VALKOINEN LATTIA

Keittiöprojekti seisoo hetken, kunnes löydämme uudet työtasot, mutta sen sijaan päätös lattian suhteen on tehty! Meidän koirilla varustettuun kotiin tulee valkoinen, aavistuksen harmahtava laminaatti.

IMG_4124.jpg

Ostin mallipalan laminaatista, jotta voin kotona verrata sitä muihin valkoisiin pintoihin nähdäkseni sävyn paremmin. Tässä kuvassa vertaan laminaattipalaa maalarinvalkoiseen seinään. Myös luonnonvalon määrä tottakai vaikuttaa miltä lattia näyttää. Meillä on onneksi tosi valoisa koti, joten valkoisuus tuossa laminaatissa onneksi vain korostuu!

Vanha punertava ja kuvioltaan aika levoton lattia on kohta historiaa! Tulevan lattian ja vanhan lattian ero on kuin yö ja päivä. Kuvassa laminaatinpala verrattuna entiseen lattiaan ja puhtaan valkoiseen mattoon. (Okei, puhtaanvalkoinen, koirat ja matto – ei taida mahtua samaan lauseeseen nämä kaksi sanaa, joten kuvaus hieman liioiteltua…:)

IMG_4123.jpg

IMG_4115.jpg

Näissä kuvissa näkee hyvin, miten valolla on merkitystä. Tässä kuvassa matto näyttää harmaalta ja lattia ruskeammalta kuin onkaan, mutta uusi laminaatti on edelleen valkoinen! 🙂

Kuvio on tulevassa laminaatissa melko hillitty, sillä en pidä oksakuvioista lainkaan. Nykyinen laminaatti on kolmisauvaista ja siinä näkyy kaikki syyt ja oksakuviot tosi selvästi. Uudessa näkyy myös vähän nuo puun syyt, muttei hallitsevasti, kuten nykyisessä. Olen oikein tyytyväinen tähän Logoclickin laminaattiin, johon olemme päätyneet!

lattia%201.jpg

Innostuin vertailemaan laminaatin palaa eri valkoisiin sävyihin, mitä kotoa löytyy. Lattia on kotona tärkeässä roolissa, valinnasta pitää olla varma.

Isoimmassa kuvassa pala seikkailee valkoisen huovan,  seinän ja  ikkunanpokan kanssa yhdessä. Oikean puoleisessa yläkuvassa pala on korkeakiiltovalkoisen pöydän päällä ja sen yläpuolella näkyy mattavalkoista tarjottimen reunaa.  Tuossa kuvassa tulee harmahtava sävy hyvin esiin. Alimmassa kuvassa on maalarinvalkoinen seinä (joskin varjoinen) taustalla ja alla mattainen, vähän luonnonvalkoinen tv-taso.

Näin paljon on vieruskaverilla ja valolla väliä, että miten ilme muuttuu. Lattia kylpee meidän kotona kuitenkin aika lailla valossa, joten olen hyvin tyytyväinen tuohon harmahtavaan valkoiseen valintaamme! Ihan puhdas valkoinen olisi saattanut suorastaan loistaa! 🙂

Valkoisella lattialla tulee olemaan hurja vaikutus kodin yleiseen ilmeeseen, sillä nyt punertavan puun takia ilme on mielestäni aavistuksen tunkkainen, raskas ja vähän vanhahtava… Valkoiseen lattiaan on helppo alkaa yhdistelemään kalusteita, sillä toisin kuin nyt, lattia ei vaihdon jälkeen enää hallitse tilaa.

Olen myös erittäin valmis luopumaan valkoisista matoista. Eihän ne kauaa valkoisina pysy ja kahden maton vuorottainen peseminen on melko työlästä. Nyt kun tilalle tulee valkoinen lattia, voisin kuvitella vaikka jotain vaalean harmaata mattoa olkkariin.

Miltäs näyttää meidän tuleva lattia?

B

Heidi / Checklist - -

12 kommenttia “VALKOINEN LATTIA

 1. Ihana! ♥ Te saatte lattian jo ihan pian ja mun tarvii odottaa vaikka kuinka kauan. 😀 Miten sitä jaksaa?! Mutta hyvin oot vertaillut, näyttää kauniilta yhdistettynä olemassaoleviin tekstiileihin. 🙂

  1. Kyllä heinäkuuta saa vielä odotella, mutta aika pian se jo tulee! 🙂 Mä olen odottanut tätä remonttia 1,5 vuotta, välillä ajattelin ettei se tule koskaan! 🙂 Koskas teillä oli muutto edessä?

 2. Todella kauniin sävyinen lattia ♥. Itse haaveilen täysin valkoisesta lattiasta, tuo haave on ollut jo monta vuotta. Onneksi nykyinen lattia on sentään melko vaalea, niin ei häiritse pahemmin silmää :).

  1. Jos saisi valita, haluaisin ihan oikeasti vanhan lankkulattian, joka olisi maalattu korkeakiiltovalkoiseksi. Siinä olisi ihania rakoja ja se vähän narisisi. 🙂 No, sellaista ei taida tähän kotiin saada, joten tällä mennään. Täysin valkoinen lattia olisi varmasti myös erittäin ihana! Tuo harmahtava valkoinen on aavistuksen lämpöisempi kuin vitivalkoinen ja miellytti myös miestä enemmän. Kai senkin mielipidettä pitää yrittää kuunnella…? 😉

 3. Lattia on tietty iso hankinta joten taytyy rauhassa miettiä ja tutkailla eri vaihtoehtoja , nykyääån kun löytyy vaikka mitä. Vaalea lattia on kyllä hieno!

  1. Olet ihan oikeassa. Kyllä sitä lattiaa pitää tarkkaa miettiä. Meillä ei oikeastaan muita vaihtoehtoja ollut, sillä parketti ei ole mielestäni koiraperheen vaihtoehtoa ja vinyylilattia, jota myöskin tutkittiin ei ihan tuntunut meidän jutulta. On ihanaa, kun tuo punertava lattia vihdoin vaihtuu! 🙂

 4. Hei,<br />
  Löysin tänään blogisi ja olen nyt illan lueskellut sitä. Kiva blogi sinulla ja sisustus tyylisi on lähellä omaani. Haaveilen myös vaaleasta lattiasta ja meillä myös kaksi koiraa. Lattia materiaaleja olen miettinyt? kysyisinkin nyt sinun kokemusta tuosta teidän uudesta hienosta parketista. Eikö se tunnu kylmältä ja kopise ikävästi? Miksi ette päätyneet johonkin muuhun materiaaliin, esim. vinyyli tai korkki (eikö niitäkin löydy nykyään kauniita vaaleita vaihtoehtoja). Kiitos mukavasta blogistasi!

  1. Moikka! Kiva kun löysit blogiini! 🙂 Tämä tässä postauksessa näkyvä harmahtava lattiahan vaihtui sitten täysin vitivalkoiseen versioon, jos satuit lukemaan myöhäisempiä remppapostauksiani. Tuon laminaatin laatu oli kertakaikkisen surkea ja se ei kestänyt asennusta asiaankuuluvalla tavalla. Me palautimme sen, sijoitimme muutaman sata euroa lisää ja ostimme parempilaatuista toisesta rautakaupasta. <br />
   <br />
   Ja se uusi lattia on siis laminaattia myös – koirien takia on turha ottaa parkettia, sillä olen lapsuudenkodissani nähnyt mitä parketille käy koirien kynsien takia. 🙂 Lattia ei tunnu mielestäni liian kylmältä, tosin asumme maan tasassa, joten aina se on vähän kylmempi varmaan kuin jos asuisi esim. kerrostalon ylemmissä kerroksissa? Laminaatti kopisee kyllä jonkin verran, mutta toisaalta kopinaa aiheuttavia asioita ei juuri lattialla käytetä kuten kenkiä. Koirien kynnet kuuluvat lattiaa vasten, mutta minä taas pidän siitä äänestä 🙂 Ja kyllähän jos koirat heittelvät jotain luita tms. kovia leluja lattiaa vasten, niin se kuuluu kyllä. Laminaatti kopisee jonkin verran siis, mutta en ole koskaan kokenut sitä häiritsevänä. Meillä olis siis lattianvaihtoa ennen myös aiempi lattia laminaattia. <br />
   <br />
   Katselimme kaupoissa vinyyliä muun muassa, mutta mies ei jostain syystä lämmennyt sille. Emme myöskään löytäneet niistä kivannäköistä versiota ja ne oli yllättävän hintavat vaihtoehdot myös. Mies tuumasi ettei halua mattomaista lattiaa, vaan pala palalta asennettavan version. Ainakin tässä meidän laminaatissa on erittäin hyvä hinta-laatusuhde.<br />
   Se lattia siis ostettiin K-Raudasta. Merkki on Ellett ja sävy on Arctic. <br />
   Näistä postauksista (ellet jo törmännytkin niihin), olkkarin lattia näkyy oikein kivasti:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/07/sohvan-esittely&quot; target="_blank">http://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/07/sohvan-esittely</a><br />
   <a rel="external nofollow" href="http://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/07/olkkarin-uusi-matto&quot; target="_blank">http://checklistbyblond.casablogit.fi/lue/2014/07/olkkarin-uusi-matto</a><br />
   <br />
   Ja kiitos kommentista! 🙂 Toivottavasti löydät myös jatkossa luettavaa blogistani! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *