TUULENVIRETTÄ SISÄTILOIHIN

Aamuinen rautakauppakäynti toi helpotusta myös sisätilojen lämpöahdinkoon, kun tuuletinosasto tuli Bauhausissa vastaan. Aamuaurinko porottaa mukavasti suoraan yläkerrassa sijaitsevaan makuuhuoneesemme ja se tekee ylhäällä nukkumisesta melko tukalaa aina välillä. Ilmalämpöpumppu olisi unelma, mutta vaatisi pientä taloudellista investointia, joskin sekin on käynyt mielessä…

Quick fix tähän lämpöiseen sisäilman ongelmaan tuli tornimaisesta tuulettimesta!

tuuletin.jpg

Eihän tuo nyt mikään kaunotar ole, mutta jos se takaa mukavammat yöunet, I can live with it! 🙂 Ihan ilmalämpöpumppuun sitä ei myöskään voi verrata, sillä laite ei mitään kylmää ilmaa puhalla, sen kun kierrättää sisäilmaa, mutta kyllä se tuulenvirekin vaan helpottaa olotilaa! Tuulettimen saa pyörimään tai pysymään paikallaan, jolloin laite puhaltaa tietty vain yhteen suuntaan, itse ainakin pidän tuosta pyörivästä ominaisuudesta. Plussaa myös tuosta tornimaisesta ulkonäöstä, sillä ne perinteisemmät retro-puhaltimet eivät ainakaan ole mieleeni ja vie tosi paljon myös tilaa.

Laite on nyt puhissut alakerrassa pianon nurkassa iltapäivän ajan ja kyllä ainakin mies sohvalla lätkää katsellessaan totesi sen jeesaavan. Illan tullessa siirretään laite yläkerran tasanteelle puhaltelemaan  makkarin ovensuulle ikkunoiden ollessa auki. Katsotaan onko ensi yönä mukavampi nukkua. Humiseva ääni (joka tehoa lisätessä tietysti myös nousee) ei häiritse untani, päinvastoin, huminaan on mukava nukahtaa.

Pakko mainita vielä loppuun, että se tärkein löytyi myös – no, ne keittiön tasot! 🙂 Siinä ne nyt nojailee mittojen mukaan sahattuina eteisen seinää vasten odotellen lätkämatsin loppumista, että mies ryhtyisi hommiin 🙂 Pian siis saatte ainakin esimaku-kuvia keittiön uudesta lookista!!  Vielä on ratkaistavana pari muuta asiaa tasojen lisäksi, joten valmista tämän viikonlopun aikana ei tule, mutta ainakin homma on nyt etenemään päin!

Blondi

Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “TUULENVIRETTÄ SISÄTILOIHIN

 1. Minä suosittelen kyllä ehdottomasti ilmalämpöpumppua! Vaikka hinta kirpaiseekin alussa, niin se maksaa kyllä itsensä monin verroin takaisin :). <br />
  <br />
  Muutettuamme tähän nykyiseen asuntoon ensimmäinen kesä oli yhtä hikeä ja tuskaa! Koska kyseessä on ylimmän kerroksen päätyasunto ja talossa vanhat kiviseinät, voit vain kuvitella kuinka hyvin lämpö imeytyi asuntoomme. Siinä ei auttanut tuuletus eikä tuulettimet. Koko kesän ajan sisälämpötila pyöri 30 – 35 asteessa, not nice! Siitä johtuen hankimme taloyhtiöltä tarvittavat luvat ja hankimme ilmalämpöpumpun. Tämä on nyt toinen kesä pumpun kanssa, ja edelleen (viimeeksi tänään) olemme hehkuttaneet kuinka hyvä investointi se oli :). Mikään ei ole ihanampaa, kuin astua kuumasta ja kosteasta ilmasta ihanan viileään ja raikkaaseen kotiin &hearts;. Ja yöllä ei tarvitse hikoilla ja piehtaroida yrittäen etsiä asentoa, jossa olisi edes hieman hyvä olla. Viime yönäkin nukuin villasukat jalassa, sillä ilman niitä olisi tullut vilu ;).<br />
  <br />
  Eli jos olette harkinneet ilmalämpöpumppuun sijoittamista, niin tehkää se ihmeessä! Siitä ei seuraa mitään muuta kuin hyvää :).

 2. Olet ihan oikeassa, eihän tuollaisesta tuulettimesta ilmalämpöpumpusta voi puhua edes samassa lauseessa! 🙂 Anoppilassa on todella kuuma nukkua hirsitalon yläkerrassa, tai oli, kunnes heille tuo pumppu tuli. Ihan mieletön muutos sisäilmaan! Tuo ilmalämpöpumppu täytyy kyllä laittaa remontin jälkeen hankintalistalle ihan sinne kärkisijoille. <br />
  <br />
  Täytyy silti antaa pienelle tuulettimellemme kiitosta – viime yönä nukuin paljon paremmin, enkä herännyt hikilätäköstä. Kyllä se tuulenvire sen verran auttoi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *