SOPPA TULILLE – SAMETTINEN KASVISSOSEKEITTO


Pitkästä aikaa taas reseptiä jakoon. Keitot ovat tosi hyviä ruokia. Ne maistuu sitä paremmalta, mitä useammin niitä lämmittää liedellä. Keitto on jotenkin aina parempaa seuraavana päivänä, kun se on ensin viettänyt yön jääkaapissa ja sitten se lämmitetään uudestaan. Ruoka pitäisi muutenkin aina lämmittää liedellä, sillä mikro tuhoaa ruoasta kaiken mahdollisen!

Tyttö tykkää keitoista, varsinkin kasvissosekeitoista tosi paljon! Hän pyysi jotain hyvää keittoa eräänä päivä ja niinpä keittelin kattilallisen tätä keittoa. Heitin aineksia ihan lonkalta. Maustaminen on tärkeää, sillä inhoan mauttomia ruokia. Suola korostaa kaikkia muita makuja, varsinkin kasvisten kanssa sitä on hyvä käyttää. Ja hei, suolalla on myös väliä! Turha ostaa mitään teollisuusjätettä nimeltään jodisuola, vaan kannattaa panostaa hyvälaatuiseen suolaan. Itse käytän Maldonia, eli sormisuolaa varsinkin lihan maustamiseen, muutoin Himalajan ruususuola on parasta mitä tiedän.

IMG_2693.JPGSAMETTINEN KASVISSOSEKEITTO

1 pieni bataatti
3 pientä porkkanaa
6 pientä perunaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 chili
1 dl ruokakermaa
3 laakerinlehteä
n. 2 litraa vettä
 2 liemikuutiota (minä käytin Fond du Chef lihaliemi-hyytelökuutioita)
mausteita maun mukaan, minä laitoin 
chilijauhetta
mustapippuria
kurkumaa (lähinnä värin takia)
inkiväärijauhetta 
 
Kuori ja pilko vihannekset ja heitä kattilaan n. 2 litran vesimäärään
suolaa vesi
Anna kasvisten kiehua kunnolla pehmeiksi
Kaada ylimääräinen (n. 1 L vettä talteen varmuuden vuoksi, jos keitosta tulee soseuttamisen jälkeen liian paksua) 
Soseuta keitto sauvasekoittimella tms. 
Lisää keitinvettä tarpeen tullen (itse en lisännyt yhtään)


 
Lisää keittoon kerma, lihaliemet (voi käyttää toki kasvislientäkin, meillä oli kaapissa lihaliemikuutiot) ja mausteet maun mukaan. 
Anna porista hiljalleen vartin verran
IMG_2695.JPG

IMG_2694.JPG
 
Minä nautin keiton kanssa tattarivoileivän, jonka olin voidellut vuohenjuustolevitteellä. Päälle muutama siivu avokadoa, jonka päälle ripsautin suolaa. Muuttuu muuten avokadon maku pienestä suolasta heti! Päälle lasi piimää, nam!

Tytön mielestä keitto oli superhyvää! 🙂

 
Blondi
 
Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *