Oliivipuu otti ja kuoli

Yrityksistäni huolimatta olkkariin viime kesänä ostettu oliivipuu otti ja kuoli talven aikana. Jäljellä on ranka ja koppuraiset oksat. Niin hienosti, kuin se jo syksyllä haaroittui ja teki uusia oksia ja lehtiä! Mennyttä on etelän vehreys ja pienet oliivit… voi nyyh. 

IMG_9593.jpg

En tosiaan ole mikään hortonomi, mutta runko ja paksuimmat oksat näyttävät vielä siltä, että siellä saattaisi olla elämää. Ne tuntuvat joustavilta, eivätkä kovilta. Se lienee merkki, ettei puu ole täysin kuollut? Ajattelinkin, (koska mitäänhän tässä ei ole enää hävittävää) että leikkaan poikki kaikki nuo varmasti kuolleet pikkuoksat haarakohdista. Jospa puu saisi siitä elinvoimaa uudelleen?

IMG_9587.jpg

Siirsin puun viileimpään kohtaan kotiamme – pihanoven eteen, jossa se saa myös maksimimäärän päivänvaloa, mitä tähän aikaan vuodesta voi saada. En heitä vielä pyyhettä kehään, ehkä ihme vielä tapahtuu…?

IMG_9585.jpg

Jospa kevätaurinko herättäisi puun vielä henkiin? Sitä odotellessa, kaikki vinkki vitoset ovat tervetulleita!

Anyone?

 

12 kommenttia “Oliivipuu otti ja kuoli

 1. En osaa kyllä auttaa. Samalla tapaa kävi omalle -kuoli talven aikana vaikka mitä teki. Puutarhuri äitini sitä katseli ja totesi, että kuollut mikä kuollut heitä roskiin 😀 Ei siis tullut elvytysideoita sieltä 😀

  1. Taitaa valitettavasti olla niin, ettei tuosta enää puuta tule. Ryhdyin tuumasta toimeen ja leikkasin kaikki selvästi kuolleet oksat… eipä siitä paljoa sitten enää jäljelle jäänytkään. Runko on selvästi mielestäni elossa, taitoin yhden pienen oksanalun suoraan rungosta ja alta paljastui vihreää. Pelkään kuitenkin pahoin, että KAIKKI rungosta haaroittuneet paksutkin oksat ovat jo elvytyksen ulkopuolella… :(<br />
   <br />
   Onhan tuo puu näillä leveysasteilla kotioloissa kuivan sisäilman kanssa vähän haasteellinen…

 2. Valitettavasti en osaa antaa minkäänlaisia vinkkejä oliivipuun elvyttämiseen.. Mutta tuossa asetelmassa on ihanat sävyt: se on kuin talvinen koivumetsä mustan, harmaan ja valkoisen eri sävyissään &hearts;.

  1. Ei auta kuin odottaa, jos kevätaurinko tekisi taikojaan ja puu vielä elpyisi. Olisi kurja heittää elävä runko roskiin. Asetelma on omaan mieleen myös. 🙂

 3. Eipä ole minullakaan vinkkejä &hearts; taitaa minun kasveilleni myös valitettavan usein käydä noin ;).. Leppoisaa sunnuntai-iltaa &hearts;

  1. Melkein arvasin, että oliivipuulle kävisi noin. Tosi harmi. Toisaalta, saahan noita kaupasta lisää :)<br />
   <br />
   Rentoa sunnuntai-iltaa sinne myös &hearts;

 4. Heh, mulla on ollut oliivipuu partsilla kesästä lähtien enkä ole sitä sen jäkeen kastellut! Kaikki lehdet tallella ;D.

  1. Voi vitsi! Aika hyvin selvinnyt, vaikka oliskin lasitettu partsi – kyllä sielläkin lämpötila painuu reippaasti pakkasen puolelle? 🙂 Meillä ei ole lasitettua terassia tms. vaan vaihtoehdot oli sisätilat tai ulos takapihalle. Mäkään en muista, koska viimeksi olisin kastellut, multa tuntuu silti kostealta. Luulen, että kuiva sisäilma ja luonnonvalon puuttuminen teki tehtävänsä. Oliskin joku ihana lasikuisti, siellä pärjäis aivan varmasti!

 5. Eipä ole hyvässä hapessa meikäläisenkään oliivipuu vaikka se on ollut kasvilampun valossa n. 15 asteisella kuistilla. Lehtiä on ihan latvassa, johon lampun valo paistaa, mutta alaoksista on jokaikinen lehti pudonnut. Viime talven jälkeen joihinkin ihan paljaisiinkin oksiin alkoi tulla uusia lehtiä kun puu pääsi jälleen ulos ilmojen lämmettyä. Vähän epäilen mahtaako tuo sun puu enää virota missään olosuhteissa. Mutta ehkä pelkästä rangasta voisi askarrella jotain kiinnittämällä siihen jotain…mitä…beats me… 😉 Mä ripustin jouluksi minikokoiset joulukoristepallot paljaisiin oksiin, oli aika vitsikäs näky.

  1. Luulisi, että tuo kasvilamppu ja ihanteellinen lämpötila olisi auttanut puuta selviämään paremmin! Ehkäpä sun puu vielä tuosta virkoaa, epäilen pahasti, että meikäläisen puu on mennyttä kalua. <br />
   <br />
   Sulla oli sitten hieman erilaisempi joulukuusi tänä vuonna! 🙂

 6. Joo, nyt keksin. Siitä voisi tehdä pääsiäispuun kiinnittämällä siihen sulkia ja ripustelemalla pääsiäiskoristeita. En tosin tiedä missä sitä säilytetään loput 51 viikkoa vuodesta…

  1. Voisin mä ehkä liimata jotain tekolehtiä siihen…? 😉 Aloin jo katselemaan jotain isoa, uutta viherkasvia sillä silmällä. Jos valitsis jonkun helpommin elävien kirjoissa pidettävän, kuin oliivipuu. Meidän huusholli kun ei pysty selvästikään tarjoamaan tarvittavia talvehtimis-olosuhteita…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *