Olohuoneen joulu

Nyt voi joulu tulla! Koti on koristeltu valoin, kukkasin ja koristein, kuusi kruunaa olohuoneen.

IMG_8838.jpg

Joulu on meillä aina runsas. Tasoilta löytyy viisi eri jouluista kukka-asetelmaa, kynttilöitä on runsaasti joka paikassa ja sohvat ovat täynnä upottavia vilttejä ja tyynyjä.

IMG_8785.jpg

IMG_8834.jpg

Kotona on tunnelmallista ja koristeellista ja keittiöstä tulvii milloin pipareiden, milloin torttujen tuoksu. Siellä valmistuu myös jouluisia herkkulahjoja sekä aaton ruokia laatikoista jäädykkeisiin. 

IMG_8849.jpg

Tämä on parasta aikaa vuodesta! Sen kruunasi tänään Helsingissä alkanut lumisade! Olimme puolenpäivän nurkilla puurojuhlassa sukulaisten luona – juuri vaihtamassa pakettipussukoita, kun joku lapsista kiljaisi ikkunan edessä seistessään, että ulkona tulee lunta! 🙂 Ihan mahtavaa – saimme sittenkin valkoisen joulun myös Etelä-Suomeen! <3

Tänään paistoi myös aurinko – valon määrä triplaantui! 

IMG_8802.jpg

Pieni huoli on tuosta vanhasta herrastamme. 🙁 Koirulilla on tänään ollut huono päivä. Se on selvästi ollut huonovointinen koko päivän, eikä iltaan mennessä ole syönyt vielä aamuruokaansakaan kokonaan. Se on myös oksennellut muutaman kerran ja on hyvin väsynyt. Toivottavasti hauveli paranee pian ja tuo on joku ohimenevä juttu – tuleehan noita epämääräisiä vatsavaivoja koirillekin. 

IMG_8826.jpg

Punaiset tulppaanit nappasin tänään Plantagenista mukaani. Jostain syystä tuo punainen tuntuu tänä jouluna tosi kivalta! Onkohan se tyttäreltä tarttunut…? 🙂

Tähän loppuun vielä vinkki vitonen lukijalleni, joka kyseli aiemmassa keittiön joulu -postauksessani mainitsemastani joulukorttipidikkeestä, joka on magneettinauha. 

korttipidike.jpg

Rautalanka ja siihen kuuluvat magneetit ovat Granit -myymälästä. Minä olen ripustanut rautalangan kaapin oveen erilliseen koukkuun, jonka otin kylppäristä. Magneettien avulla kortit pysyvät nauhassa tosi hyvin! Kiinnitystapa on nopea ja kätevä.

Hyvää neljättä adventti-iltaa kaikille!

4 kommenttia “Olohuoneen joulu

 1. Ihanan näköistä! Olisi ihana nähdä teidän joulusisustus myös ihan luonnollisessa värissään. 🙂 Ja hei, toivottavasti koira-herran vointi pian paranee. &hearts;

  1. Kiitti, jouluna voi laittaa vähän överiksi kaikkien kukkasten ja koristeiden kanssa 🙂 On sitten ihana tilantuntu joulun jälkeen, kun kaikki ylimääräinen riisutaan pois.<br />
   <br />
   Kuvat olen tarkoituksella kuvannut valkotasapainoa säätämällä. Keinovalon keltaisuus ärsyttää itseäni suuresti (luonnonvalo ei lumesta huolimatta riitä) ja pyrin oman makuni mukaan sitä karsimaan kuvista pois. Valkotasapainoa säätämällä kuviin tulee mieluummin talvisempi &quot;sininen hetki&quot; -tunnelma, kuin kammottava keltaisuus Kuvissa on säilynyt kuitenkin ihan aidot värit; sohva on harmaa, koira ruskea, tulppaanit punaiset ja kukat vaaleanvihreät, ihan niinkuin luonnossakin ovat :)<br />
   Puolet kuvista on kuvattu vastavaloon, sekin vaikuttaa oleellisesti tällaiselle amatöörikuvaajalle 🙂 Tykkään itse myöskin vähän sellaisista puhkipalaneista kuvista, joten valotus on sekin tarkoituksenmukaista. 🙂

  2. Joo, et ole ainoa, jota keltaisuus ärsyttää. Onneksi pian alkaa taas valon määrä lisääntyä. &hearts; Itse korjailen valkotasapainoa jälkeen päin. Sillä saa aika hyvää jälkeä tai ainakin parempaa kuin keltainen. 😀

  3. Tähän vuodenaikaan sopii hyvin pimeämpi tunnelma, yritän nauttia siitä nyt – kevättä kohden se valonkaipuu kasvaa sitten taas 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *