ILTAA ISTUMAAN

Kevät on mukavaa aikaa monenkin eri syyn takia. Parasta siinä on kuitenkin se, että myös ihmiset heräävät jotenkin eloon. Joskus tuntuu siltä, että pitkä ja synkkä syksy ja kylmä talvi saa ihmist käpertymään oman kodin suojaan, eikä aikaisin pimenevät illat houkuta juuri ketään lähtemään mihinkään. Keväisin mieltä piristävä aurinko saa ihmiset taas suunnittelemaan menoja ja tekemisiä ihan eri tavalla.

Meillä on ollut paljon ystäviä kylässä lähiaikoina. Tykkään kovasti järjestää erilaisia illan istujaisia, grillijuhlia, teemajuhlia, dinnereitä sun muita. Tänäänkin grilliin laitetaan erilaisia herkkuja, kun kaveri-pariskunta saapuu kohta syömään. Luvassa on varmaan myös jotain lautapelin pelailua ja koska toisella heistä on huomenna synttärit, valmistin toiveesta jälkkäriksi synttärisankarin lempparia, eli pavlovaa.

IMG_3793.jpg

IMG_3796.jpg

Tämä marenki-marja-mascarpone-herkku onkin myös yksi omista lemppareista ja aion kyllä pistellä palan siitä poskeen itsekin. Pavlova on näyttävän näköinen, mutta erittäin helppo valmistaa ja reseptin sen tekemiseen löydät tästä aiemmasta postauksestani.

Ilma ei oikein salli ulkona syömistä, joten pikainen kattaus keittiön pöydälle syntyi uusista puisista tableteista ja keväisen värikkäistä serveteistä. Alkuruokaa ei varsinaisesti erikseen ole, vaan tänään vedetään kaikki grillistä; maissintähkät suolalla ja hyvällä maustekastikkeella voidellen, uutta perunaa ja porsaan marinoituja ulkofileepihvejä, vähän fetasalaattia kylkeen. Maissipiikit piti saada jotenkin kattaukseen mukaan, joten pujotin ne vesilasien reunaan:)

kattaus%201.jpg

kollaasi.jpg

Pidän itse salaateissa siitä, että ainekset ovat sekaisin isossa kulhossa, silloin jokainen saa lautaselleen kaikkea tasapuolisesti. Päälle jätän kuitenkin aina osan jokaista ainesosaa vähän kuin koristeeksi. Pidän myös erilaisista paahdetuista aineksista ja usein tekemissäni salaateissa sellaisia onkin, kuten paahdettuja cashew-pähkinöitä tai pinjansiemeniä. Tällä kertaa kaapista löytyi mantelilastuja, joten hetken paahtaminen kuivalla ja kuumalla pannulla ja sitten jäähtymisen kautta salaatin päälle koristeeksi. Antaa samalla vähän rapsakkaa suutuntumaa.

Tykkään yleensä tarjoilla salaatin laakeasta astiasta, mutta kattaukseen sopi paremmin häälahjaksi saatu Arabian iso kulho värinsä ja tilanpuutteen vuoksi.

IMG_3826.jpg

Aloin koristelemaan pavlovaa ja tekemään salaattia ja kattauksia salin ja suihkun jälkeen, joten minäpä lähden tästä nyt sutaisemaan naamaan vähän ripsaria ja sitten vieraat jo varmaan tulevatkin!

Mitäs teillä on lauantain suunnitelmiksi?

Blondi

 

10 kommenttia “ILTAA ISTUMAAN

 1. Ai että näitä sun päivälliskutsupostauksia tulee kateellisena katseltua! Musta ei olisi mitenkään järjestämään mitään ruokakutsuja, joten tyydyn ihailemaan ihmisten intoa ja energiaa kuvista ja satunnaisesti itse paikalla vieraan roolissa ollessa. Tosin harvemmin sitä nykyään enää minnekään dinnereille kutsutaan. 😀

  1. Mulla on varmaan geeneissä tullut tämä illallisten järjestäminen. Vanhempani ovat kovia kestitsemään vieraita myöskin 🙂 Viihdyn kotona, joten sinne tulee helposti kutsuttua ihmisiä kylään. Toisaalta meille myös kutsuu kaverit usein itse itsensä…! 😉

 2. Vienosti ja kainosti pyytäisin tummempaa fonttia…mahdanko olla ainoa, jolla on vaikeuksia lukea postauksiasi? Nytkin läppärin kansi on melkein vaakatasossa, jotta teksti näkyisi.

  1. Kiitos Minna kommentista! 🙂 Nämä ovat arvokkaita vinkkejä, muutan fonttia ehdottomasti tummemmaksi! Itsellä näkyy laitteesta riippuen fontti joskus vaaleammalla, joskus tummemmalla.

  2. Heti tuumasta toimeen – toivottavasti nyt näyttää paremmalta!

 3. Nam, mitä herkkuja! &hearts; Nolona myönnän , etten ole koskaan kokeillut tehdä pavlovaa, mutta koska toiset kesäsynttärit ovat mökillä, ajattelin sellaisen tehdä synttärikakuksi tänä vuonna. Ehkä täytyy testata kuitenkin ennakkoon. ;)<br />
  <br />
  Mukavaa sunnuntaita! &hearts;

  1. Pavlova sopii nimenomaan kesällä tarjoiltavaksi hyvin! Marenki, vaikkakin sokerinen, on tosi kevyt kakkupohjaksi ja marjat raikastaa mascarpone-kermavaahtoa tosi hyvin. Pavlovan voi tehdä myös hedelmillä, mutta itse tykkään enemmän marjaversiosta.<br />
   <br />
   Kiitti, hyvät sunnuntain jatkot sinne myös! &hearts;

  1. Kiitti! 🙂 Fetasalaatti on aika perus, mutta ah, niin hyvä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *