TYÖHYVINVOINTI

Tänä päivänä, kun työelämän vaatimukset vain kasvaa kasvamistaan ja työntekijöiltä vaaditaan venymistä entistä enemmän, on erittäin tärkeää ylläpitää työhyvinvointia. Henkilöstö on työpaikan tärkein voimavara ja sen hyvinvointi vaikuttaa yrityksen kannalta moneen asiaan; taloudelliseen tuloksellisuuteen, kilpailukykyyn sekä maineeseen. Työnantajalla ja työntekijöillä on vastuu työhyvinvoinnin kehittämisestä. Sen edistäminen työpaikalla tapahtuu yhdessä esimiesten ja työntekijöiden kanssa.

Oma työpaikkani on tässä asiassa mielestäni oikein hyvällä mallilla. Vietämme kerran vuodessa työhyvinvointipäivää, pidämme ex tempore -henkisiä illanviettoja perinteisten pikkujoulujen sun muiden lisäksi tai lyhennämme työpäivää satunnaisesti jonkun kivan tapahtuman yhteydessä, viimeksi helmikuussa lätkän MM-kisojen yhteydessä. Silloin suljimme tietokoneet iltapäivästä ja avasimme isoimmasta neukkarista tykin ja katsoimme lätkää herkkujen kera. Pienissä ja joustavissa yrityksissä sellainenkin on mahdollista. Henkilöstön pienestä muistamisesta tulee kaikille hyvä mieli, olkoon se torilta ostetut mansikat tai jäätelöt työpaikan keittiöön odottamaan tai jouluna saatu viinipullo.

Työpaikalla on tärkeää viihtyä. Jos olisin miljonääri, tuskin työskentelisin kahdeksaa tuntia päivässä toimistossa, niin kuin nyt teen. Mutta kun laskut on maksettava ja eläminen kustannettava, on tehtävä töitä. Normi ma-pe, kasista neljään -työläinen viettää työpaikallaan suurimman osan päivän valveillaoloajasta. Minusta olisi hirveä ajatus (ja puhun nyt kokemuksen syvällä rintaäänellä), jos työpaikalla olisi kurjaa olla koko päivä, joka päivä. Omasta työhyvinvoinnista huolehtiminen ei auta ainoastaan sitä työnantajaa, vaan tietysti omaa itseään. Huono kunto, huonot elämäntavat ja huono henkinen tasapaino ei pidemmän päälle vie mihinkään. Ei ainakaan työpaikalla.

Itse pidän itsestäni huolta, en pelkästään työteon takia, vaan ihan sen arjen takia. Haluan töiden lisäksi jaksaa tehdä myös vapaalla asioita. Haluan elää nuoresta pitäen terveellisiä elämäntapoja noudattaen ja säännöllistä liikuntaa harrastaen. Haluan taata itselleni myös toimivamman tulevaisuuden, sitten kun mittarissa alkaa olla enemmän ikää ja minua voi jo kutsua vanhukseksi.

nuuksio.jpg

Työpäivä saa kohta kivan käänteen kun lähdemme yhteiskuljetuksella nauttimaan Nuuksion maisemista urheiluaktiviteettien kera. Luulen, että sielu lepää järvimaisemissa meloen, kallioilla kiipeillessä ja luonnossa patikoidessa. Sielunruokaa. Päälle sauna ja palju, hyvää ruokaa ja juomaa. Yhteistä aikaa vapaalla. Työhyvinvointia parhaimmillaan.

Kivaa perjantaita! 🙂

B

 

kuva

 

7 kommenttia “TYÖHYVINVOINTI

 1. Tärkeä aihe ja täyttä asiaa. Työhyvinvoinnin tärkeyttä ei voi nykyisessä kiristyneessä taloustilanteessa tarpeeksi korostaa, sillä jokainen ammattiryhmä on ahtaalla. Työ ei tekemällä tosiaankaan lopu ja yhden ihmisen harteilla saattaa olla kolmen henkilön tehtävät alasta melkein riippumatta. Pieni irtiotto tekee hyvää sekä yksilötasolla että työryhmän sisällä, tuo MM-kisastudiojuttu oli ihan mahtava idea. :)<br />
  <br />
  Mukavaa Nuuksion matkaa, muistahan latailla akkua paljussa! :)<br />
  <br />
  Ps. Blogissani on sinulle 7 kysymyksen haaste: <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/7-kysymysta-7-vastausta&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/7-kysymysta-7-vastausta</a&gt;

  1. Onneksi nykyään tuosta työhyvinvoinnista puhutaan jo niin paljon, että se saa työnantajatkin (toivottavasti) tajuamaan, kuinka tärkeästä asiasta on kyse ja kuinka pienilläkin asioilla on merkitystä! <br />
   <br />
   Kiitos, päivä ja ilta Nuuksiossa oli kyllä ihan mahtava ja sai ladata akkuja hyvien työkavereiden kanssa rennossa ilmapiirissä ja hulppeista maisemista nauttien! :)<br />
   <br />
   Ja kiitos haasteesta, laitetaan toteutukseen! 🙂

 2. Tärkeä aihe ja täyttä asiaa. Työhyvinvoinnin tärkeyttä ei voi nykyisessä kiristyneessä taloustilanteessa tarpeeksi korostaa, sillä jokainen ammattiryhmä on ahtaalla. Työ ei tekemällä tosiaankaan lopu ja yhden ihmisen harteilla saattaa olla kolmen henkilön tehtävät alasta melkein riippumatta. Pieni irtiotto tekee hyvää sekä yksilötasolla että työryhmän sisällä, tuo MM-kisastudiojuttu oli ihan mahtava idea. :)<br />
  <br />
  Mukavaa Nuuksion matkaa, muistahan latailla akkua paljussa! :)<br />
  <br />
  Ps. Blogissani on sinulle 7 kysymyksen haaste: <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/7-kysymysta-7-vastausta&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/7-kysymysta-7-vastausta</a&gt;

 3. Minä myös liputan hyvän työhyvinvoinnin puolesta! Olen nähnyt ja kokenut niin hyvää kuin suoranaista **skaakin. Itse, jos joskus vielä työelämään palaan niin ehdottomasti työhyvinvoinnista on pidettävä huolta ja toivonkin, etten enää niitä karseimpia juttua joudu kokemaan. Ihana työporukka ja -yhteisö teillä. Toivottavasti oli antoisa reissu nuuksioon. 🙂

  1. Kyllä omaan työhistoriaan mahtuu molempia hetkiä – niitä mahtavia ja sitten niitä vähemmän mahtavia… Onneksi kuitenkin enemmän niitä hyviä juttuja ja koska kohdalle on sattunut niitä heikompiakin hetkiä, osaa lukea jo tilanteita ja ennakoida asioita hyvissä ajoin. Kaikesta oppii ja viisastuu ja kaikki on kokemusta, josta voi olla hyötyä jatkossa!<br />
   <br />
   Täytyy kyllä ihan rehellisesti sanoa, että meillä on hyvä työporukka ja hyvä työnantaja! Nuuksio on aivan ihana paikka ja voi pojat sitä sauna/palju-juttua! Ihan uskomattoman hieno! 🙂

 4. Työhyvinvointi on tärkeä asia, ja se tulisikin huomioida jokaisessa työpaikassa. Itse olen kamppaillut nyt jo pidemmän aikaa työn huonon ilmapiirin kanssa, ja voin sanoa suoraan, että tällä hetkellä ahdistus on melkoinen kun tiedän, että huomenna on ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Tiedän, että itselleni oikea ratkaisu on lähteä, mutta tyhjän päälle en uskalla hypätä, joten vielä ainakin toistaiseksi joudun sitkuttelemaan nykyisessä työssä. Toivottavasti tulevaisuus on silti valoisampi, ja jossain vaiheessa tämä nykyinen tilanne on muisto vain :).<br />
  <br />
  Toivottavasti Nuuksion reissu oli antoisa ja virkistävä 🙂 !

  1. Voi ei, onpa harmillinen tilanne! 🙁 Ja tiedän kyllä tasan tarkkaan mistä puhut. Olen vuosia, vuosia sitten ollut samassa tilanteessa, mutta se ratkesi sitten minun kannaltani siihen, etten enää halunnut sietää sitä. Hyppäsin puoliksi tyhjän päälle, mutten katunut sitä hetkeäkään. Huonoja työoloja, johtui ne sitten mistä tahansa, ei pysty sietämään aikaansa pidempään. Pidän paljon peukkuja pystyssä sulle ja toivottavasti löydät pian uuden työn! Tai tilanne parantuu entisessä. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *