat toimineet hahmoitusapuna keittiön kokoa, jalkojen korkeutta ja hyllyvälejä miettiessä. Myös rakennusmateriaalit ovat vaihtuneet sata kertaa betonista lautaan, tiilistä harkkoihin ja puusta erilaisiin levyihin mietinnöissämme, mutta nyt olemme vihdoin tehneet päätöksen ja huomenna lähdemme kolmannen kerran tämän viikonlopun aikana(!) rautakauppaan hakemaan tavarat. Aika monen moista pohdintaa on keittiön osalta tosiaan tehty ja yhdesssä vaiheessa kärsimätön mieleni heitti jo hanskat tiskiin ja viittasin kintaalla koko projektille. Ai että, meni hermo. Kiitos hieman pitkäpinnaisemman mieheni, saimme kuitenkin vietyä pohdinnat päätökseen.

IMG_1475.jpg

Saimme lisäksi tehtyä hieman terassinrajauksia kuntoon ja kannoimme pihallemme mm. 75 kg valkoista koristekiveä. Maa terassin sivuilla on epätasaista ja viettää minne sattuu, täytteenä onkin valkoisen kiven alla isokivistä soraa sekä multaa. Maisemointikangasta väliin rikkaruohojen esiinpuskemista estämään ja koristekiveä päälle. Pidän tosi paljon havukasvien ja kiven yhdistelmästä. Se on tosi harmoninen ja kaunis ja tuo kivan vivahteen japanilaista fiilistä. Puhumattakaan helppohoitoisuudesta! Lisäksi ne ovat aina vihreitä. Kunhan terassin toinen laita saadaan viimeisteltyä, siellä on lisää kiven ja havukasvien yhdistelmää, joita esittelen sitten myöhemmin.

IMG_1476.jpg

Melkein nauratti, kuinka vähällä koristekivimäärällä luulimme pärjäävämme! 75 kiloa ei tuntunut missään, huomenna kyseistä kiveä ostetaan vielä 125 kg lisää.

Odotan innolla mitä huomenna saamme aikaan! Nyt painun kuitenkin Ananas Light -limpparini kanssa sohvalle. Mies yllättäen katsoo lätkää telkkarista, joten minulle jäi läppäri… Siispä kuulokkeet korville ja Netflix päälle ja uusi suosikkini pyörimään – Downton Abbey. Olen jäänyt ihan koukkuun kyseiseen sarjaan! 🙂

Kivaa viikonlopun jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *