Mielelle ja keholle

Hyvinvointi. Tämän vuoden teema. Hyvä henkinen ja fyysinen hyvinvointi, tasapainoisuus ja stressittömyys ovat omat vuoden 2015 kulmakivet.

Lopetin tanssiharrastukseni yli 3 vuotta sitten. Löin kirjaimellisesti tanssikengät naulaan, enkä ole laittanut niitä jalkoihini enää sen koomin. Tanssimassa olen käynyt satunnaisesti, mutta se suuri palo, jota joskus tunsin tanssimista kohtaan, sammui. Olen sen jälkeen miettinyt tuleeko enää toista lajia, joka saa minut koukkuunsa samalla lailla. Jooga on noussut aika varteenotettavaksi vaihtoehdoksi…

Olen vuosia sitten harrastanut astanga-joogaa hetken aikaa, mutta se ei ihan avautunut silloin. Nyt toisella yrittämällä se on tuntunut ihan erilaiselta. Usein tunnille mennessä päässä on pyörinyt kaiken maailman asiat, mutta jo heti alussa ne hälventyvät taka-alalle. Jooga on hyvin haastavaa, jotta hengityksen saa kulkemaan vapaasti liikkeiden mukana ja että se tuntuu siellä missä pitää. Vaikeissa asennoissa, joissa parhaimmillaan jokainen lihas tärisee pitääkseen sinut paikallaan ja säilyttääkseen tasapainon, on oikeanlainen ja oikearytminen hengittäminen haasteellista. Tunnin loppuessa huomaat, ettet ole ajatellut koko aikana mitään muuta, kuin hengittämistä ja ollut läsnä. Kotiin lähtee rentoutunut, rauhallinen ja tyhjentynyt mieli. Kyllähän tuollaiseen jää koukkuun. Tässä kohtaa, jos jossain, toteutuu toinen noista kulmakivistä – henkinen hyvinvointi, stressittömyys ja tasapainoisuus.

IMG_9606.jpg

Kaipaan kuitenkin rauhallisen tehokkaan joogan vastapainoksi kunnon sykkeennostatusta ja hikoilemista ja lihaspuolelle kunnon rääkkiä niin, että seuraavana päivänä ei pääse kävelemään. Käyn yhdessä kaverini kanssa nyrkkeilemässä kerran viikossa ja voi pojat, se on sitten vaikea ja tekninen laji! Puolet energiasta menee ajatustyöhön. Ei sitä lyöntiä tai lyöntisarjoja niin vain käden heilautuksella tehdäkään. Laji on myös hiton rankka ja siellä hiki lentää! Ostoslistalla taitaakin olla omat hanskat, sen verran hyvin ollaan nyrkkeilyn parissa viihdytty. Salin lainahanskat ovat nimittäin melko ällöttävät, hikiset ja haisevat.

Oma urheilupuoli koostuu nyt aika monipuolisesta setistä. Treeniviikkoon kuuluu kaksi joogatuntia; ashtanga-jooga sekä hot jooga, joka suoritetaan 38 asteisessa huoneessa. Sieltä kun tulee ulos, niin näyttää siltä, kuin olisi hypännyt vaatteet päällä järveen! Kerta viikkoon on nyrkkeilyä ja neljäntenä joku muu lihaskuntotreeni, joko kahvakuula tai perus jumppatunti tai sitten salitreenaus. Viidennen treenikerran viikkoon teen mielen mukaan, mikä hotsittaa sillä hetkellä. Viikossa treenikertoja kertyy siis viisi kappaletta, joka on tosi hyvä määrä erilaisia ja monipuolisia harjoitteita. Tähän kun yhdistää meneillä olevan terveellisen ruokavalion sekä sokerilakon, niin ollaan hyvällä mallilla ja vakaalla reitillä kohti rantakuntoa 2015! Samalla täyttyy se toinen kulmakivi – fyysinen hyvinvointi.

Sokerilakosta ja sen vaikutuksista tulossa juttua pian – sehän päättyy lauantaina. Vai päättyykö…? 🙂
Pysy kuulolla!

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *