Aaton kattaus

Jouluiset kattaukset ovat kyllä kattauslistani kärkipäässä! Rakastan erilaisia kattauksia ja teen niitä mielelläni eri teemoilla. Aiemmin postasin jouluaaton aamupuuro-kattauksesta ja nyt siirrytäänkin sitten jouluaaton iltapäivään, jolloin kotimme ja ruokapöytämme täyttyy perheestä ja sukulaisista. Tästä aaton ruokahetkestä olen kaavaillut vähän tyylikkäämpää, kuin aamun puurohetkestä; vähän valkoisempaa pienellä hopeisella vivahteella, pienellä rouheudella ja pienellä ripauksella metsän vihreää.

IMG_8884.jpg

Valkoinen pöytäliina saa ylleen hopeisilla yksityiskohdilla varustetun kaitaliinan. Puurohetken kivituikut vaihtuvat betoniin ja tuikut pitkiin kynttilöihin. Paperiset servietit toimii enää lautasten välissä kolinan estäjinä ja tilalle astuu vähän juhlavammat kangasservietit. Kanelitankoja, havuja, ehkäpä siinä on jouluisia juttuja somisteiksi.

IMG_8894.jpg

IMG_8896.jpg

Kristallilasit on kaivettu esiin ja kiillotettu. Myös erilaisia tarjoiluastioita on tarvis ottaa esille – kalalautasia, pieniä maljoja mädille, smetanalle ja punasipulille, eri kokoisia lautasia erilaisille joulupöydän herkuille.

IMG_8885.jpg

Minulla on usein tapana ripustaa pöydän ylle valaisimen sijaan jotain muuta, aaton ruokahetki kun vietetään kynttilänvalossa, ei kattovalon loisteessa. Olenkin säästänyt yhtä risua tähän tarkoitukseen, mutta katsotaan toimiiko idea kaavailemallani tavalla.

Kaikki valmistelut alkavat aaton suhteen olemaan valmiit; lahjat on paketoitu ja viimeinen kaupassakäynti on tänään. Edessä vielä pikasiivous ja parin ruokajutun valmisteleminen, mutta vielähän tässä on aikaa – en ota stressiä 🙂 

Onko siellä jo jouluiset kattaukset suunniteltuna?

 

8 kommenttia “Aaton kattaus

 1. Minä pääsen (onneksi) valmiiseen pöytään, joten kattausteemoista ei tarvitse välittää. Mahdollisesti kuitenkin hieman autella emäntää. 🙂 Jouluaaton päivälliselle kaavailemasi valaistusjuttu kuulostaa mielenkiintoiselta, kai sitten postaat siitä, jos saat onnistumaan? :)<br />
  <br />
  Vähäiset lahjat on paketoitu ja illalla pitäisi pakkailla hieman henkilökohtaisia juttuja, sillä lähden joulunviettoon jo huomenna päivällä. Kotiin joulupäivän illaksi.

  1. No kyllä valmiiseenkin pöytään mielellään menee! 🙂 Minäkin pääsen sellaiseen sitten joulupäivänä. <br />
   <br />
   Postaan toki, jos huomenna keksin jonkun älynväläyksen ratkaisuksi! 🙂

  1. Kiitos, Kerran vuodessa on kaivettava kristallit sun muut esiin – tulee enemmän juhlan tuntua tuollaisilla harvemmin käytettävillä astioilla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *