LAITURINNOKASSA

Joskus täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle. Ilmeisesti aika paikkaansa pitävä sanonta, sillä vaikka kuinka harmitti lähteä keskeneräisestä kodista mökille, kun sormet syyhysivät päästä sisustamaan, oli ihan hyvä lähteä pois kotoa hetkeksi. Tiivis remonttiviikko ja päässä takovat miljoonat ideat ja ajatukset jumiuttivat pään niin, ettei mikään tuntunut miltään ja olin ihan hukassa kaikkien mietintöjeni kanssa.

laituri%201.jpg

Kävin kaupan lehtihyllyä läpi, nappasin pitkästä aikaa muutaman sisustuslehden ja painuin viltin kanssa laiturille niitä lukemaan. Kas kummaa, yhtäkkiä pari asiaa ratkesi kuin itsestään, osittain lehdistä saamieni inspiraatioiden takia. Joskus suoraan sellaisenaan jonkun idean käyttö tuntuu itsestäni kuin kopioimiselta, joten usein haluan lisätä ja jalostaa ideaa niin, että siitä syntyy omaleimaisempaa ja oman näköisempää. Siksipä sisustuslehdestä bongaamani kiva idea seinälle tv:n yläpuolelle saa myös pienen ”käsittelyn”, ennen kuin se pääsee käyttöön asti kotimme seinälle. Ihan vielä en paljasta mikä idea se on, sillä pääsen toteuttamaan ideaa vasta kotiin tultuamme, kunnes ensin olen löytänyt oikean materiaalin 🙂

laituri%202.jpg

Tuota sinistä taivasta pulleine cumulus-pilvineen kun tuijottelee, niin jo on ihme, jos ei ajatukset selkiinny! Niin kaunista!

laituri%206.jpg

Välillä kun pyörittelee päivästä toiseen samoja ideoita, samoja tavaroita ja pyörii samoissa nurkissa, voi ihan helposti mennä ajatukset niin jumiin, ettei mitään hyvää ratkaisua enää keksi. Tekee siis ihan oikeasti hyvää poistua hetkeksi kuvioista ja yhtäkkiä jotain uutta pulpahtaa mieleen! Varsinkin nyt, kun koko kodin alakerta on mennyt täysin uusiksi. Haluan laittaa jokaisen asian erilailla kuin mitä kotona oli ennen, mutta samalla ”tutun ja turvallisen” hylkääminen voi tuntua oudolta.

laituri%204.jpg

laituri%208.jpg

Seinälle sijoittuva idea on siis saatu ratkaistua, enää puuttuu toteutus. Myös valaisimeen liittyvä mietintä on saatettu päätökseen, jota mietiskelin sohvan viereen. Vähän tavanomaisesta poikkeavampi idea on siihen kehitteillä myös! Olen myös miettinyt kovasti mitä tulen sijoittaamaan tauluhyllylle sohvan yläpuolelle ja siihen liittyen tein pari pientä tilausta eilen. Eli aika paljon täällä mökillä näitä pohdittuja asioita on saatu ratkaistua! 🙂

laituri%207.jpg

Ulkona ja varsinkin auringossa istuminen on tosi mieluisaa itselle. On ihana tuntea auringon säteet iholla. Kuitenkin tähän heinäkuiseen lomailuun liittyy itselläni aika epämiellyttävä riesa – no, se heinäallergia! Olen totaalisen tukossa! Nenässä hyvä jos ilma kiertää, mutta räkää pukkaa koko ajan! Päätä särkee ja päässä vain humisee ja silmät kirvelee, punoittaa ja kutisee niin, että tekisi mieli kaivaa ne päästä. Olo on erittäin tukala ja helpottaakseni oloa, on paras pysytellä sisätiloissa. Olotila paheni, kun tulimme Helsingistä tänne mökille. Täällä on osa pihamaasta täysin luonnontilassa ja heinät kasvaa puoleen reiteen ja kukkii mökistä parin metrin päässä. Kotona kaupungissa ollessa olo ei pääse ihan näin kamalaksi. Allergialääkitys on tapissa, suurempia annoksia en pysty enää ottamaan. Niinpä vetäydyn sisätiloihin telkkarin, sisustuslehtien ja netin ääreen. Ulkona oleminen on tällä hetkellä ihan tuskaa ja eiliset laiturilla vietetyt tunnit olivat kyllä melkoinen virhe. En osannut kuvitellakaan, että olo menisi tällaiseksi. Olkaa siis te, joilla näitä siitepölyallergioita ei ole, hyvin kiitollisia! Tämä on melkoinen riesa, joka tuntuu vain pahenevan vuosien saatossa…

laituri%205.jpg

Kaikesta huolimatta toivon kaikille aurinkoista torstaita! 🙂 Minä lähden etsimään lisää Nessuja…!

Blondi

2 kommenttia “LAITURINNOKASSA

 1. Eipä ihme, jos tuollaisissa maisemissa saa arkeen etäisyyttä ja saa aikaan inspiraatiotulvan. 🙂 Itsekin pääsen pitkästä aikaa viikonlopuksi pois kaupungista. Verkkarit, tennarit ja läppäri mukaan ja sitten aivot narikkaan. Saa nähdä mitä kaikkea sitä on ohjelmassa maalla – vai onko mitään. <br />
  <br />
  Tsemppiä sulle sinne allergian kanssa! Kyllä se mieli varmasti lepää vaikka sisälläkin joutuisi olemaan &hearts; Aurinkoista viikonloppua!

  1. Maisemissa ei todella ole valittamista! 🙂 Täällä lentää aina aivot narikkaan ja saa hyvin etäisyyttä asioihin. Tuli varmaan ihan tarpeeseen! :)<br />
   <br />
   Hyvää mökkireissua sullekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *