KAUNEIN KULMA

 Jos jokin aika sitten esittelin uuden kuvakulman kotoamme, niin nyt vuoron saa ehdottomasti mielestäni kaunein kulma kotoamme. Tämä rakenteellisestikin omaa silmää miellyttävä nurkkaus syntyy valettujen kierreportaiden alaosasta, joka näyttäytyy olohuoneen puolelle tuollaisena melko persoonallisena rapattuna mutkana.

IMG_7339.jpg

Rempan yhteydessä piano muutti tuonne portaiden alle ja nykyään tuntuu siltä, että miksi ihmeessä se ei aina ole ollut siellä? Mies ei ole koskaan pitänyt pianostani mitenkään erityisesti. Minä taas en soittimestani luovu. Kotini tuntuisi kovin oudolta ilman pianoa, olen jakanut kattoni tuon pianon kanssa yli 30 vuotta, uskon yhteiselomme jatkuvan vielä heittämällä saman moiset…

Kaverina pianolla on vanha navetan ikkuna ja tuo ihastuttava oliipuu. Pidän avaruudesta ja jätin tuon nurkkauksen mielelläni vähäeleiseksi. Ja eipä se kyllä mielestäni muuta kaipaakaan. Feng shuin mukaan kello ei saisi sijaita noin ylhäällä katonrajassa. Kiire voi kuulemma helposti alkaa hallitsemaan elämää ja jos näin käy, kannattaa kello sijoittaa muualle. Pistän korvan taakse.

IMG_7337.jpg

Oliivipuu on tehnyt hurjasti uusia oksia ja lehtiä, mutta mietin jo, että millä ilveellä saan sen pidettyä hengissä talven yli? Tuo puu kun tykkäisi talvehtia n. 5-10 asteen lämpötilassa ja ihan sellaista en pysty mitenkään tarjoamaan. Kuiva sisäilma pitkän talven ajan voi olla aika haasteellinen ilmasto puulle.

IMG_7324.jpg

Valon puute saattaa muodostua toiseksi ongelmaksi oliivipuulleni, mutta yritän pitää puun hengissä mm. päivittäisillä vesisumutuksilla. Puun juurella on sileitä rantakiviä. Niitä on kerätty ympäri maailmaa lomamatkoilta. Olin jo nakkaamassa kivet pihamaalle, mutta tuohon puun juurellehan ne hyvin passaa. 

IMG_7331.jpg

Vaikka viherkasvit tuovat kotiin kivaa raikkautta ja vehreyttä, olen silti vuosia ollut jo ilman huonekasveja. Tuo oliivipuu oli ollut must -listalla jo kauan ja viimein sain sen kesällä hankittua. Tällä hetkellä vanhan kaapin päällä majailee muratti, jonka pelastin kesäkukkaistutuksista sisätiloihin. Viherkasvit alkavat selvästi tekemään valloitustaan kotonamme…?

 

Tunnelmallista iltaa teille.

Muistakaahan käydä osallistumassa upeaan printtitaide-arvontaan! 

 

 

2 kommenttia “KAUNEIN KULMA

  1. Ihana piano ja miten kiva sisustuselementtikin 😉 Mun oliivipuu taas vain tiputtelee lehtiä, täytyisi ehkä muistaa kastella sitä useammin!

    1. No se toimii todellakin sisustuselementtinä myöskin! Onhan se aika iso ja tilaa vievä, mutta on se kyllä kauniskin, arvokas ja täyttää kodin musiikilla. Liian harvoin sitä tulee enää tänä päivänä soitettua. Tulee sellaisia kausia, jolloin soitan enemmän, joskus en koske siihen kuukausiin.<br />
      <br />
      Teidän lasikuisti voisi toimia jonkin aikaa puulle hyvänä paikkana? Ja juu, kastelu auttaisi varmaan! 😀 Kokeile sumutinpulloa, oliivipuut tykkää sumutuskastelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *