IHASTUTTAVAT ORKIDEAT

En ole enää vuosiin pitänyt kotona viherkasveja tai ruukussa kukkivia kukkia. Jotenkin kyllästyin niihin ja siihen, ettei kotona ollut oikein tasoja missä niitä pitää. Nyt huomaan kuitenkin uusitun kodin ilmeen myötä kaipaavani kotiin myös kasveja. Isoimman aukon täytti oliivipuu, joka tuo ihanaa etelä-fiilistä kotiin. Se on muuten lähtenyt kasvamaan kivasti, uutta pidempää oksaa pukkaa koko ajan! Vielä kun saisi sen selviämään talvesta…

Takan päälle halusin ostaa jonkun kauniin värisen orkidean ja lilahtava perhoskämmekkä löytyi siihen.

IMG_5420.jpg

IMG_5415.jpg

lilat%20orkideat.jpg

Itse pidän orkideoita aina uskollisesti lasisissa ruukuissa. Hoito-ohjeena olen käyttänyt kerran viikossa uppokastelua, eli lasken lavuaariin vettä ja upotan orkideat siihen vartiksi-puoleksi tunniksi seisomaan.

Vanhempani toivat meille toisen orkidean käytyään ensimmäisen kerran katsomassa uudistettua kotiamme. Vähän niinkuin tupari-lahjana! 🙂 Heidän tuomansa orkidea on isompi kuin itse ostamani ja ihanan valkoinen, jota minä en itse onnistunut löytämään.

IMG_5406.jpg

Laitoin tuon orkidean isoon ja korkeaan lattiavaasiin. Minusta suoraan ylöspäin jäävät vihreät lehdet ovat hauskannäköiset. Orkideat ovat minusta todella kauniita ja herkän näköisiä kukkia. Upeita kertakaikkiaan! Vievät samalla myös suurinta intoa leikkokukkapuskan ostamisesta (toistaiseksi) jatkuvalla kukinnallaan. Vanhan kaapin kaverina orkidea näyttää tosi kauniilta.

IMG_5408.jpg

Vaikka ulkona ilma on kieltämättä alkanut vaikuttamaan erittäin syksyiseltä, on kiva kun kotona on kauniita ja raikkaita kukkia. Ja kyllähän noiden kanssa voi helposti poltella kynttilöitä rinta rinnan. Sytytin muuten syksyn ensimmäiset eilen illalla…

valkoiset%20orkideat.jpg

Olen kyllä niin onnellinen tuosta vanhasta kaapistani! Se oli todellinen löytö ja kätkee sisäänsä suuren määrän tavaraa! Vaikka kaappi edustaakin kotimaista 60-luvun funkkistyyliä, minusta tuolla lailla valko-mustaksi tuunattuna se antaa pientä kiinalaisvivahdetta. Useimmat kiina-kaapithan ovat tuollaisia hyvin suoralinjaisia ja muodoillansa koreilemattomia. Mietinkin yhdessä vaiheessa  kiinalaishenkisen kaapin hankintaa, mutta niissä on usein aika isot messinkiset pyöreät koristelaatat tms. ovissa ja ne tuntuivat vähän vieraalta. Eniten pidän konstailemattomista huonekaluista, joissa on pieni juju. Ehkäpä tämän kaapin kohdalla juju on suomalaisen ja kiinalaisen vivahteen yhdistelmä…

Blondi

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “IHASTUTTAVAT ORKIDEAT

  1. En ole koskaan omistanut yhtään orkideaa, sillä ne näyttävät siltä, että vaativat hirmuisen tarkaa hoitoa : ). Mutta jos uppokastelu kerran viikossa riittää, niin ehkä joskus uskaltaudun orkidean hankkimaan : ).

    1. No ei ne kaikista helpoimpia kasveja lienekään, mutta tuolla uppokastelulla ja lasiruukulla olen saanut ne elämään. Lisäksi ne tykkää valosta, muttei käsittääkseni suorasta auringonpaisteesta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ties vaikka löytäisit sisäisen hortonomisi…? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *