BBQ YUMMIES

Kesällä ei tässä huushollissa kolistella pannuja tai käytetä kattiloita, muuta kuin uusien perunoiden keittämiseen. Sen sijaan grilli kuumenee joka päivä! Pahanmakuinen, mauton ja huonosti valmistettu ruoka saa minut kiukkuiseksi, onneksi meidän kotona on kaksi ruoanlaitosta tykkäävää aikuista, jotka jakavat ruoanlaittovastuun aikalailla fifty-sixty, joten ruokaan ja sen valmistamiseen tulee panostettua joka päivä.

Rempan aikana on ollut pakko ruokkia kupu täyttävällä ruoalla, varsinkin kun on ollut miesväkeä remppa-apuna mukana. Kesäaikana tulee muutenkin syötyä enemmän esim. kokolihaa grillissä valmistaen, kuin keittiössä. Pidän yksinkertaisista mauista ja kesällä ruoat voi olla jotenkin vielä simppelimpiä kuin yleensä. Possun hyvin marinoitu pihvi, uudet perunat ja tsatsiki – nami!

IMG_4847.jpg

Käykö teillä niin, että eilen on tullut keitettyä enemmän perunoita, kuin mitä syötiin? Paras tapa on heittää keitetyt perunat jääkaappiin ja valmistaa ne huomenna uudelleen esim. näin:

Puolita perunat ja silppua päälle reilusti ruohosipulia ja rouhi myllystä pippuria ja suolaa päälle. Heitä kokonaisia valkosipulinkynsiä mukaan ja pari voinokaretta päälle myös. Purista kyytiin vähän sitruunanmehua. Kääri kaksinkertaiseen folioon ja heitä grilliin vaikkapa siksi aikaa, kun muut ruoat valmistuu grillissä. Ai nami!! (ja valmistuu muuten yhtä lailla uunissa nämä kaverit!)

IMG_4783.jpg

IMG_4788.jpg

Myös tsatsiki on aina kelpo lisuke grilliruoallekin!

IMG_4838.jpg

Turkkilaista tai bulgarian jogurttia, raastettua (valutettua) kurkkua, valkosipulia, suolaa, pippuria ja sokeria. Yksinkertaista ja erittäin toimiva lisuke vaikka mille!

Aina ei jaksa perus salaattia. Meloni-mozzarellasalaatti on raikas lisuke pihville.

IMG_4863.jpg

IMG_4881.jpg

Grillattu maissi on herkkua! Hyvä voitelumarinadi syntyy jääkaapin antimista: ketsuppia, sinappia, öljyä, vettä, sitruunanmehua ja läjä eri mausteita!

IMG_4790.jpg

Grilliin tulee itsellä heitettyä usein naudanlihaa, possun ulkofilettä (kassleria en syö!) tai kanaa. Yläkuvassa naudanlihavartaita.

Vaikka kauniit kattaukset ovat lähellä sydäntä, kesäisin en jaksa pingottaa, varsinkin kun aina syödään ulkona. Rempan aikana kattaus on ollut viimeinen asia mielessä muutenkin 🙂 Riittää, että terassilla on tarpeelliset välttämättömyydet, eli lautaset ja aterimet sekä viinilasit! 🙂 Pitäähän kesällä pitää huolta myös nesteytyksestä!:)

        IMG_4865.jpg

Syödäänkö teillä kesäisin selvästi erilailla? -Grilliä tai ei. 🙂

Blondi

4 kommenttia “BBQ YUMMIES

 1. Kieltämättä kesällä grillataan enemmän, mutta aikalailla samat ruuat pyörii :)<br />
  Meillä on hiiligrilli niin on vähän isompi projekti aina lähteä sillä kokkaamaan. Joskus ostetaan kertsi jos tekee mieli grillata vaan vähän ja nopeammin :)<br />
  Perusruoka kuitenkin ipanoden kera on sitä mitä uunista ja kattiloista tulee 😀

  1. Meillä on selvästi jäänyt &quot;perus ruoat&quot; pois nyt kesäksi. En muista koska viimeksi olisin tehnyt pastaa tai keittoa tai mitään laatikkoruokia kuten makaronilaatikkoa tai lasagnea jne. Tietty pienempien lasten kanssa ruokaileminen on aina vähän eri juttu, kuin aikuisemman väen kesken. <br />
   <br />
   Grillistä ruokaa tulee niin hyvä ja erilainen maku, että kesällä suosin sitä ruoanvalmistustapaa. Hiiligrillistä tulee vielä oma lisä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *