SOHVAN ESITTELY

Uusi sohvamme on herättänyt uteliaisuutta runsain mitoin ja lupasinkin laitella siitä infoa ja kuvia laajemmin. Pidemmittä puhetta, meidän kodin uusi ”keskus”, eli sohva, olkaat hyvät!

IMG_5318.jpg

Kun kulmasohvaidea kaatui olkkarin ja itse sohvan mittasuhteisiin, oli pakko alkaa etsimään sittenkin sitä kolmen hengen sohvaa. Edellisen sohvan raskas ja massiivinen ilme ja jalaton, lattiaa nuoleva malli oli ärsyttänyt jo pitkään ja tiesin heti etsiväni ilmavaa ja korkeilla jaloilla seisovaa sohvaa. Se ei saisi olla ilmeeltään ”perus” sohva, eikä siinä missään nimessä saanut olla kolmea istuintyynyä. Väri piti olla vaaleanharmaa. Googlasin kymmeniä ja taas kymmeniä sivuja, mutta mitään mieleistä ei löytynyt ja jos löytyi, se ei ollut meidän hintaluokassa.

IMG_5319.jpg

Vihdoin löysin kuvahaulla kuvan sohvasta, joka täytti jokaisen toiveeni! Klikkasin kuvaa olettaen, että päädyn jonkun ulkomaisen huonekaluliikkeen tai blogin sivulle, mutta kas kummaa, minä päädyin Kodin 1:sen sivuille ja sohva oli kyseisellä hetkellä myynnissä heidän valikoimissaan. En kauaa miettinyt. Tuskin kysyin edes siipan mielipidettä, sillä olin jo ensisilmäyksestä rakastunut tuohon 60-luvun fiilistä henkivään sohvaan! 🙂

Sirot, alaspäin kapenevat mustat jalat. Vaaleanharmaa kangas, joka ei ollut nyppyyntyvää sorttia. Kaksi istuin -ja selkänojatyynyä, joissa napit. Vinot ja muhkeat käsinojat ja selkätyynyissä kaunis muoto. Sohva näyttää mielestäni lievästi ”ylelliseltä”, joskin vanhahtavalla ja hyvin mielenkiintoisella tavalla. Täydellinen makuuni!

IMG_5320.jpg

Nyt parin viikon tuttavuuden jälkeen on sanottava, että sohva on myös erittäin miellyttävän tuntuinen. Se on pehmeä, joskin jämäkkä ja syvä istuinosa takaa meille pitkäkoipisille mukavan tuen polvitaipeisiin. Sohvan istumakorkeus on myös erittäin sopiva. Tykkään katsella telkkaria könyymällä kyljellään ja nojaamalla kädellä käsinojaan. Vino käsinoja takaa maksimaalisen tuen tuohon asentoon! 🙂 Jos pieniä torkkuja haluaa ottaa, tyyny pään alle käsinojalle ja minun 170-senttinen varteni mahtuu juuri pitämään jalat suorina ennen toisen pään käsinojan alkua. Edellisessä sohvassa jalat piti nostaa käsinojan päälle, jolloin polvet lukittuivat ja se tuntui joskus ilkeältä. Nämä ovat tarkkoja asioita! 😉

Sohva tuntuu todella laadukkaalta niin verhoilun kuin jousituksenkin suhteen. Plussaa järjettömän ihanasta ulkonäöstä ja muotoilusta, väriä unohtamatta! Niin mieluinen sohva kuin olla ja osaa! I love it! <3

Iso brittilippuinen tyyny on Askosta, samoin kuin siis mattokin, marokkolaishenkinen musta tyyny Hemtexistä ja mopsityyny löytyi aikoinaan HM Homen valikoimasta. Minusta on kiva, kun kaikki tyynyt ovat erilaisia keskenään. Sohvapöytä on ainoa kaluste (pianon ja ruokapöydän lisäksi) jota emme vaihtaneet ja se on ostettu pari vuotta sitten Veken Kaluste -nimisestä nettikalustekaupasta. Olen ollut erittäin tyytyväinen korkeakiiltovalkoiseen eleettömään pöytään. Lattiavalaisimen esittelinkin jo tarkemmin tässä postauksessa .

IMG_5245.jpg

Sohvaseinälle pääsi myös pari printtiä, joista olen todella innoissani ollut jo aiemmin, eli Ylva Skarpin ”Balance” sekä Olle Eksellin ”Manhattan”. Molemmat aivan ihastuttavia! Ja vaikka erityylisiä keskenään ovatkin, sopivat minusta pariksi tuohon sohvan yläpuolelle Ikean Ribba -tauluhyllylle.

Olohuoneesta puuttuu vielä yksi kaluste, joka on melko tärkeä, eli lisää istuinpaikkoja. Olemme tilanneet tuohon ikkunan alle pehmustetun, pitkän penkin käsinojilla, sellaisia yleensä käytetään ehkä sängynpäädyissä. Jälleen halusimme jotain erityyppistä vaihtoehtoa olkkariin, kuin perus nojatuoleja tms. Miehen toiveena oli, että kalusteessa pystyisi löhöämään:) No tulevassa ”penkissä” (en oikein tiedä järkevämpääkään sanaa kalusteelle) pystyy. Halusimme vaihtaa penkkiin jalat ja kankaan ja toimitusaika venähti 6-8 viikkoon, hui! Joudumme siis odottelemaan penkkiä vielä ainakin elokuun loppuun asti.

Muutoin olkkarista on esittelemättä enää tuo yksi seinänpätkä sohvan jatkeena, jossa ennen piano sijaitsi. Sillekin seinälle on vihdoin saatu täytettä, kun takka saapui kotiimme viime torstaina. Sen esittely on tulossa piakkoin! (Tarkkasilmäisimmät huomaavat alla olevasta kuvasta pienen nurkkauksen siitä…! 😉 

        IMG_5322.jpg

Olkkarissa on nyt tosi mieluinen fiilis; rauhallinen ja harmoninen. Myöskin tilaa tuli selvästi lisää vaihtamalla järjestys täysin päinvastaiseksi. Valkoinen lattia taas lisäsi entisestään valon määrää kotona.

Sohva on kivan erilainen ja edustaa ihan uutta tyyliä meidän kotonamme. Miltäs se teidän mielestänne näyttää?:)

Blondi

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *