WC:N UUSI LOOK

Esittelyvuoron saa tänään rempattu wc:mme, josta olen myös luvannut postausta, mutta viimeistä silausta sai vähän odotella, joten postaus hiukan viivästyi. WC:n laatoittamisprojektista jo postailin aiemmin tässä postauksessa, mutta lopputulos on nähtävillä nyt tässä:

              IMG_5221.jpg  

WC sai haluamani musta-valko-harmaan ilmeen. Takaseinä maalattiin vaalean harmaalla (Tikkurilan sävy Graniitti) ja sivuseinät Paperi -sävyllä. Samaa maalia käytin myös maalatessani säilytyskalusteen ovet uusiksi, kun alkuperäinen kermansävyinen valkoinen ei enää miellyttänyt. Laataksi valitsimme mattamustaa ja saumauslaastiksi myöskin mustaa. Vaaleampi saumaus ei näyttänyt minusta kivalta  rautakaupassa niitä miettiessämme, joten musta oli kyllä ihan oikea valinta.

            IMG_5208.jpg

Taso vaihtui tummasta puusta marmoriksi. Kuvio, jota olen aiemmin vähän vierastanut, tuntui täydelliseltä juuri tähän wc:seen. Paljastettakoon kuitenkin, että päätin myös tässä kohtaa säästää hiukan euroja kaappien ovien maalauksen lisäksi, joten emme uusineet koko tasoa. Taso on edelleen sama vanha, mutta marmoripinta siihen saatiin käyttämällä dc-fix -kalvoa. Rulla maksoi alle 9 euroa ja toistaiseksi kaikki kylässä käyneet ovat luulleet marmoripintaa aidoksi! 🙂

Kaappi myös vaihtoi paikkaansa oviaukkoon kiinni, kun se ennen oli takaseinässä kiinni.

             IMG_5207.jpg

Takaseinällä on minun ottamani valokuva. Kuva on otettu New Yorkin MoMA:ssa eräästä taideteoksen osasta. Kuvasin teoksen niin, että sen seinään tekemä varjo oli pääosassa, siitä tuli mielenkiintoisempi niin. Sen jälkeen käsittelin kuvan mustavalkoiseksi ja teetätin siitä 50 x 70 julisteen. Halusin vessan seinälle jotain, mikä ei varsinaisesti ”tarkottaisi” mitään. Tämä oli siihen täydellinen. Harmittavasti kehyksen lasiin osuu avoinna olevasta oviaukosta heijastumia, jotka eivät siis kuulu kuvaan.

             IMG_5211.jpg

Somisteet jätin minimiin. Valkoinen teko-orkidean oksa harmaata seinää vasten oli mielestäni riittävä koristus. Myöskään lattiamattoa en ole hankkinut, enkä usko että edes hankin sellaista. Olin vinkunut laattalattiaa niin kauan, että tuntuisi suorastaan rikokselta peittää sitä matolla.:)

Pakko tähän kohtaan sanoa, että olen erittäin ylpeä aikaansaannoksemme! Emme olleet koskaan remontoineet wc-tilaa, saati laatoittaneet tai saumanneet laattalattiaa. Siitä tuli kuitenkin erittäin onnistunut ottaen huomioon, että wc:n seinät olivat erittäin vinot! Altaan puoleisen ja kaapin puoleisen sivuseinän mitat poikkesivat toisistaan jopa 5 senttiä! Yritä siinä sitten laatoittaa suoraan, kun seinät vievät homman väkisinkin vinoon! Ja jos laatoitus jännitti ensikertalaista ja tuntui hankalalta, kaikista ärsyttävin ja inhottavin työvaihe oli kuitenkin saumaus! Niin sen levitys kuin peseminenkin!

             IMG_4890.jpg

Minä saumasin, eli täytin veden ja laastin sekoituksella jokaisen sauman täyteen siihen tarkoitetulla saumauskumilla. Homma vaati äärimmäistä tarkkuutta, mutta myös nopeutta, sillä kun saumausaine oli kuivunut laatan pintaan ohueksi hunnuksi, sitä piti alkaa pesemään. Tuo saumausvaihe vei aikaa n. 30 minuuttia. Mies alkoi pesemään ylimääräistä saumauslaastia pois laattojen päältä. Vaihdoimme operaation aikana n. 30 kertaa veden ja 5 kertaa rätin. Mustaa irtosi vaan koko ajan ja miehen pesua suorittanut käsi näytti ranteesta alaspäin siltä, kuin se olisi joutunut kuolioon! 🙂 Vihdoin ja viimein pesuvesi oli kirkasta. Sen jälkeen annoimme lattian kuivua vielä pari pävää kunnolla, jonka jälkeen viimeiset kuivuneen saumauslaastin pölyt pyyhittiin. Olipahan homma!

IMG_4895.jpg

Loppusilaus tehtiin mustalla silikonilla – pöntön ympärystä ja laattojen ja seinän väliset saumat täytettiin vielä silikonimassalla. Tässä vielä ne muutostyön aina tärkeimmät otokset, eli ennen ja jälkeen kuvat 🙂

            IMG_3306.jpg

           IMG_5216.jpg

Muutos on melkoinen. Valko-ruskea wc vihertävällä muovimatolla on nyt harmoninen, tyylikäs, ajaton ja selkeäilmeinen wc. Muutos tuli kustantamaan n. parisen sataa laattoineen päivineen. Summaan sisältyy myös työssä käytetyt työkalut ja tarvikkeet silikonipyssystä kampalastaan ja saumauskumiin sekä maalit ja somisteet. Rahaa muutos ei siis vienyt kovin paljoa, aikaa sitäkin enemmän. Kaiken kaikkiaan wc:n muutostyöt veivät meiltä jotakuinkin 2 kokonaista päivää sekä hajanaisia tunteja varmaan kymmenen kappaletta. Välissä 4 kuivatuspäivää eri työvaiheissa. WC oli pois käytöstä vajaan viikon verran, että onneksi on toinen vessa yläkerrassa.

Ei tässä voi kuin olla tyytyväinen ja onnellinen uudesta veskistä! 🙂 Se onnistui yli odotusten!

Blondi

8 kommenttia “WC:N UUSI LOOK

 1. Onpa kaunis ja viihtyisä wc, ja tuo kukka oli aivan nappivalinta tuonne! Tuo heti ihan erilaista tunnelmaa 🙂

  1. Kiitos Maikki! 🙂 Orkidea on kaunis ja herkkä kukka, tuli heti rempan loputtua mieleen, että sellaisen haluan wc-tilaan. Harmi, ettei aito orkidea menestyisi pimeässä ja ikkunattomassa wc-tilassa, mutta onneksi tuo tekoversio näyttää nätiltä sekin. 🙂

 2. Tosi hieno muutos! Kyllä sillä harmonisella värimaailmalla on iso merkitys!

  1. Kiitos Jaana! Väreillä on todella suuri vaikutus ja niillä saa tehtyä isojakin muutoksia. Eihän tuolla nimittäin muuttunut materiaalien puolesta kuin lattia. Loput hoidettiin maalilla! 🙂

 3. Ihanalta näyttää tuo teidän uusi WC! Kerrotko vähän tarkemmin, miten suoritit tuon kaapin ovien maalauksen? Meillä olisi sama projekti suunnitelmissa, ovet ovat vaan alkuperäiseltä väriltään siniset!! 🙂 Käytitkö siis minkälaista pensseliä/telaa? Maalasitko moneen kertaan? Tietty nuo siniset vaatii varmasti useamman maalikerroksen, jos niistä meinää vaaleat saada. 🙂

  1. Kiva kuulla CatJuska! Ollaan täällä itsekin tosi tyytyväisiä uuteen ilmeeseen 🙂 En käsitellyt kaappien ovia mitenkään muuten, kuin pesemällä ne puhtaaksi. Sitten telasin seiniin tarkoitetun maalin pienellä vaahtomuovitelalla ovien tasaisiin, isoihin pintoihin ja nuo urat sudin pienellä pensselillä, samoin kuin kaikki ulkoreunat. Ovet olivat alunperin jo valkoiset, mutta kermanväriset, joten 2 maalikerrosta riitti enemmän kuin hyvin! :)<br />
   <br />
   Mies olisi ostanut uudet ovet, mutta koska ovissa tökki vain väri ja minä halusin säästää rahaa, ajattelin ensin kokeilla maalata ne. Meillä ei ollut kotona sillä hetkellä mitään kalustemaaleja, mutta ajattelin, että maali kuin maali ja vetelin seinämaalit pintaan! 🙂 Ja hyvinhän se onnistui! Ilme raikastui kerrasta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *