MAKKARIN UUSI LOOK

Vihdoin ja viimein esittelyssä remontin yhteydessä muutoksen kokenut makuuhuoneemme. Homma jäi vähän kesken elokuisen ostolakkoni takia ja hieman jouduin mutustelemaan tekstiilipuoltakin,
että mitä sinne laitetaan.

IMG_6433.jpg

Huonehan on todella kompakti. Siellä on 160cm parivuode, kolme seinähyllyä sekä kolmen kaapin vaatesäilytyskaluste, ei muuta. Ihmeempiä huoneeseen ei kyllä mahtuisikaan. Siksi remontin yhteydessä olikin tärkeää saada huone avaramman näköiseksi, valoisammaksi ja kutsuvammaksi.
Hain tilaan myös rauhallisempaa ilmettä.

IMG_6421.jpg

Ihan ensiksi lähti tapetit. Sen jälkeen seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä kauniin valkoisiksi. Kokonaan harmaaksi maalattu sängynpäätyseinä tuntui tylsältä vaihtoehdolta, niinpä hetken mielijohteesta maalasin seinän vain osittain.

Sänkyyn tilasin uudet (minulle hyvin harvinaista kuosia edustavat) tähtikuvioiset lakanat ja tyynyliinat Ellokselta alehintaan. Ostin myös toiset tyynyt tuomaan muhkeutta ja valitsin niihin hyvin hentoisen harmaat päälliset. Ikeasta löytyi valkoinen päiväpeite, jonka ostin tarkoituksella sänkyä pienempänä kokona. Sitä on helpompi käsitellä, kun sänky on tarkoitus pedata vain ”puoliksi” päiväpeitteen alle. Lisäpehmeyttä Ofelia-huovasta, jonka voi huolettomasti heittää jalkopäätyyn ja vähän lattiallekin valuen. Valkoiset teksti-koristetyynyt HM:ltä.

mh.jpg

Makkariin olin alunperin suunnitellut kuparia ja muutaman pienesineen sen värisenä kerkesin jo hankkiakin. Ne eivät kuitenkaan istuneet makuuhuoneeseen alkuunkaan. Mutta ei hätää, niille olen jo kaavaillut uutta käyttökohdetta. Mustat yksityiskohdat jäivät tuomaan vaaleaan tilaan vähän kontrastia ja toimivat väriparina mustalle pimennysverholle, jota ilman emme voisi nukkua.

Lattiat jäivät yläkeratan uusimatta rempan yhteydessä. Ne on tarkoitus vaihtaa yläkertaan talven kuluessa, viimeistään ensi kesänä. Enää makkarista puuttuu kattovalaisimen uusinta. Tuon nykyisen ajattelin laittaa myyntiin ja ostaa tilalle sen kauan kuolaamani Icaruksen. A must have!

kollaasi.jpg

Pssst… Olettehan muistaneet osallistua ihanaan lyhtyarvontaan?

Blondi

 

13 kommenttia “MAKKARIN UUSI LOOK

 1. Tosi kiva muutos : ). Makkari näyttää heti paljon avarammalta ja selkeämmältä, kun seinissä on vain raikasta valkoista sekä aavistus harmaata: tuo oli hauska idea maalata seinä vain osittain harmaalla, poikkeaa siitä totutusta tehosteseinästä. Ilmeisesti teille tulee yläkertaankin valkoiset lattiat? Siinä vaiheessa neliöiden määrä suorastaan kasvaa silmissä : ). Ja se Icarus, sopii loistavasti makuuhuoneeseenne!

  1. Kiitos! En tiedä missä mielenhäiriössä tuo köynnöstapetti joskus valittiin, mutta näin se sisustusmaku kasvaa ja kehittyy. Tykkään itse tuosta osittain maalatusta seinästä. Meinasin ensin laittaa jotain tauluja harmaalle osalle sängyn yläpuolelle, mutta päätin malttaa mieleni. Se olisi taas pienentänyt tilaa. Joo, valkoiset lattiat on tulossa ylhäällekin jossain välissä.<br />
   <br />
   Icarusta odottaessa…! 🙂

 2. Todella onnistunut muutos! &hearts; Tila on nyt huomattavasti rauhallisempi 🙂

  1. Voi kiitos Heli! &hearts; Ihan valmis se ei vieläkään tunnu olevan. Jotain huone vielä kaipaa, mutta taidan antaa sen ajatuksen kypsyä rauhassa. Remontin aikana tuli uusittua melkein kaikki mahdollinen, että välillä meinaa tulla sokeaksi sille mitä tekee.

 3. Me ollaan tehty melkein samantyyppiset stailaukset 🙂 On meillä sitten hyvä maku ;)<br />
  Huone näyttää kyllä paljon rauhallisemmalta, tykkään kovasti! 🙂

  1. No kappas, niinpäs ollaankin! 🙂 Tähdet ovat mulle ihan uus tuttavuus, mutta nyt ne tuntui jotenkin hyvältä idealta. Jotain huone vielä kaipaa, mutta mietin rauhassa mitä sinne vielä haluan.

 4. Onnistui ilmeisesti ihan hyvin tapetin poistaminen ja sitten maalaaminen? Itse haluaisin myös tapetoitujen seinien tilalle maalatut. Minua on vain peloteltu, ettei se onnistuisi…. Kiva makkari tuli!

  1. Tapetin poistoa lähdin tekemään ihan vaan repimällä jostain kulmasta. Tapetista lähti päällimmäinen, eli kuviokerros helposti, mutta jätti toisen ohuen kerroksen vielä seinään, se missä liima on ollut. Se tuotti aluksi päänvaivaa ja pyyhin ensin tapettikerrosta märällä rätillä ja se auttoi hieman. Lopuksi siirryin sumutinpulloon ja kun kastelin tapetin pinnan kauttaaltaan, se lähti isoina paloina pois kertalaakista! Kannattaa kokeilla! Tämä meidän oli siis non-woven tapettia, eli ei vaatinut vettymisaikaa, vaan liima vedettiin seinään ja vuota perään.<br />
   <br />
   Maalaus sitten vaan heti perään ja kahdella kerroksella selvittiin ja jälki tuli tasaiseksi. En näe itse ainakaan syytä miksei onnistuisi. <br />
   <br />
   Kiitos, makkarista tuli tosi mieleinen, joskin se vielä kaipaa sitä jotakin…! 🙂

 5. Kivalta näyttää, meilläkin makkari menee kohta uusiksi, täytyy vain funtsia miten tehdä se koska sekin aika ahdas.

  1. Tulihan tuosta paljon parempi tosiaan! 🙂 Itseä ei ole koskaan pieni makkari haitannut, sillä siellä vain nukutaan. Tosin se päivä kun koittaa, että tytär muuttaa kotoa pois, makkari siirtyy hänen kaksi kertaa isompaan huoneeseen. 🙂

  1. Kiitti Marika – tosi paljon valoisampi ja raikkaampi tosiaan! 🙂

 6. Ihanan näköinen,raikas! Ja niin tutun kuuloinen huone 🙂 hyvin samaa mallia meilläkin! Ja muutes, sama päiväpeitto ja ofelia huopa löytyy täältäkin 🙂 Kovasti tekisi mieli omaa makkaria uudistaa, mutta edelleen, tai taas, pinnis vie siellä ison tilan. Ehkä sitten kun pinnis asukkinsa kanssa muuttaa omaan huoneeseen 🙂 Seurailin teidän kylppäri remppaa ja vau mikä muutos! Nostan peukkua! Nyt pitänee alkaa lukemaan aina ajan salliessa muitakin sun postauksia 🙂 <br />
  T. Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *