MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU

Viikonloppu meni tyttären Sweet Sixteen -synttäreitä juhliessa. Tarjolle olin tehnyt suolaisista ruoista pizzaa ja feta-kinkkupiirakkaa ja makealle puolelle muutamia eri kakkuja.

porkkanakakku.jpg

Suosikkikakkuni on porkkanakakku ja sen tein luonnollisesti gluteenittomana. Kakun voi tehdä viljapohjaisena käyttämällä normaalisti vehnäjauhoja gluteenittomien ja perunajauhojen tilalla. Jotta tekin saisitte testata tätä suussasulavaa mausteista ihanuutta, tässäpä ohje siihen:

GLUTEENITON PORKKANAKAKKU
Kakkupohja
175 g gluteenittomia jauhoja
50 g perunajauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
225 g sokeria
2  ja 1/4 dl rypsiöljyä
2 kananmuaa
1 tl vanilliinisokeria
225 g porkkanaraastetta
Täyte / Kuorrutus
200 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 tl vanilliinisokeria
Sekoita ensin jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet keskenään.
Vatkaa öljy ja sokeri sekaisin kunnolla ja lisää munat yksitellen. Lisää vanilliinisokeri.
Sekoita jauhot öljy-sokeri-munaseokseen.
Lisää lopuksi porkkanaraaste. (Mukaan voi laittaa myös esim. rusinoita tai pähkinöitä)
Kaada taikina voideltuun vuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
Paista uunissa 170 asteessa n. 20 min. 
Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.
Kuorrutetta / täytettä tehdessä sekoita voi, tuorejuusto ja tomusokeri vatkaimella tasaiseksi. Lisää sitruunanmehu ja vanilliinisokeri ja sekoita vielä hetki. Anna täytteen seistä jääkaapissa n. puoli tuntia maustumassa. 
Halkaise jäähtynyt kakku kahtia, levitä väliin puolet täytteestä.
Toinen puoli käytä kakun kuorruttamiseen. Minä kuorrutan aina vain ”kannen”, en reunoja.
Enjoy!
Kotiin tuli muutamia kukkapuskia synttäreiden kunniaksi ja kyllä leikkokukat vaan ihanasti piristää kotia! En tiennyt, että tulppaaneja taas saa! Ihanaa! 
tulppaanit.jpg

ruusut.jpg

Ihana kynttilä-arvonta on vielä torstaihin käynnissä, muistakaahan osallistua! 🙂

Rentouttavaa sunnuntain jatkoa!
Blondi

6 kommenttia “MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU

  1. Heippa
    Kakku näyttää huikean hyvältä! Siksipä oli pakko testata 🙂 Jotain meni kuitenkin hiukan pieleen, koska pohja käytännössä mureni käsiini sen jälkeen, kun olin leikannut sen kahtia. Maku on varmasti hyvä silti; kakku on jääkaapissa odottelemassa maistamista

    Minkä kokoiseen vuokaan teet tämän? Mietin, että oliko omani liian iso, jolloin kakusta tuli liian matala ja siksi hauras..

    Sitten mietin tuota sokerin ja öljyn vatkausta.. en tehnyt sitä sähkövatkaimella, olisiko pitänyt?

    Ja sitten vielä jauhot. Käytin gluteenitonta Semper hienoa jauhoseosta, onko se ok? Olen tosi vähän tehnyt mitään gluteenitonta ja nyt haussa on takuuvarma kakku tytön synttäreille 🙂

    1. Moikka! Joo, ehdottomasti vatkaimella sekaisin, onpa harmillista etten ole sitä tuohon kirjoittanut!

      Minulla on onnistunut tämä resepti aina, vaikka gluteeniton leivonta ei ole aina kaikkein helpointa. En oikein ymmärrä miksi pohja murenee… kuulostaa kuin se olisi kypsynyt aivan liikaa? Oma irtopohjavuokani on iso… sanoisin n. 20-23cm. Olen juuri nyt reissussa, ehkä voi tarkistaa, pahoittelut! Pohjan pitäisi pysyä kosteana… sekoitusvaiheessa, juuri ennen porkkanaraasteen lisäystä taikina tuntuu kovin paksulta. Se kuitenkin aina notkistuu raasteen tuoman kosteuden vuoksi. Toivottavasti seuraava kokeilu onnistuu!

      Semperin jauhot on hyviä, itse käytän nykyisin Sunnuntain gluteenittomia, mutta nuokin käy hyvin. Gluteenittoman leivonnan avainsana on tarkat mitat. Säveltämällä harvoin onnistuu (nimim. kokeillut). 🙂

      Pidän peukkuja seuraavaa yritystä varten! Hitsi kun jäi oikein mietityttämään miksi pohja noin kuivui….

  2. Kiitos vinkeistä, ei muuta kun tuulta päin ja uutta kokeilemaan! 🙂 Aloin miettimään, että menikö mulla sittenkin paistoajassa jotain pieleen.. pidin kyllä uunissa
    kauemmin kuin ohjeessa luki, kun vähän jäi tikkuun vielä taikinaa 20 min jälkeen. No, jokatapauksessa, kakku on kyllä maultaan ihanaa, kokeilen vielä ja ilmoitan miten kävi 😉

    1. Periaatteessa kakun voi ottaa kyllä ulos, vaikka tikkuun hiukan jäisikin, kunhan ei tietty ole löysää koko kakun keskusta! Uunit paistaa vähän eri tavallakin, joskus jonkun ohjeen takia on itse joutunut ottamaan kakun ulos jopa kymmenen minuuttia aiemmin, joskus on pitänyt pitää kauemmin. Toivottavasti saat onnistumaan! 🙂

      1. Jee, nyt tuli hyvä! 🙂 Pohja oli tässä välissä pakkasessa odottamassa tytön synttäreitä, mutta tänään kun täytin, niin ei ollut ongelmia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *