KARAMELLISOIDUT PÄHKINÄT

Mietin jonkin aikaa ennen joulua, että mitä ihmettä sitä taas keksisi lahjaksi läheisille, lähinnä siis aikuisille, joilla on jo kaikkea. Koska pidän ajatuksesta tehdä itse, eikä kaikkea tarvitse ostaa kaupasta, aloin miettimään vaihteeksi ruokalahjoja:) Ne yleensä kelpaavat kaikille ja itse tehtynä ovat hyvä vaihtoehto perus konvehtirasialle. Siispä mm. leivoin maustekakkuja ja tein näitä super-herkullisia karamellisoituja pähkinöitä lahjaksi.

Kun on herkkuhetki, nämä törkeän hyvät pähkinät toimii siihen kuin nenä päähän! Ne on helppo valmistaa ja vielä helpompi nauttia 🙂 Tarveaineiden ja tarvikkeiden määrä ei päätä huimaa, tässä resepti loppiaisen kunniaksi:

20131214_181840.jpg

KARAMELLISOIDUT PÄHKINÄT

150g cashew- ja maapähkinöitä
150g sokeria
Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla hetkinen
Siirrä sivuun odottamaan
Kaada sokeri pannulle ja sulata tasaiseksi liemeksi, varo ettei sokeri pääse palamaan
Kaada pähkinät sekaan
Sekoita
Levitä leivinpaperille jäähtymään ja pilko suupaloiksi ennen jäähtymistä
Nams:)

Viikonloppu on mennyt kamalassa kurkkukivussa 🙁 Perjantai-aamuna heräsin kaktus kurkussa ja se ei ole poistunut tähän päivään mennessä. Teetä on litkitty litratolkulla, paketti Strepsilsiä on mennyt ja pari pussillista kurkkupastilleja. Tuntuu, että joka nielaisulla kurkusta menee alas puukkoja. Ei kiva! Positiivista tässä viikonlopussa on kuitenkin se, että sain alunperin päänvaivaa tuottaneen koulutehtävän tehtyä. Jeee! Loppuviikosta niitä tulee kuitenkin taas lisää, kun perjantaina ja lauantaina on opintopäivät.
Hyvää loppiaisiltaa! 
Heidi / Checklist - -

2 kommenttia “KARAMELLISOIDUT PÄHKINÄT

  1. Karamellisoituja pähkinöitä munkin on joskus pitänyt tehdä, mutta sitten unohtunut koko resepti. Löysin sen sitten sun blogista ja hyvä juttu, koska uusia reseptejä on välillä niin vaikea keksia! 🙂

    1. Tämä on kyllä yksinkertainen ja hyvä resepti! Taidanpa tehdä itsekin näitä jouluksi! Kiva, jos löysit jotain reseptejä täältä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *