VIISUVALVOJAISET!

Miten ihanan rauhallinen aamu tänään. Heräsin hyvin levänneenä 11 tunnin(!) yöunien jälkeen, varmaan vähän ollut univelkaa. Kävin koirien kanssa pitkällä aamulenkillä ja tein sen jälkeen itselleni lounasaikaan aamiais-smoothien. Vähän meni aamu pitkäksi, mutta jos viikonloppuna ei saa nukkua, niin koskas sitten?  Smoothieen meni tänään turkkilaista jogurttia, gluteenittomia kaurahiutaleita ja kunnon marjamix; puolukkaa, mustaherukkaa ja mansikoita. Lisäksi lorautin sekaan lusikallisen hunajaa. Nam!  

IMG_3897.jpg

Olenko koskaan kertonut olevani aikamoinen viisufani? Muistan jo lapsuudesta kavereiden kanssa tuijottaneeni Euroviisuja nenä ruutuun kiinni liimaantuneena. Miten jännittävää oli valvoa ihan älyttömän myöhään kisoja seuraten! Silloin viisujen kisakieltä ei oltu vielä vapautettu, joten kaikki maat lauloivat omalla kielellään. Muistan, miten meiltä taittui kavereiden kanssa mutkattomasti niin Ranskan, silloisen Jugoslavian, Portugalin sun muiden maiden kielet tuosta noin vaan:) Lauluja hoilattiin viikkotolkulla kuin ne olisivat olleet maailman suurimpia hittejä! Muistan kokonaisia esityksiä ja asuja lapsuuden kisoista. Toisaalta ne asut ovat siihen aikaan olleet kyllä niin kammottavia, että näky on varmaan palanut verkkokalvoilleni jo sen takia…

 Tänään me kannustetaan kotisohvalta käsin Suomen poikia ja Softengineä! Kisastudio olisi ollut tarjolla ystävien luona, mutta me päätettiin jäädä lötköttelemään kotiin, kun useampi viikonloppu putkeen on mennyt iltaa istuessa. Asiaan kuuluvien herkkujan kanssa ilta vietetään; ruoaksi tänään on nachopaistosta, josta minulle kylläkin taion vähän terveellisemmän version ja illalla lupasin paistaa viisuvohvelit! Teen ne gluteenittomia ja sokerittomina ja päälle laitan tuoreita marjoja; mustikoita, vattuja ja mansikoita, aavistuksen hunajaa tai ageve-siirappia. Jos oikein hurjaksi heittäydyn, ehkäpä vähäsen toisille varattua vaniljakastiketta eksyy myös minun vohveliini.

Jännittävää viisuiltaa kaikille ja pitäkäähän peukut pystyssä Suomi-pojille! 

 

EDIT! Unohdin ihan kokonaan mainita omia suosikkejani, joten lisään ne vielä tähän; Itävalta. Ehdottomasti. Norjalla on kaunis balladi, Kreikan teknojumputus saa menojalan vipattamaan ja jostain syystä Puolan Slaavi-tytöt pärjännee, joskin ehkä myös muilla avuilla kuin pelkällä laululla? 😉 Hollannin country-vivahteinen kisabiisi varmaan uppoaa yleisöön, vaikka itse en pidä siitä, että biisi on rakennettu kuin suoraan ”Every breath you take” -biisin päälle. Armeniasta pidän, Ruotsi menestyy varmasti. Mielenkiintoista myös nähdä reagoiko Eurooppa jotenkin Venäjä/Ukraina tilanteeseen, vaikka henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että moisia poliittisia asioita ei saisi tällaiseen sotkea.

Blondi

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *