OSTOLAKKO VKO 1

Ensimmäinen viikko ostolakkoa takana. Nopeana kertauksena mainittakoon, että ryhdyin ostolakkoon tasoittaakseni vähän remontin aiheuttamaa budjettivajetta omassa kukkarossani sekä korjausliikkeenä ostotavoilleni. Olen melko harkitsevainen ostaja heti kun hintalapussa on yli 50 euroa, mutta teen mielestäni liikaa heräteostoksia silloin tällöin. Halusin myös tarkastella mihin rahaa laitan, sillä useimmiten pieniä, muutaman euron, joskus kympin ostoksia ei edes noteeraa.

            IMG_5520.jpg

Ensimmäinen viikko sujui hyvin, rahaa kului ainoastaan ruokaostoksiin sekä apteekissa käyntiin. Ruokakaupassakin voi tehdä heräteostoksia, mutta lukuunottamatta tuoreiden marjojen ostoa, myös ruokaostoksissa pysyttiin ihan perusostoksissa. Grilliruoka alkaa pikkuhiljaa tulemaan korvista ulos, joten olemme alkaneet selvästi siirtymään liedellä ja uunissa valmistettaviin sapuskoihin.

            IMG_5526.jpg

Jos en olisi itseäni ostolakkoon laittanut, tällä viikolla olisin ostanut pari pokkaria sekä leikkokukkia ylimääräisenä ostoksena. Säästinpähän nekin pari-kolmekymppiä nyt tämän lakon tuloksena. Sen sijaan kaivelin iltalukemisen sijaan ristikkolehdet esiin ja täyttelin niitä sängyssä unta odotellessa ja leikkokukkien oston sijaan napsaisin mummini pihalta pari aivan ihastuttavaa kukkaa maljakkoon, joiden nimeä en kylläkään tiedä, eikä mummikaan muistanut. Vaihtoehtoisilla keinoilla siis korvattiin ostot 🙂 Tuo muuten kivasti väriä olkkariin nämä fuksianpunaiset kukat!

IMG_5517.jpg

Lähtikö joku muu elokuun ostolakkoon mukaan? Mites teidän eka lakkoviikko sujui?

Mahtavaa uutta viikkoa kaikille!

Blondi

6 kommenttia “OSTOLAKKO VKO 1

 1. Hyvä päätös! Mulla on kanssa hiljainen ostolakko meneillään! En totaalisesti kiellä ostoksia, mutta mitään TURHAA en todella saa ostaa. Pari haavetta on syksylle ja niihin säästän rahaa!!<br />
  <br />
  Kivaa viikkoa.

  1. Tällainen lakko tulee tarpeeseen varmaan itse kullekin aina välillä 🙂 Pari säästökohdetta löytyy itseltäkin, joten kukkaron nyörit on hyvä kiristää nyt. Haluan lisäksi hillitä tavaranmäärää, jota huomasin, että meillä on liikaa, kun jouduttiin remontin takia purkamaan koko alakerta. Aika hyvin laitoinkin kotoa pois tavaraa kierrätykseen/roskiin. Heti tuli kevyempi olo! :)<br />
   <br />
   Mukavaa viikkoa sulle myös! 🙂

 2. Lupasin raportoida omasta ostolakostani. Ja ihan putkeen ei ole mennyt. Heräteostoksia on ollut pari kertaa ulkona syöminen ja lapselle leluostos. Näihin on uponnut reilu 40 €. <br />
  Yllättävä menoerä oli hammaslääkärikäynti joka rokotti lompakkoani 127 €, auts :-/

  1. Kiva, kun raportoit! 🙂 Onneksi 40 euroa ei ole vielä suurensuuri summa, mutta noin sitä helposti ulkonasyömiseen tai satunnaiseen pieneen ostokseen saa sujahtamaan kympin jos toisenkin. Ja voi ei, hammaslääkärilaskut on aina isoja! Ja ikäviä! Eikä koskaan tule hyvään saumaan! :/ Hampaat on kuitenkin sellaiset, johon itse olen valmis laittamaan euroja kiinni, kiitän siitä itseäni sitten vanhemmalla iällä? <br />
   <br />
   Tsemppiä lakkoon! 🙂

 3. Moi!<br />
  Mahtavaa, että olet pysynyt ostolakossa. Olen itsekin sitä yrittänyt pariinkin otteeseen, mutta aina tuntuu lipsuvan. Ehkä vielä jonakin päivänä siinä onnistun. Kotisi on niin kaunis, ja varsinkin tuo sisustustakka tekee siitä vieläkin kauniimman (jos se nyt on edes mahdollista) :).<br />
  Jos saa udella, niin mistä olet löytänyt noin kivan sohvapöydän?

  1. Kiitos Heidi mukavasta kommentista! 🙂 <br />
   <br />
   Eka lakkoviikko meni kyllä ihan hyvin, nyt tekisi kovasti mieli makuuhuoneen tekstiilejä uusia, mutta lakko pitää! 🙂 Takka on kyllä ihan olkkarin kruunu, tykkään siitä itsekin kovasti! 🙂 Sohvapöytää etsin pitkään ja se löytyi viimein Veken Kaluste -nimisestä nettikalustekaupasta. Kurkkaa ihmeessä, jos myyvät vielä samaa, tuo pöytä on parisen vuotta vanha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *